Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

SPAR 20-60% PÅ ALT TIL HAVEN*
VI HAR LÆNGERE LEVERINGSTID GRUNDET CORONA
99 BUTIKKER ER STADIG ÅBNE

LÆS SENESTE NYT
 Her får du tips til valg af gardiner og montering af de mest almindelige gardintyper

Gode råd til valg og opsætning af gardiner

Dato:

Kategori: Gardiner

Tags: Gardiner, Lamelgardiner, Rullegardiner, Persienner

At finde de rette gardiner til dit hjem kan godt være lidt af en jungle. Der findes nemlig et væld af løsninger: Lamelgardiner, plisségardiner og rullegardiner. Foruden selvfølgelig almindelige gardiner i stof. Hvad skal du egentlig vælge? 

Og så er der jo opsætning af gardinet. Har du styr på den? Her får du tips til valg af gardiner og montering af de mest almindelige gardintyper.

Klassiske gardiner i stof

Traditionelle gardiner i stof er med til at skabe stemning i et rum, og hvis du foretrækker gode gammeldags gardiner, er du langt fra alene. Gardiner i stof behøver nemlig hverken at være tunge eller kedelige.

I et romantisk soveværelse er stofgardiner et must, og du kan evt. kombinere tynde gardiner, der lukker lyset ind, med tykke gardiner eller mørklægningsgardiner til natten. Gardiner med søde motiver er også et sikkert hit på børneværelset. Mange foretrækker også gardiner i stuen for hyggens skyld.

Når det gælder opsætningen af gardiner, kan du gøre det selv eller vælge en totalløsning med opmåling og opsætning, hvor du får det hele, ligesom du vil have det – uden at løfte en finger.

Vælg den rigtige længde og bredde

Den rette længde og bredde på dine gardiner er afgørende for en smuk løsning. Ønsker du en gardinstang, så vælg en stang, der er ca. 20 % bredere end vinduet, og placér den 8-10 cm over vindueskarmen eller i selve loftet. 

Ved et stort vinduesparti, f.eks. i stuen, kan du med fordel dele gardinet op i flere længder. Det er praktisk, både når gardinet skal sættes op, og når det skal tages ned og vaskes.

Et gardin, der går helt til gulv, bør slutte ca. 3 cm over gulvet, mens gardinet i et vindue med vindueskarm bør slutte 8-10 cm under karmen – (eller 3 cm over en evt. radiator). 

Husk uanset gardinets størrelse at være opmærksom på topafslutningen. Ved opmåling skal du måle fra stangens underkant eller – hvis du bruger gardinringe – fra ringenes underkant.

Få flere gode råd til opmåling og opsætning af gardiner her. 

Lamelgardiner – standard- eller specialmål?

Lamelgardiner er en løsning, der bliver stadig mere udbredt. Og med god grund. For lamelgardiner giver rummet et stilfuldt udtryk. Desuden er afskærmningen fleksibel, fordi lamellerne kan indstilles i forskellige vinkler, der tillader større eller mindre mængder lys at trænge ind.

De store, lodrette lameller gør sig flot i både store og mindre rum, og efterhånden er priserne kommet ned, hvor de fleste kan være med. Når du køber lamelgardiner, medfølger der beslag til montering.

Lamelgardiner fås i mange standardmål, og du kan selv afkorte både længden og bredden på dine lamelgardiner. Endelig kan du bestille lamelgardiner i specialmål klar til opsætning. 

Rullegardiner og persienner

Rullegardiner og persienner er en anden populær gardinløsning. Begge løsninger er prisbillige og praktiske. Med en persiennesaks kan du nemt afkorte en aluminiumspersienne i både længde og bredde. Rullegardiner kan kun tilpasses i bredden. Plisségardiner er en anden populære gardinløsning. 

Opsætning af rullegardiner eller persienner klarer du nemt selv ved hjælp af de medfølgende beslag. 

Gardiner i specialmål

For korte gardiner er lidt som for korte bukser, så her gælder kun ét råd: Undgå det!

Hvis du ikke er så heldig at finde færdigsyede gardiner, der passer til målene på dine vinduer, kan du bestille gardiner i specialmål. Du kan også bestille en totalløsning fra JYSK, og få Gardinbussen hjem til dig. Ved bestilling af gardinbussen du professionel rådgivning, opmåling og montering. 

Få praktisk hjælp til at sy selv

Hvis du er praktisk og kreativ, kan du vælge selv at kaste dig over symaskinen, når du skal have nye gardiner. 

En tommelfingeregel lyder, at bredden af dit stof skal være det dobbelte af vinduets bredde. Når du skal vurdere stofforbruget, skal du desuden tage højde for tillæg og evt. mønsterspild. I guiden her finder du masser af gode råd om gardinløsninger, opsætning og syning af egne gardiner. 

