3-personers sovesofa i stof

Hvor skal gæsterne sove? Få idéer til gæstesenge

Har du en ekstra seng, eller en gæsteseng, når venner og familie har brug for at overnatte hos dig? Har du ikke allerede har fundet en løsning til overnattende gæster, så vil det være et tilbagevendende dilemma, der opstår hver gang, du får gæster, som du ønsker kan overnatte. Gæstesenge er anvendelige i flere tilfælde, f.eks. når vi skal besøge eller får besøg af familie, der bor langt væk, eller når vi tilbyder venner at overnatte efter en festlig aften. Så har vi brug for en gæsteseng. 

Blå sovesofa der er nem at gøre til gæsteseng

Har du børn vil du sikkert også have behov for en ekstra seng i huset, da børn synes, det er hyggeligt at overnatte hos hinanden. Se listen over mulige gæstesenge og få inspiration til, hvordan du kan få en kreativ og praktisk gæsteseng.

Mulige gæstesenge

Gæstesenge findes i forskellige størrelser og til forskellige formål. Når du skal vælge gæsteseng, skal du overveje, hvor du har plads til gæstesengen, og hvor komfortabel den skal være. 

Skal du selv have gæstesengen med på overnatning, vil du nok foretrække en gæsteseng, der ikke fylder så meget.

Få ekstra sengepladser med følgende typer af gæstesenge:

  • Foldemadras i skum
  • Ekstra madras
  • Sammenklappelig gæsteseng
  • Luftmadras
  • Sovesofa

Selv om du ikke har et ekstra gæsteværelse, kan du sagtens have overnattende gæster. Her er det en fordel at vælge en multifunktionel gæsteseng, der også er brugbar i hverdagen. 

Foldemadrassen kan både være gæsteseng og hyggekrog

Foldemadrassen som gæsteseng kan både være en praktisk og kreativ gæsteseng. Foldemadrassen kan klappes sammen, så den ligger i tre lag. Derved fungerer den som en ekstra siddeplads, der kan gøres hyggelig med tæpper og puder om dagen – enten på børneværelset eller i stuen, hvis der er et godt hyggehjørne. Foldemadrassen bliver dermed et multimøbel, der fungerer som nyttig siddeplads eller hyggehjørne om dagen, og som hurtigt kan laves om til gæsteseng om natten. 

Madrassen kan både være ekstra seng og sengegavl

En anden smart løsning, hvor gæstesengen har to funktioner er at købe en ekstra madras, der fungerer som sengegavl til hverdag og let kan trækkes frem, når der kommer gæster, som skal overnatte. Placer madrassen bag din seng og betræk den med stof, et pænt lagen eller et tæppe, så har du et meget brugbart multifunktionelt møbel. 

En sovesofa giver ekstra sengepladser

Når der er meget lidt plads til overnattende gæster i dit hjem, så kan en sovesofa være en god løsning. Sovesofaen kan du bruge som sofa i stuen, og dyner og puder kan nemt opbevares i et rum under sovesofaen. Har du derimod et stort hjem, kan du indrette kontoret eller gæsteværelset med en sovesofa, så du hurtigt kan rede op til gæster eller selv tage en middagslur på den.

Grå sovesofa der er redt op med dyne og pude

Sammenklappelig gæsteseng

Gæstesengen, der kan klappes sammen, er en luksusudgave af drømmesengen, da du ligger på en tyk madras og på et stel med fjedre, som øger komforten. Når du vælger en sammenklappelig gæsteseng, skal du gøre det nemt at få fat i den, ellers bliver det for besværligt at finde den frem til gæsterne. Har du ikke et værelse eller en god krog til den sammenklappelige gæsteseng, bør du overveje en anden type gæsteseng.  

Luftmadras

Luftmadrassen er en klassisk gæsteseng, som du også selv kan tage med ud af huset, hvis du skal overnatte uden for hjemmet. Husk pumpe og evt. lappegrej til luftmadrassen, som har den fordel, at den let kan opbevares i et skab. Til gengæld kræver luftmadrassen lidt arbejde med luftpumpen, før den er klar som gæsteseng.

Dobbelt luftmadras med dyner og puder

Nu er du klar til at være en god vært, der har styr på gæstesengen næste gang, du får overnattende gæster. 

 

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger