SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Glade børn i en høj seng

Gør indretning af børneværelset til barneleg

At gå ind i et kaotisk, rodet og forældet børneværelse kan være virkeligt stressende. Dit 5-årige barn behøver ikke længere det store skiftebord i hjørnet. Din preteen plager dig om et sted til hendes computerspil ... Børn går så hurtigt fra at være baby til børnehavebarn, skolebarn, preteen og derefter teenager! Bare tanken om at indrette børneværelset er overvældende - ikke kun fordi du føler dig uinspireret, fordi det er opgaven uden ende – med mindre du finder på løsninger, der vokser med dine børn.

Der er lys for enden af tunellen. Det kan den rene barneleg at skabe et vidunderligt børneværelse. Her er 3 tips til et fantastisk, funktionelt værelse, fleksibelt nok til alle aldre og faser.
 

Gode ideer til børneværelset

Når du skal indrette et børneværelse fra bunden, skal du tænke på, hvad dit barn har brug for. Find de basale møbler, som fx en seng, en kommode og et sted at opbevare legetøjet. Hold det helt simpelt: Sørg for at der er plads til de ting, der er absolut nødvendige.

Et børneværelse er typisk et af de mindre værelser i huset, men der skal være plads til, at børnene kan lege (så de ikke roder i resten af huset!). Derfor er det en god ide at finde en forhøjet seng, som er ret praktisk, fordi børnene kan lege under den. Byg et mystisk fort eller et flot slot under sengen - eller fyld op med puder og tæpper og lav en hyggelig hule.  


Når børnene bliver ældre og holder op med at lege under sengen, kan de bruge pladsen til noget andet. Det kan fx være opbevaring, og nogle høje senge har endda plads et skrivebord og en stol, hvor børnene kan lave deres lektier. På den måde er en forhøjet seng ekstremt alsidig – og prisen dette funktionelle møbel er også ret overkommelig. 


Farverigt eller klassisk hvidt?

Hvis du har travlt med både job og fritidsliv, og du ikke har lyst til at tage på den ene shoppingtur efter den anden, skal du gå efter klassiske farver - for eksempel hvid. Børn er glade for det muntre og farverige, men i stedet for at vælge en gul seng eller et rødt bord, så gem farverne til tilbehøret. På den måde kan du føje noget legende til værelset og skabe en kreativ, glad atmosfære. Det er let at erstatte en farverig pude eller et legetæppe, når børnene bliver ældre og trætte af de ting, de elskede for blot 2 eller 3 år siden. Det er ikke helt så nemt at erstatte sengen ... 

Gør det personligt

Får du nervøse tics, når du tænker på hvide møbler og børn? Det behøver ikke at være et problem. Farvekridt kan fjernes fra de fleste møbler, men hvorfor ikke bare gøre møblerne til jeres helt egne i det øjeblik, I får dem ind i huset? Sæt tegninger på kommoden, og accepter det, når børnene klistrer sengen til med billeder af superhelte. Det vil dræne dig for energi og forurene atmosfæren i dit hjem, hvis du hele tiden er efter børnene. Når de bliver trætte af Paw Patrol-klistermærkerne, så dæk dem til med Batman, eller skjul kridtstregerne med en plakat.

Med lidt omtanke kan du skabe et langtidsholdbart børneværelse, der passer til deres behov, og som de vil elske lige så højt, som du nyder de nemme og billige løsninger og - et godt udført arbejde.

Udforsk mere

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Hvilke tekstiler varmer bedst?

Julegaveidéer, der skaber glæde i hjemmet

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.