God gardinjagt!

Helle Category Buyer, Gardiner
Christa

Hej, jeg vil gerne sætte 2 sæt gardiner op, men er i tvivl om hvordan jeg gør det.
Skal der to gardin stænger til og skal gardinet hænges indeni eller udenpå vinduespartiet?
Hvilken type gardinstænger er bedst at bruge?
Mvh
Christa

Louise

Hej Christa. Tak for din kommentar. Alt efter hvilken type gardiner du gerne vil montere, kan vi anbefale følgende: 

Der skal bruges én stang med mindre du ønsker, at gardinerne hænger i lag som fx på et hotel - så skal der sættes to op. Undergardiner/tynde gennemsigtige gardiner hænges på en gardinstang inden i vinduet. Kraftigere gardiner hænges på en gardinstang uden for vinduet, så de lukker mest muligt lys ind, når de er trukket fra. 

Du kan evt. tage et kig på gardinguiden her:

https://ipaper.ipapercms.dk/JYSK/dk/curtain/8c5f94de_50d7_49c8_b9dc_1e2…

Eller du kan besøge den nærmeste JYSK-butik og få god vejledning af vores dygtige personale. /Louise 

Bo Nielsen

Hej. Kan man sætte gardine rop uden at bore skruehuller ? Årsagen er at boligen er en midlertidig kortvarig lejelbolig. (ved at bygge nyt hus)

Louise

Hej Bo. Tak for din kommentar. Hvis du har vippevinduer i plast, kan du sætte rullegardiner og plissegardiner op med et universalbeslag: 

https://jysk.dk/gardiner/tilbehor-vaerktoj/tilbehor/multibeslag-t-plast…

 

Ellers kan vi anbefale FOSSEN vinduesfolie, som sættes op direkte på vinduet, helt uden lim: 

https://jysk.dk/gardiner/faerdigsyede-gardiner/vinduesfolie/vinduesfoli…


/Louise 

Morten

Jeg skal, til foråret, have nye dreje-kip vinduer i mit hus, og mit spørgsmål er: kan jeg få rullegardin til dreje- kip ( ligesom til skråvinduer ) med skinne i siderne ?

Louise

Hej Morten. Tak for din kommentar. Vi kan desværre ikke hjælpe med denne løsning, med mindre du mener ovenlysvinduer? Hvis det er almindelige plast-/aluvinduer, som kan vippes ind foroven eller lukkes helt op, kan du bruge alle vores typer af rullegardiner. De skal dog monteres med et ekstra beslag til at sætte over kanten på vinduet. Dette købes separat./Louise

Lisbeth

På ovenstående side, virker linket til Opmåling og ophængning ikke.

Annika

Hej Lisbeth. Tak for din kommentar. Det skulle gerne være fikset nu :-) /Annika

Irene

Jeg har lige monteret blackout roller blind SETTEN, men det vil ikke rulle op. Hvad er fejlen?
Mvh Irene

Louise

Hej Irene. Tak for din kommentar. Du kan se en videoguide til SETTEN her: https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/morklaegningsgardiner/rullegardin-setten-60x170-moerklaeg-beige

Hvis du fortsat har problemer med gardinet, kan du kontakte vores Kundeservice på kundeservice@JYSK.com eller 70 80 81 90, og så hjælper de dig videre. /Louise

Lise

Hej,
Har lige monteret lamel gardin, og synes de buer meget , hvilket skyldes den måde de har været pakket på. ( bukket sammen i kassen) Hvad kan man gøre for at fremskynde processen, så de hænger lige?

Annika

Hej Lise. Tak for din kommentar. Hvis det er selve lamellerne, så kan det afhjælpes ved at tage et vådt viskestykke og lægge over lamellerne og stryge dem ved svag varme. Men lamellerne skulle gerne rette sig ud af sig selv efter et par uger. Især i denne tid, hvor solen rigtig varmer igennem :-) / Annika 

MORTEN BIRCH

Jeg har 2 rullegardiner med kædetræk, som jeg lige har haft ned pga malerarbejde, men nu hvor jeg har lige sat dem op, så kan jeg hverken rulle dem op eller ned ????
Hjælp søges

Louise

Hej Morten. Tak for din kommentar. Du kan finde vores vejledning til opsætning rullegardiner på de forskellige produktsider for gardiner. Hvis du vender tilbage med et produktnavn, kan vi sende dig et link. Ellers kan du henvende dig i den nærmeste JYSK-butik og få hjælp af vores dygtige personale. /Louise

Tina Dyg Johansen

Kan man godt bruge multibeslag til plisegardiner til plastvinduer til rullegardiner også? Og omvendt?

