INSPIRATIONSDAGE - SPAR 20-60% PÅ UDVALGTE VARER*KØB NU


FRI FRAGT PÅ AL PAKKEPOST - SLUTTER TIRSDAG 21.3.2023

Dobbelt solseng på en træterrasse

Sådan vælger du den bedste solseng

Den bedste måde at slappe af og nyde en varm sommerdag på er at gøre det fra en behagelig solvogn. Inden du køber, er der forskellige ting, du skal overveje: Hvor vil du placere solvognen? Vil du flytte rundt på den? Hvilken stil kan du lide og hvilken farve? Læs mere og lad os guide dig til det rigtige valg.

Hvor vil du placere solvognen?

Har du en terrasse, hvor du kan nyde solen? Eller en græsplæne, hvor du kan ligge i skyggen? Du kan placere din nye solvogn begge steder, men nogle egner sig bedre til et fast underlag end til fx græs, der er blødt. Se på benene og vælg en solvogn med robuste ben eller måske en base, der ikke så nemt synker ned.

Solvogn på en græsplæne

Vil du flytte rundt på solvognen?

Hvis du vil følge solen eller skyggen, når den bevæger sig rundt i løbet af dagen, bliver du glad for en let solvogn, eller en solvogn med hjul. Løft den i fodenden og rul den som en trillebør til den perfekte solskinsplet.

Solvogn i træ med hjul på en altan

Find en stil, du kan lide

Du kan finde en solvogn, der passer til de havemøbler, som du allerede har. Eller du kan gå efter en, der skaber kontrast til din havestole og -borde. Materialer spiller en stor rolle i solvognens udtryk. En solvogn i flet kan have et romantisk og afslappet look. En i træ metal har ofte et lidt strammere og mere moderne look.

Solseng i træ og metal på en græsplæne


Farven spiller en vigtig rolle for solsengens funktionalitet. En hvid eller lys solseng tiltrækker ikke så meget varme som en mørk eller sort. Derfor vil den ofte føles mere behagelig, når du sætter eller lægger dig på den.

Hvid solseng med hjul

Funktioner og egenskaber

Når du skal beslutte dig for en ny solseng, så overvej også, om den skal være mere end blot et behageligt sted at ligge. Hvis du planlægger at læse i solsengen, kan armlæn være praktiske.

Nogle liggestole er designet primært til at sidde i, mens andre kan sænkes og hæves. Du foretrækker måske en med endnu mere end blot to forskellige positioner.

Sort liggestol med armlæn på en terrasse ved stranden

Hvilken størrelse er den rigtige?

En eftermiddag i en solvogn kan blive endnu bedre, hvis din partner eller en god ven slutter sig til dig. Hvis du kan lide selskab, så overvej en dobbelt solseng med plads til to (eller flere). De to separate solsenge kan sættes sammen (og de bliver der, takket være en klemme eller en rem, der holder dem sammen) eller stå adskilt, så du kan placere et loungebord imellem dem.

Dobbelt solseng i to forskellige opstillinger

 

Dobbelt solseng på en træterrasse

 

Dobbelt solseng på en terrasse

 

Leder du efter en samlet løsning?

Skal du indrette din terrasse eller altan fra bunden, er dette din chance for at sikre et ensartet og roligt udtryk. Nogle solsenge er en del af en kollektion, så du kan være sikker på, at den matcher dit havesæt eller dit loungesæt.

Få også vores bedste tips til at vælge det perfekte loungesæt.

Solseng på en balkon ved havet

 

Udforsk mere

Engangsgrill: Den perfekte løsning til udendørs madlavning

Skab unikke udendørs rum med levende rumdelere

Rooftop stemning på terrassen eller altanen

Drøm dig væk under åben himmel

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.