Stue med hjemmekontor og spiseplads

Indretningstips til kontor i stuen

Mangler du et rum, hvor der er plads til at indrette et kontor? Det er et klassisk problem for mange, og det er ikke altid nemt at tænke i kreative indretningsmuligheder, hvis du har pladsmangel. Så hvordan indretter du stuen, så der er plads til et hjemmekontor? 
Hjemmekontor: Inspiration til indretning af kombineret stue og kontor

Der findes mange kreative og inspirerende måder at indrette en kontorplads i hjemmet. I kan f.eks. indrette et hjørne i stuen til kontor – dermed udnytter I pladsen optimalt, og I kan sidde og arbejde ved skrivebordet, mens børnene leger eller ser TV i baggrunden.
Forskellige løsninger til indretning af kontor i stuen

Det er en god ide at indrette stuen, så skrivebordet ikke stjæler for meget opmærksomhed. Her er vores bedste tips og hjemmekontor-inspiration:

1. Vælg det rette skrivebord 

Det er vigtigt, at du sørger for at gøre skrivebordet til en integreret del af rummet - kontorpladsen i stuen behøver ikke nødvendigvis ligne et kontor. Faktisk kan det blive en rigtig hyggelig plads, som gør det mindre surt at lave kontorarbejde.

Få tips til at vælge det rette skrivebord og den rette kontorstol

Når du indretter et kontor i din stue, er det vigtigt, at du vælger møbler i et enkelt design, der får rummet til at se større ud, frem for store eller tunge møbler, der får rummet til at syne mindre.

Du kan f.eks. vælge et enkelt skrivebord med et klassisk look, der vil passe til mange forskellige typer indretning. En anden mulighed er at vælge et skrivebord, der også kan fungere som fx konsolbord, eller som er en del af et andet møbel, fx en reol.

2. Den rigtige placering

Inden du vælger skrivebord, er det også en god ide at overveje, hvilke møbler der allerede står i stuen, og hvad ”sammenhængen” i rummet er. Sofaen skal måske stå over for fjernsynet. Lænestolen skal måske stå ved bogreolen og læselampen. Hvor er der en ledig plads til et skrivebord? 

Ved vinduet: Her kan du nyde udsigten, mens du arbejder. Ulempen kan være, at du sidder i modlys og skal anstrenge øjnene for at se på computerskærmen.

I hjørnet af stuen: Det kan være den perfekte plads til at indrette en skrivebordsplads. Det er ofte en uudnyttet plads, og her kan der fx være plads et enkelt skrivebord, en kontorstol og måske en lille reol til opbevaring. Husk at finde møbler, der matcher stilen i resten af stuen.

Ind mod en væg: En tredje ide er at placere et skrivebord op ad en væg. Det giver dig mulighed for at vende ryggen til uro og forstyrrelser, og et skrivebord, der er enkelt i sit udtryk, gør sig godt på denne placering. 

Frit i rummet: Har du god plads, kan det være en ide at placere skrivebordet frit i din stue. Her passer det også godt med et skrivebord med et enkelt og stilrent udtryk.

3. Tænk i nye indretningsmuligheder

Idéen med at samle flere forskellige rum i ét åbner op for nye indretningsløsninger i stuen, og giver dig og familien mulighed for at være mere sammen, selvom I ikke laver det samme. Husk blot på ikke at overfylde stuen med møbler og interiør. 

4. Udnyt pladsen i hjemmet optimalt

Med indretningen af et skrivebord i stuen sikrer du en optimal udnyttelse af rummet. Det er for mange en rigtig god løsning, hvis de har pladsmangel i lejligheden eller huset. Med en kreativ og innovativ indretning kan du finde nye muligheder i dine rum. Tænk i multifunktionelle møbler og i hvordan du kan bruge pladsen i højden, fremfor gulvplads alene.

5. Hold orden 

Indretning af et kontor i stuen betyder, at du skal være god til at holde orden og rydde op på skrivebordet. Det skaber et rodet indtryk, hvis du har papirer liggende eller en kaffekop stående på skrivebordet.
Opbevaringskurve i flet eller andre smarte opbevaringskasser kan stå på skrivebordet eller på væghylder, og er ideelle til at gemme løse ting og sager væk i en fart. Samtidig har du dine ting lige ved hånden. 

6. Er stuen det rigtige rum? 

Det er vigtigt at huske, at et kontor i stuen hverken må tage for meget plads eller skabe for meget uro. Kontorpladsen skal fungere som en integreret del af rummet, og hvis det ikke er muligt, kan du overveje du har plads til et skrivebord et andet sted i dit hjem: Det kan være i soveværelset, på en repos eller en anden uudnyttet krog i dit hjem. 

Uanset hvor du indretter et hjemmekontor, er det vigtigt at holde orden. Når dine opgaver er løst eller arbejdsdagen er overstået, så ryd op og ryd væk, så du kan holde fri, når du har fri. 

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

Guide: Valg af skrivebord til hjemmekontoret

Guide: Valg af skrivebord til hjemmekontoret

3 forskellige typer hjemmekontor

3 forskellige typer hjemmekontor