Annika

Hej Tina. Tak for din kommentar. Det beslag som vi har i sortiment til plastvinduer passer til både rullegardiner, plissegardiner og persienner. Du kan finde det online her: 

https://jysk.dk/gardiner/tilbehor/vaerktoj/tilbehor/multibeslag-til-pla…

/ Annika

Nadima

Hej
Jeg vil højre om i kan hjælp også med at opsætning vores rullegardin,eller om jeg kan kontak nogen som kan hjælp, jeg vil betaler hvis bare nogen kan kom og hjælp med at sætte op

Annika

Hej Nadima. Du bedes kontakte vores kundeservice: kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70 80 81 90, de kan hjælpe dig videre. /Annika

Tina

Kan jeg få syet gardiner til trekantede, altså vinduer hvor en del af glasset er skåret skråt. Nogen ideer til hvad man kan gøre.

Louise

Hej Tina. Tak for din kommentar. Du kan bestille vores Gardinbus, som hjælper med gardiner i specialmål. Hvis det drejer sig om fx vinduer til kip, kan Gardinbussen levere lamelgardiner. https://jysk.dk/gardiner/gardiner-specialmal/gardinbus /Louise

Ditte

Hej med jer.
Vi har købt Rogen lamelgardiner. Alle dem i havde er 250 cm lange, men vores vinduer er kun 160 høje. Jeg kan simpelthen ikke se nogle stede, hvordan man afkorte selve lamellerne?? Kan i hjælpe med hvordan man gør? De er jo syet i begge ender.
De bedste hilsner

Ditte

Louise

Hej Ditte. Tak for din kommentar. Du kan se på denne side, hvordan du gør: https://jysk.dk/gardiner/lamelgardiner/lysdaempende-gardiner/lamelgardi…. Vælg fanen ”Video”, hvor der er instruktion ca. fra 2:05. /Louise

Ole

Jeg har Anholt up and down i hele huset. De er fede når de sidder rigtigt, men de nederste plasticdimser som sidder på snorene er simpelthen for spinkle. Jeg har knækket mange af dem når man skal hive gardinerne opad, og det kan ikke være rigtigt at man så ikke kan skaffe nogle nye dimser. Gardinerne er ikke billige. Kan man virkelig ikke appellere til fabrikken om at sælge dem som tilbehør i poser med 5 i hver ? Jeg har både hvide og sorte gardiner. Det er altså rigtig øv :-(

Louise

Hej Ole. Tak for din kommentar. Det er et rigtig godt input og noget, som vi vil arbejde på at få ind i vores sortiment i fremtiden. Indtil da kan du henvende dig i den nærmeste JYSK-butik og få hjælp. /Louise

lotte

kan man sætte to lamelgardiner sammen og trække alle lamellerne helt ud til den ene side?

Louise

Hej Lotte. Tak for din kommentar. Det kan desværre ikke lade sig gøre at sætte to lamelgardiner sammen. Du kan evt. bestille lamelgardiner der passer lige til dit vindue i specialmål - se her: https://jysk.dk/gardiner/gardiner-specialmal. /Louise

Lene

Vi har købt plissegardiner til plastic dør og vindue.. Der følger et metal stykke med huller i, er det ikke beregnet til og bore op i vindueskarmen,når vinduet kan lukke ud af? Kan ikke finde nogen steder,hvor det vises hvordan man bruger det beslag der følger med til indadgående plastvinduer....

Louise

Hej Lene. Tak for din henvendelse. For at vi bedst kan hjælpe dig her på bloggen, har vi brug for at vide, hvilket produkt, du har købt? Alternativt kan du henvende dig til vores kundeservice: kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70808190 /Louise

Lene

Hvor finder jeg vejledningen til afkortning af rullegardin?

Louise

Hej Lene. Tak for din kommentar. Du kan finde vejledningen til afkortning af rullegardinet på siden med produktet - fx her: https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/lysdaempende-gardiner/rullegardi…. Linket ligger øverst under "Varinformation" og hedder "Samlevejledning". Har du flere spørgsmål, så tag evt. fat i vores kundeservice på kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70808190. /Louise

Emma

Hej, findes der et beslag i jeres sortiment som ikke kræver at der bores i væggen/ i mit tilfælde dørkarmen?

Louise

Hej Emma. Tak for din kommentar. Vi har kun universalbeslag til vinduer og døre og vinduer som kan åbnes. Vi har desværre ikke andre beslag, som ikke skal skrues fast. /Louise

Jesper

Hej.
Vi har købt lamelgardiner til hele huset og det er blevet super godt.
Der er dog 2 af dem, hvor drejesystemet ikke virker, det larmer når man trækker i kæden eller sætter sig fast. Kan vi selv fikse det på en eller anden måde, for kvitteringe kan vi ikke finde desværre.

