Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

NYHEDER OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

KØB NU
KALBY spisebord i aflang stue

Få idéer til indretningen af en aflang stue

Dato:

Kategori: Stue

Tags: Skandinavisk indretning

I mange hjem er stuen ikke kvadratisk, og du kender derfor sikkert til problemet med at indrette en smal, aflang stue. Læs vores tips til stueindretning, så du kan udnytte pladsen optimalt i en aflang stue.

Gruppér dine møbler i små ”afdelinger”

Det er ikke alle møbler, som en smal og aflang stue kan bære. Det kan være en fordel at indrette flere små grupperinger i din stue, så møblerne bliver spredt fremfor at være stuvet sammen. En gruppering kan eksempelvis være et sofahjørne, et legehjørne, et læsehjørne eller et TV-hjørne. De mindre grupperinger har dermed hver deres funktion i rummet, som dækker hvert sit behov.

Placér dine møbler, så du udnytter pladsen optimalt

En klassisk fejl, som ofte sker i forbindelse med indretningen af smalle og aflange rum er, at møbler bliver placeret langs væggene i forsøget på at få mere gulvplads. Mange tror også, at det hjælper at indrette med smalle tæpper og borde. Det gør imidlertid blot problemet værre, da kan få stuen til at virke endnu smallere, og dermed forlænger stuens længde.


Vi anbefaler, at du stiller din sofa en ude i rummet på skrå eller på tværs, så der er luft omkring møblet - det giver mere luft i hele stuen. Den sofa, som du vælger til indretningen af din aflange stue, skal ikke fylde uhensigtsmæssigt i bredde og længde. Husk at der skal være plads til gangarealer i stuen. Et andet tip til indretningen af en aflang stue er at indrette med runde møbler, som et rundt sofabord eller en rund puf. Når pladsen er trang er det ofte nemmere at navigere forbi runde møbler.

 

Udnyt hjørnepladsen bedst muligt

En anden måde at udnytte pladsen optimalt på i din aflange stue kan være at udnytte stuens hjørner ved at vælge en hjørnereol. Det matcher rummets form og giver samtidigt gode opbevaringsmuligheder. Har du brug for, at tingene i reolen bliver gemt væk, kan du vælge at stille kurve eller kasser på reolen.


Et mindre hjørnebord er også et godt møbel til den smalle og aflange stue. Det er en god måde at få udnyttet pladsen i hjørnet, hvor det kan være svært at stille andre møbler. En oplagt mulighed er også, at du placerer en enkel lænestol ved siden af sofabordet. På den måde har du indrettet et lille hyggeligt læsehjørne i stuen.

Vælg lyse nuancer og giv plads til naturligt lysindfald

Smalle og aflange rum kan virke mindre. Et godt trick er derfor at indrette med lyse møbler og lyst interiør. Derudover skal du huske på at lade det naturlige lysindfald komme til sin ret i stuen. Et rum med en del naturligt lys kommer hurtigt til at virke større og mere indbydende at træde ind i. 

Et flot, stort tæppe i lyse farver kan få din stue til at virke større, og det er vigtigt at tænke over, når du skal indrette smalle rum. Vælger du at lægge et tæppe under din sofa og dit sofabord, kan du på den måde ”markere” området og samtidigt dele din aflange stue op i mindre dele, hvilket er ideelt for at undgå, at rummet virker længere, end det er.