Mor og søn leger smilende og glade på gulvet

Fejr dit barns små hverdagssejre

Hvad er bedre i livet end at fejre og nyde tiden – især de mindeværdige små øjeblikke – med vores børn? Det er typisk også disse øjeblikke, vi alle vil huske bedst. Barndomsminder er en fantastisk ting; vi husker måske selv lykkeligt tilbage på dengang, man fik en yndlingsbamse på sin 6-års fødselsdag eller måske den dag, hvor ens forældre overraskede med en tur til en forlystelsespark eller biograftur. Det er øjeblikke som disse, vi husker, værdsætter og måske endda har med os resten af livet. At tage sig tid til at fejre vigtige øjeblikke kan bringe glæde til din familie, og især for børnene. Udover de mere åbenlyse fejringer som fødselsdage, er der mange små hverdagsøjeblikke, som også kan være god anledning til at fejre med dine børn:

  • Første gang dit barn selv cykler uden støttehjul
  • Hvis det går godt i børnehaven eller skolen
  • Hvis dit barn husker at rydde sit legetøj op
  • Hvis dit barn passer sit kæledyr på egen hånd
  • … Eller hvis du bare gerne vil give dit barn lidt ekstra kærlighed og opmærksomhed 

Hverdagstriumfer og øjeblikke, der er værd at fejre, findes der mange af – vælg dem, du tror vil betyde mest for dit barn. De glade stunder, man som familie oplever sammen, vil følge dit barn i lang tid fremadrettet – måske endda resten af livet.

Ideer til, hvordan du kan fejre med dit barn

At belønne dit barn med en fantastisk oplevelse og en gave af en slags er altid en god idé. Giv dem noget spændende at lege med, et stykke legetøj de vil værdsætte, eller måske kan du overveje at lave om på deres værelse? Det afhænger helt af dig: Hvad du synes, dit barn måske har brug for eller ville sætte pris på, og naturligvis også hvad du synes, der ville være en passende idé.

Måske vil en blød bamse, der kan være en trofast følgesvend for dit barn, være en god gaveidé? Bløde bamser er altid en favorit for børn, især når de stadig er små.

Legeteltet: Dit barns helt egen hyggekrog

At fremme fantasifuld og kreativ leg er altid en god ide. Uanset om det er et legehus i det store træ i baghaven, en hyggelig hule af puder og tæpper eller et legetelt, så nyder børn at have et sted, der kun er deres – strengt forbudt for voksne. Her sætter de selv reglerne for deres leg, og derfor kan den også være med til at lade fantasien og kreativiteten udfolde sig. Derudover er et legetelt også en hyggelig og sød dekoration for indretningen på børneværelset.

Børnereoler til bøger, dekoration og opbevaring

En børnereol til børneværelset er altid en rigtig god ide. Dette er især tilfældet, hvis dit barn har mange bøger, da det er nemt at opbevare bøgerne i bogreolen – så fylder de ikke meget, men er samtidig stadig nemme at få fat i, når det er tid til at få læst højt. Du kan også købe kasser og kurve til børnereolerne, så det bliver nemmere at gemme legetøj af vejen – måske dit barn endda selv vil rydde op, hvis de er glade for kasserne og kurvene på reolerne. Er dit barn ikke langt fra at nå sine teenageår, er en bogreol også ideel til at pynte med dekorationer såsom fyrfadsstager, billedrammer og små vaser.

Børnetæpper til fantasifuld leg

Et børnetæppe på barneværelset er lige så funktionelt, som det er dekorativt. At give dit barn noget blødt at sidde på, mens de leger, er bedre end at sidde direkte på et trægulv. Måske kan I sammen også opdigte og fortælle hinanden historier om, hvorfor dyrene på børnetæppet er i en luftballon, og hvor de er på vej hen.

Andre gaveideer til dit barn kan være en sækkestol eller en ny seng/køjeseng, der især kan være praktisk, hvis dine børn deler værelse. Du kan også få yderligere inspiration til børneværelset, især ift. sengetøj til børn. 

Udforsk mere

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Gaveidéer til Mors Dag

Gaveidéer til Mors Dag

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion