Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

NYHEDER OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

KØB NU
Få effektive råd til at fjerne stearin

Få effektive råd til at fjerne stearin

Dato:

Kategori: Indretning, Stue

Tags: Stearinlys

Stearinlys er for mange synonym med hygge. Det er nærmest umuligt at skabe hygge i et rum uden stearinlys eller dække et fint bord uden at toppe bordpynten med stearinlys. Desværre har stearin det med at lave pletter, men det behøver ikke at være besværligt at fjerne stearin. Dette er uanset, om der er kommet stearin på bordet, dugen, gulvtæppet eller lysestagerne.

Få de bedste råd til, hvordan du fjerner stearin ved hjælp af simple og effektive metoder.

 

Fjern stearin fra hårde overflader

Når du fjerner stearin fra hårde overflader, som et bord eller en vindueskarm, skal du være forsigtig, da du ellers kan ødelægge overfladen på bordet eller karmen. Overfladen får let ridser, hvis du bruger en kniv eller skarpe genstande til at fjerne den indtørrede stearin. Du skal i stedet for bruge en negl og skrabe forsigtigt på stearinen. Er denne metode ikke tilstrækkelig, kan en vask med sæbebehandling være en mulighed for at få stearinen helt væk.  

 

Vask overfladen med en sæbebehandling

Er stearinen genstridig, kan du vaske overfladen på bordet eller vindueskarmen med en mild sæbebehandling. Opløsningen består af 1 dl sæbespåner og 2 l vand, hvis du har et træbord. Er dit bord eller vindueskarm i sten eller laminat, skal du i stedet anvende ½ dl opvaskemiddel og 2 dl vand til blandingen. Det kan være nødvendigt, at du vasker overfladen flere gange for at få stearinpletterne helt væk.

 

Frys din dug for at fjerne stearin

Er der kommet stearin på din dug, kan du fryse den ned for at fjerne stearinpletten. Du skal lægge dugen i en plasticpose, inden du kommer den i fryseren i minimum 2 timer. I de fleste tilfælde kan du efterfølgende fjerne stearinen fra dugen ved at kradse det af med neglen.

 

Stryg den spildte stearin af dugen

Er stearinen ikke kommet væk efter, at du har haft den i fryseren, kan du prøve at stryge det væk. Læg dugen på et strygebræt med pletten opad med et stykke køkkenrulle eller et kaffefilter både over og under dugen. Stryg efterfølgende i cirka 5 sekunder på pletten, indtil den er opsuget af køkkenrulle eller kaffefilter. Du skal huske at flytte køkkenrulle/kaffefilter, så du hele tiden suger et tørt sted. Gentag processen indtil pletten er væk. Efter strygning skal du vaske dugen efter vaskeanvisningen.

 

Undgå stearin på gulvtæppet

Har du fået stearin på dit tæppe, skal du bruge stort set den samme fremgangsmåde, som når du fjerner stearin fra en dug. Når stearinen er tørret helt ind, skraber du forsigtigt stearinen af. Efterfølgende placerer du fire lag køkkenrulle oven på pletten og sætter dit strygejern på den laveste varme, indtil stearinen er trukket op i køkkenrullen. Gentag indtil pletten er væk.

Du skal altid sørge for, at strygejernet ikke er varmere, end hvad gulvtæppet kan holde til. Er du i tvivl, skal du forhøre dig hos din forhandler, inden du fjerner stearin fra dit tæppe ved at stryge det væk.

 

Smelt stearin af dine lysestager

Den mest effektive måde til at fjerne stearin fra lysestager er, at du smelter stearinen af lysestagen. Tænd din ovn på 75 grader og placér lysestagen på hovedet. Stil lysestagen på en bageplade med bagepapir i bunden i cirka 20 minutter, så stearinen smelter ned på bagepapiret. Til sidst tørrer du eventuelle stearinrester af med et kaffefilter eller et stykke køkkenrulle.