Inspiration til julen - Spar op til 50% 

 

Havekrukker i metal, grå havekrukker og høje havekrukker

Guide: Valg af havekrukke

Før du vælger din nye havekrukke, skal du overveje, hvor den skal placeres, så du er sikker på at få den rigtige størrelse, form, stil og materiale på din nye krukke til haven. Lad os guide dig igennem, så du kan træffe det rigtige valg.

Størrelse på havekrukken

Overvej først hvilke planter, du ønsker på din altan eller terrasse, og hvor store de er og evt. kan blive. Det er en god idé at starte med en havekrukke, der er større end planten, så den har god plads til at vokse.

Havebænk med en bregne i en havekrukke af metal


Tænk også på plantens rødder. De har typisk brug for plads svarende til hvor stor planten er over jorden.

Blomsterpotteholder på væg

Form på havekrukken

Firkantede havekrukker giver dig mulighed for at arrangere dine krukker pænt. Du kan bruge dem til at markere en sti, et bestemt område på terrassen eller en indgang. Firkantede krukker til haven kan placeres meget tæt på hinanden, og det gør det nemmere at vande planterne uden at spilde for meget vand.


Havekrukker på ben kan skabe et moderne, let og luftigt udtryk på din terrasse eller altan. De er ideelle til planter med lange blade eller ranker som fx vedbend, fordi der går længe før planten har vokset sig stor nok til at ramme jorden.


Havekrukker med en smal åbning har en tendens til at holde på fugten, og det forhindrer planten i at tørre ud. De kan dog være lidt svære at håndtere, når du skal plante om.

To grå havekrukker på et tæppe

Materiale på havekrukken

Materialet er afgørende for havekrukkens vægt. Har du planer om at flytte havekrukkerne rundt på din terrasse eller altan? I så fald er det en god idé at anskaffe nogle havekrukker, i et let materiale såsom flet eller plast.

To kvadratiske havekrukker


Hvis det blæser meget, hvor du bor, eller hvis du har børn, der leger på terrassen eller altanen, så overvej nogle havekrukker, der er tungere og sværere at vælte.

Sorte havekrukker på træterrasse

Højde på havekrukken

Høje havekrukker kan være nemmere at vande og kan også bruges som "rumdelere", der kan adskille et loungeområde fra et spiseområde eller et legeområde. Med høje havekrukker kan du skabe en hyggelig lille krog, i læ for vinden.

Få flere ideer til at skabe unikke udendørsrum

Høj havekrukke på en træterrasse

Stil på havekrukken

Havekrukker og planter er prikken over i'et på din terrasse eller altan. De skaber et levende, dynamisk look, og hvis du mikser og matcher dine havekrukker, kan du bidrage endnu mere til dette udtryk.

 

Udforsk mere

Kom i den rigtige julestemning med indendørs og udendørs julelys

Klargør din terrasse eller altan til vinter

Hængekøjen: Et udendørs midtpunkt

Opgrader dit udendørsområde med en pavillon