To haveloungesæt – et i rattan og et i metal og træ

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Når middagen er overstået, og det er en smuk, varm aften, hvorfor så gå indenfor, hvis I har lyst til at hygge jer lidt mere i aftensolen? Med et loungesæt kan I få endnu mere ud af jeres uderum og sommeraftenerne. Det kan dog være svært at finde det perfekte loungesæt, der passer til dig: Der findes utallige kombinationer af borde, stole og loungesofaer. Derudover skal du også tænke på kvalitet og vedligehold. Lad os guide dig til at finde ud af, hvilket have loungesæt du skal vælge, og hvad du skal være opmærksom på.

Loungesæt bestående af lounge sofa, bord og loungestole

Hvad kan du bruge haveloungesæt til?

Et loungesæt kan bruges på både terrassen og i haven. Det skaber en helt speciel, afslappet atmosfære til dit uderum. Det er ikke kun et sted at slappe af og nyde stilheden, men også et sted hvor du kan hygge dig med venner og familie. 

Et loungesæt kan være et samlingspunkt og mødested i din have. Du tænker måske mere på det som et sofaarrangement, men i du kan også bruge det til udendørs middage, da mange loungesæt inkluderer et bord der kan justeres i højden. Læs mere om fordelene ved justerbare haveborde

Så forestil dig først hvordan, hvor og hvornår du vil nyde sommeren i et loungesæt, og se derefter på de forskellige muligheder. Vil du primært bruge det under træerne i haven, hvor du kan nyde en kold forfriskning med benene oppe? Eller vil du bruge det, når du samler venner og familie? Eller måske som liggestol på terrassen? Eller har du andre scenarier i tankerne?

Loungesæt til haven - hvad skal man kigge efter?

Når du leder efter nye havemøbler, valgmulighederne være overvældende. Vi anbefaler, at du ser på sammenhængen mellem pris, funktionalitet og dine behov. Hvis du sammenligner disse faktorer, finder du det bedste loungesæt. I JYSK har vi loungesæt til alle budgetter og behov. For at gøre det nemt for dig har vi udvalgt de fire vigtigste faktorer, du skal overveje, når du køber et loungesæt.

  1. Plads og størrelse

  Det første du skal overveje, er størrelsen på dit uderum. Har du en altan eller en stor terrasse? Uanset hvad kan du finde et loungesæt, der passer til dine behov.

  Til det lille uderum kan det være problematisk med en hjørnesofa, men et sæt med to loungestole, et bord og eventuelt en 2 personers sofa kunne være en god mulighed. Gå efter et let udtryk og møbler, der er nemme at flytte rundt på. Se vores sortiment til små uderum her:

  Hvis dit uderum er lidt større, kunne en god løsning være at kombinere et havesæt med et lille loungesæt, eller måske gå efter vores mellemstore loungesæt, bestående af en 3 personers sofa, et loungebord og et par loungestole - eller to små sofaer og et loungebord:

  Er pladsmangel ikke et problem, så har du den luksus at vælge mere frit. Problemet kan dog være at "udfylde" al pladsen og få et sammenhængende look. Et godt valg er et stort loungesæt med hjørnesofa:

  Har du en helt særlig tanke med dit uderum, kan du også bygge dit helt eget loungesæt ud af loungestole og borde.

  Eller du kan skræddersy et loungesæt af moduler. Få vores bedste tips og tricks i denne guide til at bygge et loungesæt ud af moduler

  Hjørnesofa på en terrasse
  EGModul loungesæt EG 6-pers. sort
  5000,-/sæt
  7999,- /sæt
  Laveste pris 30 dage 6000,- /sæt (-17%)
  Loungesofaer på en terrasse
  EGModul loungesæt EG 6-pers. sort
  5000,-/sæt
  7999,- /sæt
  Laveste pris 30 dage 6000,- /sæt (-17%)

  2. Materialer og vedligehold

  For mange mennesker er loungesæt med et lavt vedligeholdelsesniveau ideelle, især for dem, der forbinder sommer med lange, afslappede dage – ikke med at vedligeholde deres loungesæt.