Louise

Hej Jesper. Tak for din kommentar. Hvis du har afkortet lamellerne i bredden, kan de være samlet forkert, så de ikke vil dreje og kæden sætter sig fast. Ellers så kontakt din nærmeste JYSK-butik eller kundeservice@JYSK.com for at levere lamellerne retur. Læs mere om vores returregler her: https://jysk.dk/blog/returner-dit-koeb-naar-som-helst /Louise

Mona ring

Hej, jeg har sorte lamel gardiner , når de er lukket og solen står lige på er der sådan nogle små knappenåls huller i nogle af lamelgardinerne er det normalt ?
Eller er der fejl på dem ?

Louise

Hej Mona. Tak for din kommentar. Hvis det er mørklægningsgardiner, er det ikke normalt. Hvis det er almindelige lamelgardiner, så kan der være små "nålemærker" i vævningen. Kontakt evt. din nærmeste JYSK-butik for vejledning. /Louise

Helle Lykkemark Wittendorff

Hej
Vi har købt skylight blackout blind boren rullegardin til ovenlysvinduer.
I skriver at man skal læse manualen. Manualen er ikke ret meget værd. Der står ingen mål. Jeg har læst tidligere spørgsmål om ovennævnte gardin fra februar 2017. Besvarelsen var at i arbejdede på en video til opsætning af gardin boren skyligh. Hvor kan vi finde videoen på opsætning?
Mvh
Helle Lykkemark Wittendorff

Birgitte

Hej Helle. På produktet https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/moerklaegningsgardiner/rullegard… er der en video, der viser, hvordan du sætter rullegardinet op. Videoen ligger sammen med billederne eller under fanen 'Video'. Bruger du en mobil, finder du den ved at skifte 'Vareinformation' til 'Video'. Jeg håber, at det hjælper dig. /Birgitte

Hans

Hej har købt 2 stks Lovren blinds. Har med møje og besvær sat den ene op, men har påtænkt at flytte en længere ud i karmen. Kan ikke finde ud af hvordan jeg får beslagene ud igen. Hvad er trixet? Kan man se hvordan man gør nogen steder ? Jeg sidder med den anden gardin og beslag i hånden for at afprøve forskellige metoder, men kan heller ikke få den ud igen :( :(

Birgitte

Hej Hans Jeg er ked af at høre, at monteringen af LOVUND gardinet volder dig besvær. På produktet kan du se en video https://jysk.dk/gardiner/plissegardiner/lysdaempende-gardiner/plissegar…. Hvis den ikke hjælper, så kontakt vores kundeservice på tlf. 70 80 81 90. /Birgitte

Sigrid

Jeg har købt en gardinskinne og jeres 6 cm vægbeslag, men jeg kan slet ikke hitte ud af, hvordan man sætter gardinskinnen i beslaget. Har I en samlevejledning?

Lisbet

Hej Sigrid Vi beklager, at skinnen giver dig udfordringer. Må jeg bede dig om at kontakte vores kundeservice, som kan være behjælpelige og som har mulighed for at sende dig materialer. Tak og rigtig god dag. E-mail: kundeservice@JYSK.com Tlf. +45 70808190 /Lisbet

Karina

Hej
Vi har købt mørklægnings lamelgardiner men hvordan skal de vende ?
Mønsteret ind af eller ud af
Kh. Karina

Louise

Hej Karina. Tak for din kommentar. Mønstret skal vende ind mod rummet, så I har noget pænt at se på :-) /Louise

Birgit Lind

Hej Louise.

Hvis det aluminiumsfarvede skal vende ud mod vinduet, er de forkert rullet på stangen. Skal gardinet ikke løbe på den modsatte side af stangen i forhold til værelset. Og ikke op over stangen og ned? (håber du forstår)

Louise

Hej Birgit. Tak for din kommentar. For at man kan se farven på rullegardinet, er det rullet modsat ift. hvordan det virker mest mørklæggende. Derfor skal det rulles helt ud og rulles op modsat, så det kommer til at sidde så tæt på vinduet som muligt. /Louise

Birgit Lind

Vi har lige købt Mørkelægningsgardiner Tomma i sort. Skal det aluminiumsfarvede ved ud mod minduet eller ind mod værelset?

Louise

Hej Birgit. Tak for din kommentar. Den aluminiumsfarvede side skal vende udad moed vinduet og den sorte side indad mod værelset./Louise

Jonas

Hej, jeg står med et af jeres rullegardiner, hvor snoren i kædehuset er faldt af. Hvordan sætter jeg den ind igen?

Louise

Hej Jonas. Tak for din kommentar. Send os en e-mail på kundeservice@jysk.com att: Louise - så sender jeg dig en film, hvor du kan se hvordan. /Louise

Kommentarer