Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

SUPERDAGE - SPAR OP TIL 60%
VI HAR LÆNGERE LEVERINGSTID GRUNDET CORONA
99 BUTIKKER ER STADIG ÅBNE

LÆS SENESTE NYT
Havemøbler på terrasse

3 ting du skal overveje, når du køber havemøbler

Dato:

Kategori: Have

Tags: Terrasse, Altan, Havemøbler

Et nyt sæt havemøbler kan være lidt af en investering, og derfor det er vigtigt at træffe det rigtige valg. Havemøbler har stor betydning for familiens velvære på terrassen, og der er flere ting at overveje: Vedligeholdelse, stil og plads på terrassen eller balkonen. Hvad betyder mest for dig? Leder du efter havemøbler, som du kan lade stå udenfor året rundt, eller er det mere vigtigt for dig, at havebordet og stolene er behagelige møbler?

Her får du nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du handler.
 

Størrelse, placering og siddepladser

Hvor meget plads har du uden døre? Har du en stor terrasse eller en lille balkon? Inden du køber et havesæt med plads til alle i familien, venner, naboer og gutten nede fra tanken, så tænk på jeres daglige behov og køb klapstole til når I har ekstra selskab. Klapstole er nemme at sætte væk, når du ikke bruger dem. Og selvom der er masser af plads i haven, er det en god ide at gemme lidt til andre aktiviteter, måske med børnene?

Ligesom når du indretter en stue eller spisestue, skal du huske, at der skal være plads til at I kan bevæge jer rundt, og muligvis også til et par lanterner, havekrukker og andre ting, der skaber stemning på terrassen eller altanen.

 

 

Hvornår bruger I havesættet?

Vil du spise alle dine måltider på terrassen eller balkonen, eller er det mere sandsynligt, at du vil slappe af med en bog? Hvis du glæder dig til at spise udendørs middag med vennerne, har du brug for et cafe-sæt eller et almindeligt havesæt med bord og 4 eller 6 stole. Hvis du er en mere afslappet type, så overvej et loungesæt og måske en liggestol, hvor du kan læne dig tilbage og nyde solen.

 

 

Hvilke havemøbler kan du lade stå ude? 

Du skal også overveje, hvilke materialer du bedst kan lide, og hvilken vedligeholdelse de hver især kræver. Havemøbler af kunsttræ, rattan og aluminium er næsten vedligeholdelsesfrie og vejrbestandige, og du kan lade dem stå udendørs hele året rundt. De er nemme at rengøre med vand og sæbe. Rattan og aluminium er også letvægtere og derfor nemme at flytte. Havemøbler i hårdttræ er solide, og du kan øge deres levetid ved at behandle dem med olie. Plastic-havemøbler er billige, men stadig komfortable. De er nemme at rengøre med vand og sæbe.
 

Udseende og stil

Det viser sig, at vi faktisk har endnu et godt råd – nr. 4 og måske det vigtigste af dem alle: Tænk på hvilken stil du vil skabe på din terrasse eller altan. Måske et funktionelt 50’er look med stramme linjer, metal og træ? Eller måske en mere feminin og uformel atmosfære med rattan og lyse farver? Uanset hvad kan du bruge have-tilbehør til at ændre lidt på udtrykket og skabe en dynamisk, personlig stil.

 


God shopping!

 

Louise Content Specialist
J Clausen

Hvad anbefaler I, når havemøblerne skal stå direkte på græs/jord og ikke fliser/ træterrasse?
Bh J

Louise

Hej J, tak for din kommentar. Generelt er det vigtigste, at havestolene har forholdsvist brede ”fødder”, så de ikke synker ned i græsset. Det kunne fx være positionsstole som LARVIK: 

https://jysk.dk/have/havestole/metal-flet/positionsstol-larvik-graa

Det samme glæder for haveborde, dog ikke i så høj grad (vægten er bedre fordelt end på stole). Mht. materiale, så er havemøbler med aluminiumstel at fortrække, så fugt ikke trækker op bord- og stoleben. /Louise 

Jens Friis

Hej
Vi har et sommerhus ved vestkysten tæt på havet. Vil I anbefale BASTRUP hjørnesofa til brug på vores terrasse?
Jeg tænker specielt på, at stellet er lavet i stål og ikke alu.
Vh. Jens

Louise

Hej Jens. Tak for din kommentar. Det er BASTRUPs stel, der er lavet af stål, og derfor er det beskyttet af ryg, sæde og armlæn af polyrattan. Stellet har desuden en beskyttende zinklegering som hindrer rust i en række år. Dog kan vi ikke garantere, at der ikke vil forekomme små rustpletter i svejsningerne under de forhold, som du beskriver. I stedet anbefaler vi loungesæt med alu-ramme som fx: TAMBOHUSE, FJELLERUP, FALKENBERG, HOLTE, VONGE, LEVANGER, MAGLEBJERG eller VEBBESTRUP. /Louise

Kommentarer