Stort spejl i lys spisestue

Få tips til funktionel indretning med spejle

Spejle har udviklet sig fra udelukkende at være en praktisk og funktionel ting til at være et centralt element, når vi skal indrette vores hjem. Spejle er ikke kun noget, vi bruger til at holde øje med, om frisuren sidder som den skal, eller at tøjet passer. Flotte spejle kan give dynamik til dine rum, når du integrerer dem i din indretning.

Få inspiration til hvordan du kan skabe en anderledes dekoration i din indretning med spejle, og til hvordan spejle kan få dine rum til at virke større og lysere.

Få din stue til at syne større og lysere med spejle

Har du et ønske om at få stuen til at virke større og dermed skabe fornemmelsen af, at du har mere plads, kan du med fordel hænge et stort vægspejl på en af væggene i stuen. Et spejl vil reflektere stuen og på den måde få den til at virke større. Indretning med spejle er utrolig effektfuld, og det kan lynhurtigt få din stue til at virke som et nyt og større rum.

Hvis det kniber med pladsen til et spejl i stuen, kan du vælge at hænge et stort spejl på væggen i stedet for eksempelvis billeder. Få flere idéer til, hvordan du kan integrere spejle i din vægdekoration, hvis du er til en lidt mere utraditionel vægdekoration. 

Væg med billeder i rammer og rundt spejl

”Forstør” dine små rum visuelt med spejle

Har I flere mindre rum i boligen som eksempelvis entréen, børneværelset, badeværelset eller gæsteværelset, er det oplagt, at I bruger dekorative spejle i indretningen. Spejle kan visuelt forstørre et rum, fordi et spejl kan ”snyde” øjet til at tro, at rummet fortsætter inden for dets rammer.

Indretning med spejle er samtidigt oplagt, hvis I skal indrette rum med skråvægge, da det ofte kan være små rum. Et spejl på væggen vil reflektere rummet, hvilket giver en følelse af, at rummet er større, end det egentlig er.

Få mere inspiration til indretning af entréen, og hvordan du kan udnytte pladsen optimalt og få din entré til at syne større. 

Udnyt vægspejlets refleksion af lyset

Naturligt lys har en række positive effekter, og det understreger vigtigheden af, at du integrerer det i din indretning. Naturligt lys har eksempelvis en positiv effekt på både dit humør og dit immunforsvar. Derudover forbedrer naturligt lys helhedsindtrykket af et rum, da lyset gør dig i stand til bedre at opleve former og farver i et rum.  

Særligt i de mørke vintermåneder er det vigtigt at få nok sollys. Indretning med spejle giver dig mulighed for at udnytte det naturlige lysindfald. Det naturlige dagslys udefra kan samtidigt bidrage til, at du får et højere energiniveau og mere overskud.

Du kan også vælge at bruge spejle mere dekorativt, som et spændende element der ikke alene reflekterer sine omgivelser men som også er et stykke design i sig selv. 

Stue med spejl med guldramme, puf og lille konsolbord
Puf PADBORG Ø62 velour karry/guld
375,-/stk.
799,- /stk.
Laveste pris 30 dage 375,- /stk. (+0%)
Spar 53%
Så længe lager haves

Indret med spejle som ”flytbare vinduer”

Spejle kan i en vis udstrækning også defineres som en slags ”flytbare vinduer”. Ved at lade dine spejle i et rum reflektere sollyset, bliver det naturlige lys forstærket i hele rummet, hvilket er en fordel for både atmosfære og velvære. For det første virker lyse rum større end mørkere rum, og derudover kan det reflekterede sollys erstatte den elektroniske belysning i et rum.

 

Udforsk mere

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Gaveidéer til Mors Dag

Gaveidéer til Mors Dag

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion