Grå plissegardiner i spisestue, hvide lamelgardiner og rullegardin med mørklægning i soveværelse

Gode råd til valg af gardiner

At finde de rette gardiner til dit hjem kan godt være lidt af en jungle. Der findes et væld af løsninger: Lamelgardiner, plisségardiner, persienner og rullegardiner. Foruden selvfølgelig almindelige gardiner i stof. Hvad skal du egentlig vælge? 

Klassiske gardiner i stof

Traditionelle gardiner i stof er med til at skabe stemning i et rum, og hvis du foretrækker gardiner, er du langt fra alene. Gardiner kan kombineres på mange måder. Kombiner fx tynde gardiner, der lukker lyset ind, med tykke gardiner eller mørklægningsgardiner til natten.

Når det gælder opsætningen af gardiner, kan du vælge en totalløsning med opmåling og opsætning, hvor du får det hele, ligesom du vil have det – uden at løfte en finger. Hvis du ønsker at gøre arbejdet selv, kan du finde gode råd til opmåling og opsætning af gardiner i vores Gardinguide. I guiden finder du masser af gode råd om gardinløsninger, opsætning og syning af egne gardiner. 

Lamelgardiner

Lamelgardiner er en løsning, der bliver stadig mere udbredt. De er gode til store vinduespartier, der går helt til gulv. Desuden er afskærmningen fleksibel, fordi lamellerne kan indstilles i forskellige vinkler, som tillader større eller mindre mængder lys at trænge ind.

Lamelgardiner fås i mange standardmål, og du kan selv afkorte både længden og bredden på dine lamelgardiner. Dette kan dog godt være en tidskrævende proces. Når du køber lamelgardiner, medfølger der beslag til montering. Du kan også bestille lamelgardiner i specialmål klar til opsætning, hvor det er muligt at tilkøbe montering.

Rullegardiner

Rullegardiner er en anden populær gardinløsning og både prisvenlige og praktiske. Rullegardiner er oftest brugt i soveværelser, da de fås som mørklægningsgardiner. Rullegardiner kan kun tilpasses i bredden. Vær derfor sikker på, at de passer til netop dine vinduer.

Persienner

Persienner er praktiske til mindre vinduer, og de kan ligesom lameller vippes så lysindfaldet kan justeres. Med en persiennesaks kan du nemt afkorte en aluminiumspersienne i både længde og bredde. Opsætning af persienner klarer du nemt selv ved hjælp af de medfølgende beslag. 

Plisségardiner

Plisségardiner er tidløse og praktiske. De passer både til almindelige vinduer, samt vinduer der går helt til gulv. De fås både som almindelige gardiner og som mørklægningsgardiner, hvilket gør det til et praktisk valg i soveværelset. Plissé gardiner har en unik up and down løsning, hvor gardinet kan trækkes fra top til bund, bund til top eller placeres midt i vinduet. Det gør, at du får en optimal solafskærmning samtidig med, at naturligt lys kan strømme ind. Det gør dem også praktiske, hvis du blot ønsker at skærme af for nysgerrige øjne. Plisségardiner kan afkortes i bredden.

Gardiner i specialmål

Hvis du ikke er så heldig at finde færdigsyede gardiner, der passer til målene på dine vinduer, kan du bestille gardiner i specialmål. Du kan også bestille en totalløsning fra JYSK og få Gardinbussen hjem til dig. Ved bestilling af gardinbussen får du professionel rådgivning, opmåling og montering. Du betaler et mindre gebyr for at få bussen ud, hvilket bliver modregnet ved ordreafgivelse.

Opmåling og opsætning

Du kan altid finde en vejledning til opsætning og afkortning af gardiner på vores hjemmeside. Hvis du ønsker at måle op til dine gardiner eller måske endda sy dem selv, kan du finde meget mere information i vores Gardinguide.

Udforsk mere

Find det rigtige TV-bord til din stue

Find det rigtige TV-bord til din stue

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

I rampelyset: Egetræsstolen ARNBORG

I rampelyset: Egetræsstolen ARNBORG

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab