Hovedpuder med dun, fjer, silke eller uld

Puder med naturfyld består primært af dun og fjer, men kan også indeholde materialer som uld, silke og kapok. Hos JYSK finder du mange komfortable hovedpuder med disse materialer, og en stor del af vores puder er allergivenlige. Din sovestilling har afgørende betydning for valg af hovedpudens højde - du kan vælge mellem lav, medium eller høj. Læs vores pudeguide og find frem til puden, der bedst dækker dit behov. Få også hjælp og vejledning i din lokale JYSK butik.

Forskellen på de forskellige typer naturfyld

En pude af naturfyld føles blød og fyldet kan nemt flyttes rundt på. Det er f.eks. en fordel, hvis du skiftevis sover på siden og ryggen og har brug for at justere pudens højde. Men de forskellige materialer har forskellige gode egenskaber.

Dun og fjer
En pude består typisk af begge dele, fordi hovedpuden bliver flad hvis den kun indeholder dun, og den giver dermed ingen støtte. Moskusdun giver en blød og behagelig støtte og minder om de eksklusive edderdun. Dun er verdens bedste materiale til at regulere varme og fugt.

Kapok
Dette er et let, organisk materiale, der føles som silke. Puder med kapok er allergivenlige, da støvmider og bakterier ikke kan leve i det. Materialet absorberer ikke fugt, så en pude af kapok vil føles tør og behagelig varm.

Silke
En pude af silke kan også indeholde lette fiberdun, som giver holdbar støtte. Silke er antibakteriel og dermed allergivenlig, og har samtidig en god evne til at regulere temperaturen og absorbere fugt.

Uld
Der er masser af fordele ved at købe en hovedpude med uld. Fra naturens side er uld velkendt som et fugtabsorberende og ventilerende materiale, der renser sig selv. Derfor er en uldpude god til mennesker, der har det varmt om natten.

Pleje og vedligeholdelse af naturfyldspuder

Holdbarheden på din hovedpude afgøres både af pleje og kvalitet. For at bevare den gode kvalitet og forlænge holdbarheden på din pude, er det vigtigt at den vaskes minimum to gang om året. På den måde undgår du at fyldet klumper sammen, samtidig med at du får udryddet husstøvmider, og din pude holder længere.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle hovedpuder med naturfyld, der tåler maskinvask.

Læs her hvordan du vedligeholder din hovedpude.

DYREVELFÆRD

I JYSK accepterer vi ikke dyremishandling, og vores Supplier Code of Conduct stiller krav til, at dun og fjer ikke plukkes fra levende fugle. Det vil sige, at de dun og fjer, der findes i JYSKs produkter kommer fra fugle, som i forvejen skulle slagtes, og hvor fuglene er døde når fjerene plukkes.

Læs mere her.