Idyllisk afslapning i havens hængekøje eller hængestol

En hængekøje er måske havens hyggeligste sted at læne sig tilbage og slappe af med en god bog, musik eller podcast, både for voksne og børn. En hængekøje stiller dog lidt krav til din have, både i form af størrelsen og indretningen, da hængekøjen skal monteres på eksempelvis to træer med passende afstand. Derfor finder du her hos JYSK flere skønne alternativer til hængekøjen! Har du kun et enkelt træ, men ønsker samme oplevelse og udtryk som med hængekøjen, kan du vælge en hængestol som kan monteres i et træ. Har du slet ikke noget træ, der dur til opgaven, finder du også en hængestol på stativ, som du kan stille hvor som helst. I disse hængestole kan du opnå samme afslapning, bare i siddende position. Ønsker du plads til flere end én, kan du vælge vores hængesofa, som har plads til 3 personer. Hængesofaen er overdækket, så du kan sidde i skygge det meste af dagen. Hos JYSK finder du flotte hængemøbler i god kvalitet til skarpe priser.

4 produkter
  4 produkter

  Forskellige typer hængemøbler

  Almindelig hængekøje til ophæng

  En klassisk hængekøje former sig efter din krop, og bidrager til effektiv afslapning. Den egner sig bedst til kun 1 person og tåler en max belastning på op til 110 kg. Hængekøjen kan bruges både indendørs og udendørs. Hvis du bruger den i haven, kan det være en fordel at tage den ind om natten i tilfælde af regn og dug, som gør hængekøjen våd. Det forlænger dens levetid, og du undgår skidt, misfarvninger og mug.

  Smart hængestol

  En hængestol er en nytænkning af en hængekøje, hvor afslapning foregår i en mere stabil og siddende stilling. Ligesom hængekøjen, kan en hængestol bruges både indendørs og udendørs. En hængestol er mere fleksibel at montere end en hængekøje, fordi den ikke kræver to træer med en passende afstand. Hos JYSK finder du to forskellige typer hængestole. Den kan eksempelvis hænges op i et træ, i en krog under udhænget på altanen og terrassen, på et gyngestativ, som børnene ikke længere bruger til leg eller i en indendørs bjælke. Den anden kommer på et stativ, så den kan placeres hvor som helst, og flyttes rundt i haven alt efter behov. 

  Flerpersoners hængesofa

  Denne type hængemøbel minder om en hængestol, men en hængesofa er mere stabil og kan rumme op til 3 personer med en max belastning på 300 kg. Den skal ikke hænges op, men står på ben, og kan derfor flyttes rundt i haven efter behov. Der medfølger en hynde i slidstærkt polyester, som sikrer en god komfort.

  For at opnå den bedste komfort og hygge, kan du indrette dine hængemøbler med hynder, puder og plaider

  Få flere ideer til din haveindretning med hængekøje, hængestol eller hængesofa her.

  Overvejelser og anbefalinger når du køber et hængemøbel

  Som med alt andet, er der nogle ting som er gode at overveje, før du investerer i et hængemøbel. 

  • Hvor mange personer skal den være til?
  • Skal den primært bruges til børn eller voksne?
  • Har I krav til hængekøjens eller hængestolens max. belastning? 

  Det er vigtigt at sikre, at hængekøjen eller hængestolen er solidt monteret. Sørg for at montere den med f.eks. karabinhager og holdbare stropper eller reb.