Kontorplads med skrivebord og stol i stue med reoler

Giv indretningen af hjemmekontoret et nyt look

Hjemmekontorets indretning har stor betydning for, hvor effektivt og kreativt man kan arbejde. Ofte er det små ting, der skal til for at skabe en optimal indretning af hjemmekontoret. Læs videre og få gode idéer til, hvordan du giver din kontorindretning et nyt look.

Har du valgt det rette rum?

Før du går i gang med at give dit hjemmekontor en makeover, kan det være en god idé, at du lige overvejer, om du fortsat ønsker, at hjemmekontoret skal være i det samme rum, eller om kontoret i stedet skal være i fx stuen. Hvis dit hjemmekontor fx er placeret i et hjørne af køkkenet, kan der være for meget uro, hvis der ofte passerer personer forbi dig eller hvis der står en opvask fra morgenmaden. Måske er det en god ide at flytte hjemmekortoret til et andet rum. 

Giv dig selv en god udsigt fra skrivebordet

Når du indretter dit hjemmekontor, skal du placere skrivebordet, så det står mest praktisk i rummet. Det kan være, at det passer bedst op mod en væg eller i et hjørne. Samtidig skal det være behageligt at sidde ved bordet, og måske har du ikke lyst til at sidde med ryggen mod døren eller i modlys fra vinduet. Endelig skal du tænke på din udsigt fra din arbejdsplads. Hvis du kan placere bordet, så du har naturligt lys ved din arbejdsstation, uden at solen skinner direkte på din skærm, er det et ideelt – og som bonus har du måske en god udsigt fra bordet.

Giv kontoret et personligt touch

Når du har besluttet dig for den rigtige placering af dit hjemmekontor, kan du overveje, hvordan indretningen kan give rummet liv og sjæl, og være med til at løfte arbejdsoplevelsen. Indret hjemmekontoret med dine yndlingsfarver, flotte tæpper og hvis der er plads, en lækker lænestol, hvor du kan fordybe dig.

Du kan også hænge billeder op på væggene. Vægudsmykningen kan være med til at definere rummet, og du kan opnå et godt og helstøbt resultat, hvis du skaber sammenhæng mellem indretningen af din kontorplads og indretningen i resten af din bolig.

Vælg det rette skrivebord 

Skrivebordet er et dominerende møbel i kontorindretningen. Derfor er det vigtigt, at du vælger et, som harmonerer med din smag, og som skaber en rød tråd til resten af indretningen af din bolig. 

Et skrivebord i en lys farve giver et elegant look, og tager ikke så meget opmærksomhed, som et mørkt skrivebord. Det kan især være en fordel, hvis dit hjemmekontor er en del af et andet rum i dit hjem. Et mørkt skrivebord giver et mere markant look, og det kan bruges til at skabe kontrast til lysere nuancer i hjemmekontorets indretning.

Vælg en kontorstol, der matcher din personlige smag

Kontorstolen skal først og fremmest være behagelig. Den har også stor betydning for rummets helhedsudtryk, så vælg en, der både er komfortabel og matcher din personlige smag.

Alt efter dine præferencer kan du vælge en kontorstol med høj ryg, der giver støtte til hele din ryg og nakke eller en med lav ryg. En kontorstol med lav ryg opretholder stadig balancen i din krop og er nemmere at indrette hjemmekontoret med. Derudover bør du tage stilling til, om du ønsker en kontorstol med eller uden armlæn. Hvis du har begrænset med plads til rådighed, kan det være en god ide at vælge en kontorstol uden. 

Sørg for tilstrækkelig opbevaringsplads

Papirer og andre ting, der ligger og flyder, kan hurtigt forvandle hjemmekontoret til et uoverskueligt rum, hvor du ikke kan finde hoved og hale i dine ting. Du skal derfor sørge for at indrette hjemmekontoret med smarte opbevaringsløsninger, som hjælper med at holde orden i dine ting.

Investér eksempelvis i et skrivebord med skuffer, svævehylder til at placere ekstra skriveredskaber på eller kurve og kasser til at opbevare dokumenter i. På den måde ved du altid, hvor dine ting er.

Husk den gode belysning

En anden vigtig faktor ved kontorindretningen er lyskilder. Uden tilstrækkeligt lys skal du anstrenge dine øjne. Sørg for at have flere lyskilder i dit hjemmekontor, og anskaf dig eventuelt en bordlampe, der kan give koncentreret lys, når du har brug for det. Ved at indrette dit hjemmekontor med flere lyskilder har du mulighed for at justere belysningen alt efter behov.

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

Guide: Valg af skrivebord til hjemmekontoret

Guide: Valg af skrivebord til hjemmekontoret

3 forskellige typer hjemmekontor

3 forskellige typer hjemmekontor