To haveloungesæt – et i rattan og et i metal og træ

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Når middagen er overstået, og det er en smuk, varm aften, hvorfor så gå indenfor, hvis I har lyst til at hygge jer lidt mere i aftensolen? Med et loungesæt kan I få endnu mere ud af jeres uderum og sommeraftenerne. Det kan dog være svært at finde det perfekte loungesæt, der passer til dig: Der findes utallige kombinationer af borde, stole og loungesofaer. Derudover skal du også tænke på kvalitet og vedligehold. Lad os guide dig til at finde ud af, hvilket loungesæt du skal vælge, og hvad du skal være opmærksom på.

Loungesæt bestående af lounge sofa, bord og loungestole

Hvad kan du bruge haveloungesæt til?

Et loungesæt kan bruges på både terrassen og i haven. Det skaber en helt speciel, afslappet atmosfære til dit uderum. Det er ikke kun et sted at slappe af og nyde stilheden, men også et sted hvor du kan hygge dig med venner og familie. 

Et loungesæt kan være et samlingspunkt og mødested i din have. Du tænker måske mere på det som et sofaarrangement, men i du kan også bruge det til udendørs middage, da mange loungesæt inkluderer et bord der kan justeres i højden. Læs mere om fordelene ved justerbare haveborde

Så forestil dig først hvordan, hvor og hvornår du vil nyde sommeren i et loungesæt, og se derefter på de forskellige muligheder. Vil du primært bruge det under træerne i haven, hvor du kan nyde en kold forfriskning med benene oppe? Eller vil du bruge det, når du samler venner og familie? Eller måske som liggestol på terrassen? Eller har du andre scenarier i tankerne?

Loungesæt til haven - hvad skal man kigge efter?

Når du leder efter nye havemøbler, valgmulighederne være overvældende. Vi anbefaler, at du ser på sammenhængen mellem pris, funktionalitet og dine behov. Hvis du sammenligner disse faktorer, finder du det bedste loungesæt. I JYSK har vi loungesæt til alle budgetter og behov. For at gøre det nemt for dig har vi udvalgt de fire vigtigste faktorer, du skal overveje, når du køber et loungesæt.

    1. Plads og størrelse

    Det første du skal overveje, er størrelsen på dit uderum. Har du en altan eller en stor terrasse? Uanset hvad kan du finde et loungesæt, der passer til dine behov.

    Til det lille uderum kan det være problematisk med en hjørnesofa, men et sæt med to loungestole, et bord og eventuelt en 2 personers sofa kunne være en god mulighed. Gå efter et let udtryk og møbler, der er nemme at flytte rundt på. Se vores sortiment til små uderum her:

    Hvis dit uderum er lidt større, kunne en god løsning være at kombinere et havesæt med et lille loungesæt, eller måske gå efter vores mellemstore loungesæt, bestående af en 3 personers sofa, et loungebord og et par loungestole - eller to små sofaer og et loungebord:

    Er pladsmangel ikke et problem, så har du den luksus at vælge mere frit. Problemet kan dog være at "udfylde" al pladsen og få et sammenhængende look. Et godt valg er et stort loungesæt med hjørnesofa:

    Loungestole og borde på en hyggelig altan
    Loungestol EDDERUP natur
    850,-/stk.
    1199,- /stk.
    Laveste pris 30 dage 1199,- /stk. (-29%)
    Et godt tilbud
    Spar 29%

    Har du en helt særlig tanke med dit uderum, kan du også bygge dit helt eget loungesæt ud af loungestole og borde.

    Eller du kan skræddersy et loungesæt af moduler. Få vores bedste tips og tricks i denne guide til at bygge et loungesæt ud af moduler

    2. Materialer og vedligehold

    For mange mennesker er loungesæt med et lavt vedligeholdelsesniveau ideelle, især for dem, der forbinder sommer med lange, afslappede dage – ikke med at vedligeholde deres loungesæt.

    De fleste loungesæt har stel lavet af kunstigt træ, hårdttræ, rattan eller metal som fx aluminium - næsten vedligeholdelsesfrie og vejrbestandige materialer, der er nemme at rengøre med vand og sæbe. Læs mere om havemøbelmaterialer i vores guide, eller fortsæt med at læse for en kort oversigt.

    Loungesæt i metal, kunstigt træ og hårdttræ

    Loungesæt i træ eller metal har ofte et meget moderne og enkelt udtryk. En stil, der matcher rigtig mange nybyggede boliger. Husk dog, at forskellige træsorter har forskellige fordele og vedligeholdelsesbehov. Den mest ideelle type hårdttræ til udendørs brug er teak. Teak er stærkt, holdbart og tåler både regn og sol på grund af det høje naturlige olieindhold. Uanset om du vælger at oliere det eller ej, ældes det smukt.

    Metal som aluminium eller galvaniseret stål bevarer omvendt sit udseende år efter år. Det er er stærkt, tåler længere tids brug og er nemt at vedligeholde ved blot at tørre eventuelt snavs af.

    Haveloungesæt i rattan

    Loungesæt i rattan fås i forskellige farver - inklusive sort, grå og natur, og i forskellige former for flet. Både farverne og sammensætningen af moduler har indflydelse på det overordnede visuelle udtryk. Loungesæt i rattan er til både de romantiske og nostalgiske blandt os såvel som alle andre, der drømmer om en hyggelig have. Polyrattan, den kunstige version, er både vejrbestandig og let, så du nemt kan flytte loungesættet rundt.

    Haveloungesæt med hjørnesofa i rattan


    Læs mere om Havemøbler med hurtigtørrende hynder og Vedligeholdelsesfrie loungemøbler til al slags vejr.

    3. Komfort og design

    Fordi komfort er vigtigt, men design er ikke langt bagefter!

    Vi mener, at dit uderum skal være en forlængelse af dit hjem. Vi har komfortable og flotte sofaer og lænestole indenfor, så hvorfor ikke have den luksus udendørs.


    Stil og komfort er individuel. Hvis du er i tvivl om, hvilket design loungesæt du skal vælge, så se på dine indendørs møbler. Det giver nemlig et stilfuldt og sammenhængende udtryk, når inde og uderum matcher hinanden.

    Udforsk mere

    Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

    Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

    Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

    Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

    Hvilken type haveejer er du?

    Hvilken type haveejer er du?

    Den perfekte havefest

    Den perfekte havefest