  De fleste loungesæt har stel lavet af kunstigt træ, hårdttræ, rattan eller metal som fx aluminium - næsten vedligeholdelsesfrie og vejrbestandige materialer, der er nemme at rengøre med vand og sæbe. Læs mere om havemøbelmaterialer i vores guide, eller fortsæt med at læse for en kort oversigt.

  Loungesæt i metal, kunstigt træ og hårdttræ

  Loungesæt i træ eller metal har ofte et meget moderne og enkelt udtryk. En stil, der matcher rigtig mange nybyggede boliger. Husk dog, at forskellige træsorter har forskellige fordele og vedligeholdelsesbehov. Den mest ideelle type hårdttræ til udendørs brug er teak. Teak er stærkt, holdbart og tåler både regn og sol på grund af det høje naturlige olieindhold. Uanset om du vælger at oliere det eller ej, ældes det smukt.

  Metal som aluminium eller galvaniseret stål bevarer omvendt sit udseende år efter år. Det er er stærkt, tåler længere tids brug og er nemt at vedligeholde ved blot at tørre eventuelt snavs af.

  Haveloungesæt i metal og træ

  Haveloungesæt i rattan

  Loungesæt i rattan fås i forskellige farver - inklusive sort, grå og natur, og i forskellige former for flet. Både farverne og sammensætningen af moduler har indflydelse på det overordnede visuelle udtryk. Loungesæt i rattan er til både de romantiske og nostalgiske blandt os såvel som alle andre, der drømmer om en hyggelig have. Polyrattan, den kunstige version, er både vejrbestandig og let, så du nemt kan flytte loungesættet rundt.

  LYST loungesæt i rattan MED hurtigtørrende puder

  Forskellige typer hynder

  Loungesæt kommer med hynder i en række forskellige farver og kvaliteter. Du kan bruge hynderne til at justere sædedybden på loungesættet, og samtidig til at understrege stilen på din terrasse. 

  Nogle hynder er ikke modstandsdygtige over for vand eller fugt og skal beskyttes mod regnbyger og flyttes ind om vinteren. Andre er lavet af et Quick-dry-materiale, som giver dig mulighed for at lade dem ligge ude under kortere regnbyger. De tørrer op på få timer afhængigt af vind og temperatur. Endelig er der "all-weather" loungesæt med hynder designet til at overleve vind og vejr. Disse loungemøbler behøver ikke at blive sat ind om vinteren.

  Loungesæt i All weather materiale

  3. Det rigtige design

  Komfort er vigtigt, men stil er ikke langt bagefter. Dine havemøbler bør ligge i forlængelse af dit hjem: når vi har behagelige sofaer og stole indenfor, hvorfor så lade sig nøjes udendørs? 

  Stil er et spørgsmål om både materialer, former, farver, små detaljer samt din personlige smag. Er du til et vintage-look, kan UGILT-kollektionen være et glimrende valg. Hvis du kan lide et mere moderne design, så tjek vores VONGE-kollektion. Eller er du mere romantisk – eller noget helt andet? Du finder helt sikkert et loungesæt, der matcher din smag. 

  Stil og komfort er individuel. Hvis du er i tvivl om, hvilket loungesæt du skal vælge, så se på hvilke møbler du har indendørs. Det skaber et stilfuldt og sammenhængende look, når stuen og terrassen matcher hinanden.

  4. Praktiske overvejelser

  Glem ikke de små detaljer, der kan gøre udelivet lidt nemmere. Hvis du flytter meget rundt på dit loungesæt, så sørg for, at det er let. Hvis dit loungesæt er til både spisning og afslapning, så sørg for, at bordet kan justeres i højden. Og hvis du vil have hurtig adgang til hynder, legesager eller lanterner, så find et loungesæt, der med mulighed for opbevaring.

  At vælge et loungesæt til haven kræver, at du både overvejer hvor meget plads du har til rådighed, materialer og design. Det rigtige match vil gøre udelivet både hyggeligere og mere behageligt, så det er værd at tænke sig grundigt om, inden man køber.

  Udforsk mere

  Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

  Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

  Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

  Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

  Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

  Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

  Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

  Guide: Find den helt rigtige parasol til dig