Slap af i en hængekøje, hængestol eller hængesofa

En hængekøje er måske havens hyggeligste sted at læne sig tilbage og slappe af med en god bog, musik eller podcast. Et mere moderne alternativ er hængestolen – her kan du opnå samme afslapning bare i siddende position. Brug den også som en behagelig gynge. Har du ikke mulighed for at hænge møblerne op, kan du købe en hængesofa. Kombiner den velkendte afslapning i dagligstuens sofa med muligheden for at gynge frem og tilbage og nyde den friske luft. Hængesofaen er overdækket, så du kan sidde i skygge det meste af dagen. Hos JYSK finder du flotte hængemøbler i god kvalitet til skarpe priser.

2 products
  2 products

  Forskellige typer hængemøbler

  Almindelig hængekøje til ophæng
  En klassisk hængekøje former sig efter din krop, og bidrager til effektiv afslapning. Den egner sig bedst til kun 1 person og tåler en max belastning på op til 100 kg. Hængekøjen kan bruges både indendørs og udendørs. Hvis du bruger den i haven, kan det være en fordel at tage den ind om natten i tilfælde af regn og dug, som gør hængekøjen våd. Det forlænger dens levetid, og du undgår skidt, misfarvninger og mug.

  Smart hængestol
  Hængestol er en moderne udgave af hængekøje, hvor afslapning foregår i en mere stabil og siddende stilling. Det samme gør sig gældende for en gynge af stærkt reb, der kan bruges både til små babyer og større børn. Ligesom hængekøjen, kan en hængestol og gynge bruges både indendørs og udendørs. En hængestol er fleksibel at montere, fordi den ikke kræver to træer med en passende afstand. Den kan eksempelvis hænges op i et træ, i en krog under udhænget på altanen og terrassen eller i en bjælke indendørs.

  Flerpersoners hængesofa
  Denne type hængemøbel minder om en hængestol, men en hængesofa er mere stabil og kan rumme op til 3 personer med en max belastning på 300 kg. Den skal ikke hænges op, men står på ben, og kan derfor flyttes rundt i haven efter behov. Der medfølger en hynde i slidstærkt polyester, som sikrer en god komfort.

  Få at opnå den bedste komfort og hygge, kan du indrette dine hængemøbler med hynder, puder og plaider

  Overvejelser og anbefalinger når du køber et hængemøbel

  • Hvor mange personer skal den være til
  • Skal den bruges til børn eller voksne
  • Hvor stor skal max belastningen være

  Det er vigtigt at sikre, at hængekøjen eller hængestolen er solidt monteret. Sørg for at montere den med f. eks karabinhager og holdbare stropper eller reb.