Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

MØBELDAGE: SPAR 20-50% PÅ ALLE INDENDØRSMØBLER*

SHOP NU
Gode råd før du køber nyt spisebord

Gode råd før du køber nyt spisebord

Dato:

Kategori: Stue, Indretning

Tags: Spisestue, Spisebord

Spisebordet er familiens samlingspunkt, og det er midtpunktet i det moderne hjem. Spisepladsen er der, hvor familien mødes til aftensmad og taler om dagens oplevelser.  Læs med og bliv godt forberedt, inden du går ud og investerer i nyt spisebord.

Stilrent, praktisk eller moderne spisebord?

Et spisebord kan være rustikt, enkelt, stilrent, moderne eller praktisk. Mulighederne er mange, og det vigtigste er, at du vælger et spisebord, som matcher din stil og behov. Et spisebord kan være et statement i et rum, eller det kan have en mere afdæmpet rolle. Inden du investerer i et nyt spisebord, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke stil du ønsker til dit nye spisebord.

Spisestue med spisebord og spisebordsstole

Skal spisebordet have flere funktioner?

Et spisebord står i mange hjem i spisestuen, hvilket ofte er et rum med flere funktioner. Det er her, hvor I sidder sammen og spiser om aftenen og deler dagens begivenheder. Men det er også her, hvor børnene tegner og laver lektier og der, hvor forældrene måske har en hjemmearbejdsplads.

Hvide spisebordsstole og spisebord med hvid bordplade


Når du skal vælge et nyt spisebord, bør du derfor tænke over, hvilken funktion dit spisebord skal have. Det har betydning for den placering, som dit spisebord har, og det har også betydning for størrelsen på dit spisebord.

Spisekrog med spisebord og fire grå spisebordsstole

Rektangulært, ovalt eller rundt spisebord?

Størrelsen og formen på dit spisebord skal matche rummet. Du skal tænke over, hvilken placering dit spisebord skal have. Har du meget plads, er et stort rektangulært spisebord et oplagt valg. Kniber det med pladsen, er det en god idé at vælge et mindre bord med tillægsplade.

Fire spisebordsstole i grå velour om et spisebord


Et rundt spisebord er et bord, som både matcher små og store rum. Du skal blot huske at vælge materiale og spisebordsstole, som harmonerer med både bordet og rummet, hvor det skal stå.

Et rundt bord skaber også en særlig dynamik i et rum med dets runde kanter og bløde form. Ved et rundt spisebord sidder folk tættere på hinanden, hvilket gør det nemmere for alle at deltage i samtalen ved bordet.

Rundt spisebord med 4 stole

Hvilket materiale skal jeg vælge til mit spisebord?

Materialet på dit spisebord hænger i høj grad sammen med den funktion, som dit spisebord skal have. Har du små børn, skal du have et spisebord i et materiale, som ikke er sart, og som er nemt at rengøre.

En mulighed kan være, at du vælger et spisebord med en laminatbordplade, et spisebord med glasplade eller et spisebord med en bordplade af melamin. Det er materialer, som er nemme at rengøre ved hurtig tørring med en fugtig klud. Vælger du i stedet et moderne spisebord med en træ- eller stålbordplade, kræver dit bord mere vedligeholdelse, og det får også nemmere ridser.

Spisestue med spisebord og fire spisebordsstole