Dobbelt solseng på en træterrasse

Sådan vælger du den bedste solseng

Den bedste måde at slappe af og nyde en varm sommerdag på er at slænge sig i en behagelig solseng. Inden du køber, er der forskellige ting, du skal overveje: Hvor skal den placeres? Vil du flytte rundt på den? Hvilken stil kan du lide og hvilken farve? Læs videre og lad os guide dig til det rigtige valg.

Hvor vil du placere havesengen?

Har du en terrasse, hvor du kan nyde solen? Eller en græsplæne, hvor du kan ligge i skyggen? Du kan placere din nye solseng begge steder, men nogle egner sig bedre til et fast underlag end til et blødt som fx græs. Se på solsengens bene og vælg en med robuste ben eller måske endda en base, der ikke synker ned for let.

Solseng på en græsplæne
TAMBOHUSESolseng TAMBOHUSE B76xL206 natur
3500,-/stk.
4999,- /stk.
Laveste pris 30 dage 4999,- /stk. (-30%)

Vil du flytte rundt på solsengen?

Hvis du skal følge solen eller skyggen, når den bevæger sig rundt i løbet af dagen, kommer du til at sætte pris på en let solseng, eller en solvogn med hjul. Løft den i fodenden og kør den som en trillebør til det næste perfekte sted.

Solvogn i træ med hjul på en altan ved havet

Find en stil, du kan lide

Du kan vælge en solseng, der passer i stil og farve til de havemøbler, som du allerede har. Eller du kan gå efter en, der tilføjer kontrast til terrasse eller altan. Materialer spiller en stor rolle for solsengens udtryk. En solseng i flet kan have et romantisk og afslappet look. En solseng i træ eller metal kan have et strammere og mere moderne udtryk.

Solsengi træ og metal på en græsplæne
BAGMARKENSolseng BAGMARKEN B70xL200 hårdttræ
1350,-/stk.
1899,- /stk.
Laveste pris 30 dage 1899,- /stk. (-29%)

Vælger du en solseng i træ har du også mulighed for at supplere med en havehynde, der gør, at du ligger endnu bedre.

Farven spiller en vigtig rolle i solsengens funktionalitet. En hvid eller lys solseng vil ikke tiltrække så meget varme som en mørk eller sort. Derfor vil den ofte føles mere behagelig, når du først sidder eller lægger dig på den.

Smarte funktioner 

Når du leder efter en ny solseng, så overvej også, om den skal være mere end blot et skønt sted at ligge. Hvis du planlægger at læse i solsengen, kan armlæn fx være praktiske.

Nogle solsenge er designet primært til at sidde i, mens andre kan sænkes og hæves. Du foretrækker måske en med mere end blot to forskellige positioner.

Hvilken størrelse er den rigtige?

En eftermiddag i en solseng kan blive endnu bedre, hvis din partner eller en god ven slutter sig til dig. Hvis du kan lide selskab, så se efter en dobbelt solseng med plads til to (eller flere). De to separate solsenge kan stå sammen hinanden (og de bliver der takket være en klemme eller en rem, der holder dem på plads) eller adskilt, så du kan placere et loungebord imellem dem.

Dobbelt solseng på terrasse
Dobbelt solseng på en træterrasse
HALLINGSolseng HALLING B179xL187 natur
3750,-/stk.
5499,- /stk.
Laveste pris 30 dage 5499,- /stk. (-32%)
Dobbelt solseng på en terrasse
IANOSolseng IANO B136xL156 grå
4500,-/stk.
8999,- /stk.
Laveste pris 30 dage 6000,- /stk. (-25%)

Leder du efter den fulde pakke?

Står du og skal indrette din terrasse eller altan fra bunden, har du chancen for at skabe et ensartet og roligt udtryk. Nogle solsenge er en del af en kollektion, så du kan være sikker på, at den matcher dit havesæt, eller dit loungesæt.

Få også vores bedste tips til at vælge det perfekte loungesæt.

Solseng på en balkon ved havet

Udforsk mere

Fejr Sankt Hans aften med en havefest

Fejr Sankt Hans aften med en havefest

Trampoliner: 7 ting du bør overveje, inden du køber

Trampoliner: 7 ting du bør overveje, inden du køber

Hvilken type haveejer er du?

Hvilken type haveejer er du?

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også