Møbeldage - Spar op til 50%

Glasskab i en spisestue med et rundt spisebord og fire grå spisebordsstole

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Et glasskab eller en vitrine er et super praktisk møbel. Du kan både bruge det til opbevaring af dine vaser, duge, magasiner eller stearinlys og servietter, eller som en smuk ramme, der fremhæver dine fineste og kæreste ejendele.

I dette blogindlæg guider vi dig igennem de ting, du skal overveje, inden du træffer det rigtige valg af vitrineskab.

Låger i glas?

Du skal starte med at overveje dine behov. Har du brug for et sted at gemme ting væk, så du slipper for rod? Eller vil du gerne vise nips og souvenirs frem? Med låger og sider i træ, flet eller metal behøver du ikke at bekymre dig om din indretning af vitrineskabet. Når du har lagt dine ting på plads, lukker du lågerne, og straks ser stuen præsentabel ud.

Med en glasvitrine er det vigtigt, at der ser pænt og ordentligt ud inde i skabet. Udstil dine fine nipsting og lav små arrangementer med vaser, bøger, magasiner, kurve og skåle, der matcher eller supplerer hinanden.

Nogle vitriner har både glassider og -hylder, og det skaber et ekstra let og elegant look.

Skabe med skuffer og låger

Med et skab med både skuffer og glaslåger har du mulighed for både at gemme ting væk og vise dem frem. Skuffer er praktiske til opbevaring af duge og andre ting, du ofte bruger - som fx stearinlys eller gavepapir.

Læs også vores guide til at finde de rigtige spisebordsstole

Vitrineskab med glaslåger og skuffe

På ben eller sokkel?

Et skab på ben har et let og elegant udtryk, og du kan nemt komme til at støvsuge eller vaske gulv under det.

Omvendt har et skab på sokkel et klassisk, robust look.

Hvid skænk med tre låger og skuffer og overdel med to glaslåger

Valg af farve

Hvid er altid et sikkert valg, der ikke går af mode. Et hvidt skab passer til alt og kan være med til at skabe en frisk og let stemning i et rum.

Omvendt kan et vitrineskab i sort eller en anden farve tilføje noget kant til din indretning. Hvis du vælger et skab i træ, er det en god ide at matche det med de træmøbler, du allerede har.

Højt eller lavt vitrineskab?

Hvis du har brug for meget plads til opbevaring, virker et højt skab som det rigtige valg. Det har god plads til dine ting, og hvis det er hvidt eller har glaslåger, har det typisk også et let udtryk, selvom det er et stort møbel. Med et lavere skab skal du ikke finde en skammel frem for at nå dine ting på den øverste hylde, og du bruge toppen til at lægge magasiner frem eller til vaser og lysestager.

God fornøjelse med at vælge vitrineskab!

Udforsk mere

Sådan vælger du den rigtige skænk

Sådan vælger du den rigtige skænk

Guide til skoopbevaring

Guide til skoopbevaring

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

Hvordan vælger du den rette sofa?

Hvordan vælger du den rette sofa?