Batterilanterner og lyskæder, der lyser op i mørket

Sådan oplyser du haven og altanen med udendørsbelysning

Havebelysning kan forlænge sommeraftenerne, så du kan sidde udenfor, når solen er gået ned, og det stadig er lunt i vejret. Læs videre og få ideer til din udendørsbelysning og tips til, hvad du skal overveje.

Hvad skal man bruge udendørsbelysning til?

Start med at vælge hvilke områder af uderummet du gerne vil oplyse og tænk over hvorfor. Måske vil du gerne tilføje lyskæder til dit yndlingstræ for en ekstra hyggelig stemning. Eller måske er du på udkig efter noget mere praktisk til stierne i haven.

Hvilken type havebelysning skal du vælge?

Dekorativt lys vil tilføje en varm atmosfære og er perfekt til både altaner og større terrasser. Hvis du planlægger at nyde sommeraftenerne med et spil kort, lækre snacks, kolde drikkevarer – eller en kombination af alle tre – så kan du måske klare dig med en kombination af dekorative batterilamper, lanterner, lyskæder og solcellelamper.

Hyggeligt glimtende lys med havelanterner

Havelanterner er en ​​favorit til at skabe stemningsfuld belysning på terrassen på sensommeraftener.

Er der dele af din terrasse eller altan, du bedst kan lide, kan du med fordel fremhæve området med dekorative belysning. Sæt f.eks. små lanterner på bordet som pynt, når du spiser. Stil store lanterner på jorden i forskellige hjørner, så de tilsammen skaber et uderum. Sammensæt lanterner i forskellige designs for ekstra effekt.


Lanterne kan også hænges fra trægrene for et charmerende udtryk. Ved at hænge lanternerne indrammer du også dit uderum og skaber en hyggelig ramme om dine aftener.

Stilfulde solcellelamper til haven

Solcellelamper er både dekorative og energibesparende udendørsbelysning. Brug dem til at skabe en hyggelig stemning på din altan og terrasse, eller til at lyse op i indkørslen og haven, når det er mørkt. Når du køber en lampe med solceller, skal du ikke bekymre dig om ledninger, for lampen kan nemt flyttes rundt i haven.


Solcellelamper aktiveres, når sensoren i toppen af ​​lampen registrerer mørke. Her bruger lampen den energi, der er opladet på batteriet i løbet af dagen. Derfor kan antallet af timer, lampen er tændt, variere afhængigt af vejret.


Mindre, mere slanke solcellelamper er et godt valg til belysning af stier. De kan også bruges med stor effekt mellem beplantning for at fremhæve dine yndlingsblomster. Hos JYSK har vi også solcellelanterner perfekte til terrassen eller på havebordet.

Bevæg dig rundt med batterilamper

Batterilamper er fantastiske, fordi du nemt kan tage dem med rundt i haven. Ingen grund til at bekymre dig om levende lys, ledninger og elektricitet. Tillad dig selv at åbne øjne for nye områder i din have. Måske har du et hyggeligt hjørne bagerst i haven, hvor du kan placere to loungestole og oplyse området med batterilamper.

Skab havemagi med lyskæder

Et af de primære formål med udendørsbelysning er at hjælpe med at zoneinddele din have og fremhæve vigtige områder som opholds- eller spiseområde. Lyskæder tilføjer en øjeblikkelig magisk effekt. Sno dem rundt om baldakinen, eller langs et hegn for at opgradere en lidt kedelige baggrund.

Tilføj et legende udtryk til din havebelysning med en farverig lyskæde.


Få flere ideer og tips i vores blogindlæg Idéer til haveindretning der forlænger sommeren

Udforsk mere

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Trampoliner: 7 ting du bør overveje, inden du køber

Trampoliner: 7 ting du bør overveje, inden du køber

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks