Superdage - Spar op til 60%

Solsejl og altanparasol

Vælg den rigtige haveparasol

Du kan nyde sommerlivet på terrassen eller altanen uden at udsætte dig selv for solens skadelige UV-stråler, hvis du bruger en parasol eller et solsejl. Hvilken skal du vælge, afhænger bl.a. af hvor meget plads, du har på terrassen eller altanen. I dette blogindlæg guider vi dig til den rigtige beslutning.

Til en lille terrasse eller altan

En klassisk parasol er et godt valg til en lille terrasse eller altan. Den har en lige stang af metal eller træ og findes i forskellige farver og størrelser. Hvis dit havebord har et hul i midten, er det sandsynligvis beregnet til en parasol, som så kan kaste skygge både på bordet og på dem, der sidder ved det. Nogle parasoller har en stang, der kan justeres i højden eller endda tiltfunktion. Hvis dit havebord ikke har et hul til parasollen, er en parasol med en tiltfunktion et godt valg. Når du vipper parasollen, kan den kaste skygge fra længere afstand, og du kan sidde i skygge dagen lang. Det er vigtigt, når I spiser på terrassen.  

Hvis din terrasse eller altan er meget lille, eller hvis du foretrækker at bruge pladsen på noget andet, er en altanparasol ideel. Det kan placeres direkte op mod væggen og optager ikke unødigt plads.

Altan med altanparasol og cafesæt

Til den større terrasse eller altan 

En hængeparasol er et godt valg, hvis du har en stor terrasse. En hængeparasol fylder lidt, men kan også skygge for et stort område. Du kan placere den ved siden af havebordet, og stadig være dækket direkte ovenfra, når du sidder ved bordet. Du kan også vippe den og dreje den, og hvis parasolfoden har hjul, kan du let flytte den rundt på trods af størrelsen.

Solsejl skaber skygger samme sted hver dag

Terrasse med et solsejl

Hvis du ikke har behov for at flytte rundt på skyggen, men vil have skygge samme sted dag efter dag, fra morgen til aften, er et solsejl et godt valg. Oven i købet optager solsejlet ingen plads på jorden. Du monterer simpelthen den ene ende af solsejlet på husvæggen og sørger for, at du kan binde den anden ende til en stang eller et træ i nærheden. Nogle solsejl har én, og andre har to strenge, der skal snøres fast.

Trekantet solsejl spændt over terrasse
Solsejl HOLD-AN B300xL300xD300 assorteret
75,-/stk.
125,- /stk.
Spar 40%
Så længe lager haves
Kun i butik

Vælg den rigtige parasolfod

Når du har fundet en parasol, er det tid til at vælge en parasolfod. Først og fremmest skal du sørge for, at parasolfoden er tung nok til at holde parasollen fast og stabil. Overvej også parasolfodens størrelse. Hvis du har valgt en altanparasol, kan du få en matchende parasolfod, der er ca. halvt så stor som en almindelig. Endelig er det vigtigt at overveje, om du vil flytte parasollen rundt. I så fald er det en god ide, hvis foden har hjul og et håndtag.

Udforsk mere

FSC®-mærket er din sikkerhed for mere bæredygtige havemøbler

Guide til valg af havemøbler

Guide til havemøbler med vandafvisende havehynder

Vælg den rigtige hængekøje eller hængestol