Inspirationsdage - Spar op til 50%

To haveloungesæt – et i rattan og et i metal og træ

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Mangler du et nyt loungesæt til haven eller altanen? Med et loungesæt kan du få endnu mere ud af dit uderum og de sene sommeraftener. Det kan dog være svært at finde det helt rigtige loungesæt, der passer til dig og dine behov.

Der er utallige kombinationer af loungeborde, loungestole og loungesofaer. Derudover skal du også tænke på anvendelse og vedligeholdelse. Vi hjælper dig godt på vej med en guide til, hvilket loungesæt du skal vælge, og hvad du skal være opmærksom på.

Se udvalg af loungesæt

Hvad kan et loungesæt bruges til?

Et loungesæt kan både bruges på terrassen, i haven og på altanen. Det giver en helt speciel, afslappende atmosfære til dit uderum. Det er ikke kun et sted, hvor du kan spise, men også et sted, hvor du kan slappe af og nyde stilheden eller hygge med venner og familie. Et loungesæt kan være et samlingspunkt og mødested i dit uderum.

Loungesæt med havesofa, stole og havebord


Tænk over, hvordan du vil bruge dit uderum. Vil du primært bruge din tid under træerne i haven, hvor du kan nyde et glas vin med benene oppe? Eller vil du bruge tiden sammen med venner og familie?

Haveloungesæt - hvad skal du kigge efter?

Når man leder efter nye havemøbler, kan antallet af muligheder være overvældende. Vi anbefaler, at du ser på sammenhængen mellem pris, funktionalitet og behov fra din side. Hvis du sammenligner disse faktorer, finder du det bedste loungesæt for dig. I JYSK tilbyder vi loungesæt til alle budgetter og behov. For at gøre det nemt for dig har vi udvalgt de 3 vigtigste faktorer, du skal overveje, når du køber et loungesæt.

1. Plads og størrelse

Det første du skal overveje, er størrelsen på dit udendørsareal. Har du en altan eller en stor terrasse? Uanset hvad kan du finde et loungesæt, der passer til dine behov.

Til det lille uderum kan det være problematisk med en hjørnesofa, men et sæt til fire personer eller 2 loungestole sat sammen med et bord kunne være en god mulighed. Se vores sortiment til små uderum her:


Hvis dit uderum er større end en lille terrasse eller en altan, men ikke for stort, kan en god løsning være at kombinere et havesæt med et lille loungesæt, eller måske gå efter vores mellemstore loungesæt:


Er pladsmangel ikke et problem, så har du den luksus at vælge mere frit. Problemet kan dog være at "udfylde" al pladsen og få et sammenhængende look. Et godt valg er et stort loungesæt med hjørnesofa:

2. Materialer og vedligeholdelse

Haveloungesæt med lavt vedligeholdelsesniveau er ideelle, især hvis du er typen, der forbinder sommeren med lange afslappende dage og ikke vil bruge tid på at vedligeholdelse.

De fleste loungesæt er lavet af kunsttræ, rattan og aluminium, som er næsten vedligeholdelsesfri og vejrbestandig. De er nemme at rengøre med vand og sæbe. Rattan og aluminium er også lette og derfor nemme at flytte.

Loungesæt til haven i metal og træ

Loungesæt i træ og metal har ofte et meget moderne og enkelt udtryk. En stil, der passer godt til mange nybyggede huse. Hvilket loungesæt foretrækker du?

Loungesæt til haven i rattan

Loungesæt i polyrattan fås i sort, grå og natur, og i forskellige former for flet. Rattan og polyrattan giver et helt særligt hyggeligt udtryk til din terrasse. Både farverne og sammensætningen af ​​moduler har indflydelse på det overordnede visuelle udtryk. Hvilket loungesæt foretrækker du?

Quick-dry og All-weather loungesæt

Se vores udvalg af Quick-dry og All-weather loungesæt, hvis vedligehold skal holdes på et minimum - uden at gå på kompromis med design og komfort.


Læs mere om Havemøbler med hurtigtørrende hynder og Vedligeholdelsesfrie loungemøbler til al slags vejr.

3. Komfort og design

Fordi komfort er vigtigt, men design er ikke langt bagefter!

Vi mener, at dit uderum skal være en forlængelse af dit hjem. Vi har komfortable og flotte sofaer og lænestole indenfor, så hvorfor ikke have den luksus udendørs.

Stor haveloungesofa med loungebord i træ


Stil og komfort er individuel. Hvis du er i tvivl om, hvilket design loungesæt du skal vælge, så se på dine indendørs møbler. Det giver nemlig et stilfuldt og sammenhængende udtryk, når inde og uderum matcher hinanden.

Udforsk mere

Guide til havemøbler med vandafvisende havehynder

I rampelyset: VONGE loungemøbler

Tips og idéer til hensynsfuld havebelysning

Guide: Valg af havekrukke