Badehåndklæder der hænger på en stang

Hold varmen efter brusebadet

Hvordan undgår du at blive kold, når du træder ud af det dejlige, varme brusebad? Der er flere ting, du kan gøre, og som altid det vigtigt at forberede sig. Når du kommer ud af badet, er din kropstemperatur højere på grund af det varme vand på hud og hår. Når vandet så begynder at fordampe, begynder mange at fryse, men disse tips kan hjælpe dig til at holde varmen:

1. Forbered dig godt, når du går i bad

Før du træder ind under bruseren, kan du fugte kanterne af badeforhænget og klæbe det til væggen i begge sider. På den måde kan du undgå, at det blæser ind og klistrer fast til dine bare ben.

Mod slutningen af brusebadet kan du gradvist skrue ned for vandtemperaturen, så du tilpasser dig den lavere temperatur uden for bruseren. Du kan også åbne badeforhænget lidt for at slippe lidt kølig luft ind. Samtidig siver lidt damp ud i resten af badeværelset og varmer det op.

2. Brug to badehåndklæder

Du kan beskytte dig selv mod kulden ved at tørre kroppen så hurtigt som muligt. Hav to badehåndklæder klar, når du træder ud af bruseren: Et til dit hår og et til din krop. Hvis du kun bruger ét håndklæde, er det vådt og fugtigt, når du har brugt det til håret, og derfor ikke så effektivt på resten af kroppen.

3. Brug de rigtige badehåndklæder

Tykke, bløde håndklæder er mere behagelige og mere absorberende end tynde og lette og kan tørre kroppen hurtigere og mere effektivt.

Læs også vores håndklædeguide

4. Brug tørre, varme badehåndklæder

Sørg for, at dine badehåndklæder er tørret ordentligt siden dit sidste bad. Husk, at jo kraftigere håndklædet er, jo længere tid tager det om at tørre. Det kan være ubehageligt at tørre kroppen med et fugtigt håndklæde og det hjælper dig ikke til at holde varmen efter brusebadet.

Hvis du har mulighed for det, så hæng dine håndklæder på en håndklædetørrer eller i nærheden af en radiator, så de føles dejlig varme, når du træder ud af badet.

5. Placer dine badehåndklæder rigtigt

Hæng dine badehåndklæder inden for rækkevidde fra bruseren, så du hurtigt kan tørre kroppen efter brusebadet. Det kan også hjælpe med at varme håndklæderne lidt op.

6. Brug den rigtige tørreteknik

Tør kroppen med den ene side af håndklædet, vend det og brug derefter den anden side. Bruger du et kraftigt håndklæde, er den anden side stadig tør og absorberende.

7. Placer tøj og hjemmesko tæt på bruseren

Husk at tage din badekåbe og dine slippers med på badeværelset og sæt dem i nærheden af bruseren. Den varme damp fra brusebadet kan hjælpe med at varme begge dele op.

Hvis du har en lækker badekåbe at tage på efter brusebadet, får du også mere tid til en afslappende wellness-rutine, end hvis du skynder dig ud af badeværelset for at få tøj på.

Udforsk mere

Indkøberens favoritter inden for udstyr til badeværelset

Indkøberens favoritter inden for udstyr til badeværelset

Tag dig tid til afslappende selvforkælelse

Tag dig tid til afslappende selvforkælelse

Sådan vasker du dine nye håndklæder

Sådan vasker du dine nye håndklæder

I rampelyset: Håndklædesæt

I rampelyset: Håndklædesæt