Superdage - Spar op til 60%

Trampolin på græsplæne

Hvordan man vælger den rigtige havetrampolin

Måske spørger du dig selv: "Hvilken trampolin er bedst?" Der er flere forskellige ting at overveje, inden du beslutter dig for, hvilken trampolin, der passer til dig og din familie. Denne liste fortæller dig, hvad du skal tage hensyn til, når du vælger en havetrampolin.

1. Start med at finde den rette størrelse

Trampoliner fås i forskellige størrelser, fra 250 til 426 cm i diameter. Overvej hvor stor en del af din have, som du vil bruge på trampolinen, inden du vælger en.

2. Vær opmærksom på placering af trampolinen

En blød overflade som græs er helt klart at foretrække, og trampolinen bør aldrig placeres på en hård overflade som fx beton. Jo hårdere underlaget er, jo større er risikoen for skader, hvis en person falder.

3. Overvej hvem der skal bruge trampolinen

Har du brug for en børnetrampolin eller en, som både børn og voksne kan bruge? Det er vigtigt at gøre sig klart, da forskellige trampoliner har forskellige grænser for maksimal personvægt.

4. Hvor mange personer skal bruge trampolinen?

Hvis to personer skal bruge trampolinen sammen regelmæssigt, skal du vælge en trampolin, der er mindst 300 cm i diameter og har en høj maksimal personvægt.

5. Havens udseende

En femte ting, der er værd at overveje, er hvordan din have kommer til at se ud med en trampolin. Hvis du ikke ønsker, at trampolinen er for dominerende, skal du vælge en trampolin til nedgravning i stedet for en trampolin, der står på jorden.

6. Vælg en sikker trampolin

Når du har valgt den rigtige størrelse og type, skal du finde en trampolin, der er sikker. Vælg en trampolin med en ramme lavet af robust metal med glatte svejsninger. Sørg for, at trampolinfjedrene er udstyret med betræk, som dækker dem, så der ikke kan komme en fod i klemme. Læs mere om sikkerhed på trampolinen

7. Sikkerhedsnet eller ej

Endelig skal du beslutte, om du vil have et sikkerhedsnet til trampolinen. Et sikkerhedsnet omgrænser trampolinen og forhindrer børn og voksne i at falde ned. Trampoliner uden sikkerhedsnet kan øge risikoen for skader.


En trampolin i haven er garanti for sjov for både børn og voksne i mange år fremover, så det er en god idé at købe én i høj kvalitet En god trampolin kan holde i op til 15 år, men husk at børn vokser hurtigt, og hvis I vælger en børnetrampolin med lav maksimal personvægt, kan den måske kun bruges et par år.

En trampolin til nedgravning er praktisk af mange årsager, men kan være ganske besværlig at grave ned. Samtidig skal du huske, at du skal skaffe den opgravede jord af vejen. Selvom trampolinen er nedgravet, anbefales det at sikre børn og voksne på trampolinen yderligere med et sikkerhedsnet, så helt usynlig bliver den ikke i haven. Husk i øvrigt, at trampolinproducenterne generelt ikke anbefaler mere end én person på trampolinen ad gangen.

Udforsk mere

Sådan vælger du den bedste solseng

Engangsgrill: Den perfekte løsning til udendørs madlavning

9 tips til en flot og sikker udendørs julebelysning

Skab en lækker pool lounge