Fri fragt på al pakkepost - slutter søndag d. 17.12.2023  

Stak af bluser og garderobeskab med skydedøre

Skab en organiseret garderobe

Garderoben er et godt sted at starte, hvis du ønsker at leve mere mere økonomisk: Med et bedre overblik over det tøj, du har, er der en større chance for, at du får det brugt og kan spare udgiften til nyt tøj. Her er vores bedste råd til, hvordan du får en overskuelig garderobe - og et par tips til at passe bedre på den:

Ideer til smart opbevaring

Det nemmeste trick til at få dit skab til at se organiseret ud er at anskaffe matchende bøjler.

Dernæst kan du holde styr på dit tøj ved at organisere det efter kategori og farve. Hæng alle dine bluser samlet og inddel dem efter farve, og forsæt derefter med den næste kategori.

Smid ikke dine skokasser ud. De beskytter dine sko mod støv og er nemme at stable. Har du mange sko? Sæt et billede af skoene på ydersiden af kassen, så er det altid nemt at finde det rette par.

Din garderobe skal passe til din tøjstil. Går du mest i uformelt tøj som sweatshirts og T-shirts? Så har du brug for mange hylder i din garderobe. Går du derimod meget i skjorter og kjoler, så har du brug for en del bøjleplads. Kurve er altid gode til opbevaring af sokker, undertøj, tørklæder og andre småting. Læs hvordan du vælger det rette garderobeskab


Er din garderobe stadig uoverskuelig? Så er det på tide, at du begynder at sortere og sende til genbrug. Tag hvert enkelt stykke tøj, og spørg dig selv: ”Hvis jeg var ude og shoppe nu, ville jeg så købe det her stykke tøj?” Hvis svaret er nej, så til genbrug med det. Har du brug for ekstra hjælp til at sortere i dit tøj, så fokuser på det nødvendige basis-tøj: En enkel t-shirt, et par sorte bukser, en kjole, et par jeans osv.

Gode råd til vask af tøj

Generelt er det en god ide at skære ned på tøjvask. Når du vasker dit tøj, bliver det mere slidt og kan ende med at gå i stykker. Vask altid sart tøj i en vaskepose på et skåneprogram, og vask uldbluser i hånden. Bonus tip: Brug en salatslynge til at vride vandet ud af dit håndvaskede tøj.

Hvis du vælger at købe nyt…

Gå efter vintage eller genbrugsbutikker. Brugt tøj kan fås i nærmest ubrugt kvalitet, og det er en ideel måde at spare penge på. Oplever du, at dit second hand tøj har en lidt "særlig" lugt, så spray tøjet med smule vodka. Når alkoholen fordamper, forsvinder lugten også.

Flere bonus-tips 

Passer dine sko ikke længere? Eller har du købt et par brugte sko, som er lidt for små? Fyld to poser med vand og læg dem i skoene. Stil derefter skoene i fryseren. Når vandet i poserne fryser, vil det stille og roligt udvide dine sko.

Pas på de sarte detaljer på tøjet, når du stryger. Brug en metal ske til at lægge oven på knapper eller andre sarte detaljer, og stryg så det omgivende stof. Husk at lade dit nystrøgne tøj hænge i 5 minutter, før du tager det på, ellers kommer rynkerne og folderne igen.

Har du nogle gode tips til, hvordan man får en moderigtig økonomisk fornuftig livsstil? Så del dem gerne med os i kommentarfeltet.

 

Udforsk mere

I rampelyset: TRAPPEDAL kollektionen

Undgå legetøjskaos: Få et funktionelt legehjørne i stuen

Forny dit hjemmekontor på budget

I rampelyset: VANDSTED kollektionen