Soveværelse med dobbeltseng, madras, topmadras og pyntepuder

Hvad koster en topmadras?

Prisen på en topmadras afhænger primært af materialet, men kvaliteten og størrelsen har også betydning. Latextopmadrasser koster generelt mere end andre typer af topmadrasser, mens topmadrasser med en purskumskerne generelt er de mest prisvenlige topmadrasser på markedet.

Se priserne på udvalgte topmadrasser

Udvalgte topmadrasser

Variationer 

WELLPUR GOLD T65 topmadras
(memory-skum)

WELLPUR GOLD T110 topmadras
(memory-skum med kølende gel)

DREAMZONE PLUS T50 topmadras
(koldskum)

DREAMZONE PLUS T40 rullemadras
(bomuld)

Er du i tvivl om, hvilken topmadras du skal vælge? Vi er altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette topmadras til dit budget og dine behov. Du kan også finde inspiration i vores ultimative guide: Hvilken topmadras skal du vælge? 

Hvad afgør prisen på en topmadras? 

Det er primært materialet, som ligger inde i kernen, der definerer prisen på en topmadras. Kvaliteten og størrelsen har dog også betydning. Hvis topmadrassens betræk har nogle særlige egenskaber, som gør det kølende eller antibakterielt, har det også indflydelse på prisen.

Hvad kendetegner de forskellige materialer i topmadrasser? Læs mere her.

Materiale

  • Ren naturlatex er et 100 procent naturligt materiale fra gummitræer, og det koster derfor mere end andre materialer. De fleste latextopmadrasser fremstilles i en blanding af naturlatex og kunstig latex, og det har betydning for prisen. Jo mere ren naturlatex, en topmadras indeholder, jo højere er prisen.
  • Memory-skum er et andet populært materiale i topmadrasser. Det er generelt et mere prisvenligt materiale end latex, og en topmadras af memory-skum koster derfor i udgangspunktet mindre end en latextopmadras. Prisen for en topmadras af memory-skum afhænger i høj grad af kvaliteten af skummet og af betrækket, der for eksempel kan virke kølende eller have antibakterielle egenskaber.
  • Comfort+ skum og gelskum er kunstige skumtyper, der bruges i blandt andet topmadrasser. Begge materialer kan købes til en lavere pris end latex og memory-skum, men koster mere end purskum. 
  • Purskum er generelt det mest prisvenlige materiale på markedet, og du kan få en topmadras til en god pris i purskum. De komfortmæssige egenskaber er til gengæld heller ikke på niveau med eksempelvis en topmadras i latex eller memory-skum.

Kvalitet

Densiteten af materialet har også betydning for, hvad en topmadras koster. Densitet refererer til, hvor meget materiale, kernen i en topmadras indeholder. Jo højere densitet, jo bedre holdbarhed og jo højere pris, men densitet er ikke nødvendigvis noget, som du behøver at navigere efter, når du skal vælge en topmadras.

Størrelse

En tommelfingerregel er, at jo større en topmadras skal være, jo mere koster den. Det skyldes, at der skal bruges mere materiale til at producere en topmadras til en dobbeltseng, end der skal til en topmadras til en enkeltseng. Hvilken størrelse topmadras skal du vælge? Bliv klogere på, hvad der passer til din seng i vores guide til topmadrasstørrelse.

"I forhold til topmadrasser er der en direkte sammenhæng mellem pris og komfort. Jo dyrere topmadrassen er, jo bedre komfort vil den give. Men du skal altid prøve topmadrassen, inden du beslutter dig."
– Peter, Category Manager, JYSK

Hvis du er utilfreds med din nuværende seng, kan en god topmadras være en smart investering. Pengene er godt givet ud med alle de timer, du bruger i sengen. I JYSK indeholder vores sortiment en lang række forskellige topmadrasser: Lige fra topmadrasser med en meget overkommelig pris til luksusvarianter, så finder du helt sikkert den rette topmadras til dine behov og dit budget. 

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Luftmadras, foldemadras eller gæsteseng?

Luftmadras, foldemadras eller gæsteseng?