JYSK – stolt sponsor af parasporten siden 1989

Siden 1989 har JYSK været stolt sponsor af parasporten. Det hele begyndte i 1988, hvor Dansk Handicap Idræts-forbund havde stor succes ved De Paralympiske Lege i Seoul i Sydkorea, men manglede kapital til for alvor at udløse potentialet for atleterne frem mod de næste Paralympiske Lege.

1. juni 1989 trådte JYSK derfor ind som hovedsponsor for Dansk Handicap Idræts-forbund – i dag kaldet Parasport Danmark. Det er dermed et af Danmarks længstvarende sportssponsorater, og JYSK er stolt af at have været med på sidelinjen til at støtte atleterne og parasporten til at opnå store sportslige præstationer gennem årene.

Siden er sponsoratet af parasporten blevet udvidet til flere lande i takt med JYSKs ekspansion med nye butikker rundt om i verden.

JYSK er i dag hovedsponsor af parasportforbundene i Danmark, Finland, Norge og Rumænien samt sponsor af de paralympiske komitéer i Sverige, Tjekkiet og Slovakiet. JYSKs franchiseforretning er sponsor i Canada, Estland, Færøerne, Island, Letland og Litauen.

Modtager af Bring Dedication-legatet 2023, skytte Kasper Lousdal. Foto: Parasport Danmark

”Bring Dedication”-legatet

JYSKs sponsorat af parasporten bygger på en fælles forståelse af, at viljestyrke og dedikation baner vejen for store resultater, succeser og muligheder. Atleternes drive og gåpåmod er en stor inspirationskilde for alle, og JYSK er stolt af samarbejdet med atleterne for at opnå deres mål og drømme. For at støtte atleterne endnu mere blev ”Bring Dedication”-legatet introduceret af JYSK i starten af 2022, da hovedsponsoraftalen for Parasport Danmark blev forlænget.

”Bring Dedication”-legatet er for atleter, der udviser en særlig dedikation i deres bestræbelser på at udvikle sig og opnå deres sportslige mål. Legatet dækker over en pulje på 200.000 kroner årligt, som uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten.

Liste over de atleter, som har fået tildelt et ”Bring Dedication”-legat:

2023
Christian Lykkeby Olsen, atletik
Katrine Kristensen, ridning
Kasper Lousdal, skydning

2022
Kaare Momme Nielsen, kørestolsrygby
Alexander Hillhouse, svømning
Bjørk Nørremark, atletik