SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Grå loungesæt med solseng på terasse

3 ting du skal overveje, når du køber havemøbler

Et nyt sæt havemøbler kan være lidt af en investering, og derfor det er vigtigt at træffe det rigtige valg. Der er flere ting at overveje: Vedligeholdelse, stil og plads på terrassen eller altanen.

Hvad betyder mest for dig? Leder du efter havemøbler, som du kan lade stå udenfor året rundt, eller er det mere vigtigt for dig, at havebordet og havestolene er behagelige møbler?

Her får du nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du handler.

Opdag JYSKs store udvalg til dit uderum

Overvej størrelse, placering og siddepladser

Hvor meget plads har du? Har du en stor terrasse eller en lille altan? Inden du køber et havesæt med plads til familie, venner, naboer og gutten nede fra tanken, så tænk på jeres daglige behov, og køb klapstole når I har ekstra selskab. Og selvom der er masser af plads i haven, er det en god ide at gemme lidt til andre aktiviteter, måske med børnene?

Ligesom når du indretter en stue eller spisestue, skal du huske, at der skal være plads til, at I kan bevæge jer rundt, og muligvis også til et par lanterner, havekrukker og andre ting, der skaber stemning på terrassen eller altanen.

Havemøbler i massivt træ

 

Have loungesæt med behagelige hynder på en terrasse med tæpper og krukker

Hvordan skal uderummet bruges?

Vil du spise alle dine måltider på terrassen eller altanen, eller er det mere sandsynligt, at du vil slappe af med en bog?

Hvis du glæder dig til at spise udendørs med vennerne, har du brug for et cafesæt eller et almindeligt havesæt med bord og 4 eller 6 stole. Hvis du er en mere afslappet type, så overvej et loungesæt og måske en liggestol, hvor du kan læne dig tilbage og nyde solen.

Fire stabelstole omkring et rundt havebord på en terrasse

 

Grå lounge stole og lounge sofa på terrasse

Hvilke havemøbler kan du lade stå ude? 

Du skal også overveje, hvilke materialer du bedst kan lide, og hvilken vedligeholdelse de hver især kræver.

Havemøbler af kunsttræ, rattan og aluminium er næsten vedligeholdelsesfrie og vejrbestandige. De er nemme at rengøre med vand og sæbe. Rattan og aluminium er også letvægtere og derfor nemme at flytte.

Havemøbler i hårdttræ er solide, og du kan øge deres levetid ved at behandle dem med olie. Havemøbler i plastik er billigere, men stadig komfortable. De er nemme at rengøre med vand og sæbe.


Se vores udvalg af Quick-dry havemøbler og All-weather loungemøbler, hvis det skal være nemt -  uden at gå på kompromis med udseende og komfort. 

Match din personlige stil

Og til sidst det måske vigtigste råd af dem alle: Tænk på hvilken stil du vil skabe på din terrasse eller altan. Måske et funktionelt 50’er look med stramme linjer, metal og træ? Eller måske en mere feminin og uformel atmosfære med rattan og lyse farver?

Havesæt med rund havebord og 4 havestole


Uanset hvad kan du bruge havetilbehør til at ændre lidt på udtrykket og skabe en personlig stil.

Cafesæt med grå plastik havestole


 

 

Udforsk mere

Videoguide: Sådan vedligeholder du dine havemøbler i træ

Klargør din terrasse eller altan til vinter

Kom i den rigtige julestemning med indendørs og udendørs julelys

Indret din terrasse uden besvær

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.