Lykkeligt ungt par i deres første hjem

Sådan skaber I et fælles hjem

Når du flytter sammen med din partner, kan det være en større udfordring at skabe en harmonisk helhed ud af jeres forskellige ejendele. Du og din partner har sikkert ikke helt samme smag, når det kommer til indretning. Møbler og nips, som du bringer med ind i forholdet og jeres nye hjem, passer nok ikke til det din partner har. Få vores bedste råd til nygifte og andre par, der starter et liv sammen her.

1. Lav lister over hvad I vil beholde, og hvad I vil smide ud

Lav begge en liste over hvad I vil beholde, og hvad I vil smide ud, og sammenlign dem. På den måde kan I nemmere tage en beslutning om hvilken stil og hvilket udstyr I vil have i jeres nye hjem. Vær kritisk med dine egne ting, men smid ikke noget ud, som du ikke viI af med. Hvis I hver vælger et par yndlingsting til jeres nye hjem, ender I ikke med en lejlighed der er proppet med ting, eller som kun viser én persons smag.

Husk at din partner kan have dybe følelser over for sine ting. De falder måske ikke i din smag, men en gave fra den højtelskede tante Dora - eller et minde om en vidunderlige barndomsferie kan have en stor betydning.

2. Start forfra sammen

Hvis ingen af jer føler sig særligt knyttet til jeres møbler, kan I indrette jeres hjem fra bunden. En anden mulighed er at udskifte udvalgte ting med noget, som I to køber sammen. På JYSK finder I møbelserier, hvor de enkelte ting matcher hinanden. Fx SEJS serien, der tæller både skænke, stumtjenere, kaffeborde, spisestuestole - og næsten alt derimellem.

SEJS series

SEJS produkterne er lavet i lys eg og egetræsfiner. De har et klassisk, skandinavisk udseende, der nemt kan passe sammen med andre stilarter.

Det er sjovt at shoppe sammen og vælge noget nyt, som I begge kan lide. I behøver ikke at møblere hele rummet med matchende møbler. Vælg i stedet to ting - måske en vitrine og et tv-bord - og lad dem om at skabe harmoni i jeres hjem. Vores KALBY serie er lavet af massiv eg og egetræsfiner (og i nogle tilfælde MDF). KALBY er stilfulde møbler, der passer særligt godt i moderne indretning. 

KALBY series

3. Brug farver til at samle rummet

Hvis I har bestemt jer for en farvepalet til jeres nye hjem, bliver alt meget lettere. Hold jer til paletten med jeres yndlingsfarver – så kan det lade sig gøre at blande to forskellige stilarter, samtidig med at hjemmet alligevel virker som en helhed.

4. Tekstil kan gøre et hus til et hjem

Tæpper, plaider, puder og lignende tilføjer noget feminint til et hjem. En stol med et stramt design kan se nøgen ud, men hvis du lægger en blød pude og en varm plaid i den, bliver dens udtryk helt anderledes, og du har det bedste fra begge verdener.

POMOSE armchair

Udforsk mere

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Gaveidéer til Mors Dag

Gaveidéer til Mors Dag

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion