Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

UDSALG OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

Få tips til at fjerne skomærker fra gulvet

Få effektive tricks til at fjerne skomærker og ridser

Dato:

Kategori: Indretning, Stue

Tags: Tæppe

Dine gulve udsættes dagligt for slid, hvilket understreger vigtigheden af, at du passer godt på dem. Regelmæssig rengøring forlænger deres levetid. Men der findes også et par simple og effektive tricks, som du kan bruge for at fjerne sorte skomærker og mindske risikoen for ridser i gulvet. Det gør, at dine gulve bliver ved med at se pæne ud. 

Brug filtpuder under stole og møbler

Et godt trick til at undgå ridser i gulvet er, at du bruger filtpuder - også kaldet møbelsko. På den måde undgår du, at dine stole og møbler laver ridser i gulvet, når du bruger eller flytter rundt på dem. Det samme kan du gøre på kontoret, hvor du kan bruge et stoleunderlag, som sikrer, at din kontorstol ikke ridser gulvet. 

Undgå højhælede sko og fodboldstøvler indenfor

Det er oplagt, at du begrænser din brug af sko indenfor, da der let kan sidde småsten under dine sko, som kan ridse gulvet. Det er dog lettere sagt end gjort. En nem måde, hvor du lettere undgår småsten på, er ved at have en dørmåtte ved både din hoveddør og terrassedør. Derudover kan højhælede sko og fodboldstøvler være med til at beskadige gulvet, og bør derfor ikke bruges indenfor. 

 

Din gulvtype afgør, hvordan du skal fjerne skomærker

Din gulvtype har stor betydning, når du skal fjerne sorte skomærker. Til lakeret og oliebehandlet massivt trægulv samt parket-, laminat- og vinylgulv skal du bruge et blødt, lyst viskelæder. Visk forsigtigt, indtil de sorte skomærker er væk. Er det ikke nok til at fjerne skomærkerne, så kontakt producenten af dine gulve og hør, hvad de anbefaler dig at gøre. 

Skomærker på ubehandlet eller sæbebehandlet trægulv

Har du et ubehandlet eller sæbebehandlet massivt trægulv, skal du i stedet bruge en rengøringssvamp med vand og gulvsæbe, som er egnet til trægulv. Brug 1 dl sæbespåner blandet op med 5 liter vand. Alternativt kan du forsøge at slibe med sandpapir i træårernes retning. 

 

Løse gulvtæpper beskytter dine gulve

Et andet effektivt råd er, at du placerer løse tæpper på de gulvområder, hvor du færdes mest som eksempelvis i spisestuen eller dagligstuen. Derved minimerer du slitagen på gulvet, og gulvet får derved ikke så mange ridser. Det er blot én af de mange fordele ved tæpper i indretningen

 

Kæledyr slider på gulve og karme

Skarpe kløer fra hunde og katte ridser let gulvet, og det er derfor en god idé, at du får klippet ”negle” på dine kæledyr. Derudover har kæledyr det også med at slæbe småsten og andre skarpe genstande med ind boligen, som let laver ridser i gulvet. En god idé kan derfor være, at du børster poterne af på dit kæledyr, inden det kommer ind i huset, fordi det kan minimere risikoen for ridser i gulvet.