Fri fragt på al pakkepost - slutter søndag d. 17.12.2023  

Rundt hjørnebord i metal og glas og firkantet sofabord

Forstå forskellen på hjørneborde og sofaborde

Sofaborde og hjørneborde har både en æstetisk og praktisk rolle i din boligindretning. De to typer borde kan have mange funktioner og bruges mange steder i hjemmet. Selvom det kan være svært at skelne sofa- og hjørneborde fra hinanden med det blotte øje, er der nogle små forskelle.

Hvad er forskellen mellem hjørneborde og sofaborde?

Hjørnebord og sofabord kan nemt forveksles, men der er en nem måde at skelne mellem de to. Sofaborde er større og ofte lavere end hjørneborde. Hjørneborde placeres oftest for enden af ​​sofaen i omtrent samme højde som armlænet. Et sofabord placeres ofte foran sofaen i samme højde som sofasædet.

Kan du bruge et hjørnebord som sofabord?

Et par matchende hjørneborde er et godt alternativ til et traditionelt sofabord. De kan arrangeres, så de giver illusionen af ​​et enkelt bord, men kan også trækkes fra hinanden og bruges separat, når det er nødvendigt. Det er en fantastisk løsning i små rum, der har brug for alsidige møbler.

Runde hjørneborde i gul og støvet rosa


Typisk er et sofabord lavt, så hvis du vil spise ved bordet, bør du vælge et bord, der er lidt højere. Her kan et hjørnebord være en god løsning, da de normalt er en smule højere end sofaborde.

Multifunktionelle hjørne- og sofaborde

Små borde er gode til mange formål. Et mindre sofabord kan fx bruges som sengebord i dit soveværelse eller som legebord på børneværelset. Udover at blive brugt som sofabord, er et hjørnebord fantastisk med en dekorativ vase, som barbord eller med en bordlampe i et mørkt hjørne.


Det er populært med en gruppe af mindre borde. Når du indretter dit hjem med små borde, kan du mikse og matche forskellige farver, former og højder.

I JYSK har vi ofte hjørneborde og sofaborde i samme design. Mix og match bordene, så de passer til dit hjem og boligindretning.

Se udvalget af hjørne- og sofaborde

Udforsk mere

I rampelyset: LYNGVIG-kollektionen

Forny dit hjem med fransk flet og rattan

I rampelyset: TRAPPEDAL kollektionen

Brug gardiner til at forvandle dit hjem