MØBELDAGE – SPAR 20-50%*KØB NU


SUPERDAGE – SPAR OP TIL 60%*KØB NU

8 ting du ikke bør opbevare på badeværelset

8 ting du ikke bør opbevare på badeværelset

Dato:

Kategori: Badeværelse

Tags: Badeværelse, Tilbehør til badeværelset

Har du nogensinde tænkt over, om de ting, du opbevarer på dit badeværelse, i virkeligheden har godt af at stå der? Hvis ikke, så skal du måske genoverveje om din badeværelsesopbevaring er helt optimal. 

Miljøet på badeværelset er nemlig ofte fugtigt, og det svinger meget i temperatur. Det er der mange ting, der ikke har godt af. Også de ting, du måske tænker, hører til på badeværelset. Damper det meget, når du går i bad, så læs videre og bliv klogere på hvilke ting, du med fordel kan flytte ud af badeværelset, og hvor de i stedet kan opbevares.

Parfume

Du har måske lyst til at få et par sprøjt af yndlingsparfumen på huden direkte efter badet. Men det kan være en dårlig idé at opbevare de dyre og velduftende dråber på badeværelset. De skiftende temperaturer kan nemlig føre til, at parfumen ændrer duft. I stedet kan du opbevare dine fine flakoner på en hylde i entréen eller i soveværelset.

Medicin

De fleste har et medicinskab som del af deres badeværelsesopbevaring. Det er dog ikke optimalt at opbevare din medicin på badeværelset. Det meste medicin skal nemlig opbevares tørt og køligt, for eksempel i en toilettaske i en skuffe i dit soveværelse. Sørg også gerne for at opbevare medicinen uden for børns rækkevidde. 

Makeup

Selvom du måske tager makeup på ude på dit badeværelse, er opbevaring af din makeup på badeværelset ikke godt for hverken makeup eller makeuppensler, der ikke tåler fugt og svingende temperaturer. Indret i stedet en plads i dit soveværelse med et fint sminkebord og et spejl, så holder din makeup længere.

Neglelak

Mange opbevarer neglelak på badeværelset eller i køleskabet. Begge dele er dog forkert og kan ødelægge neglelakken. De farvede lakker har nemlig bedst af at stå køligt, tørt og mørkt, og de hører derfor ikke hjemme i badeværelsesopbevaringen. Opbevar dem i stedet i en kurv, som kan stå i et skab eller i en skuffe. 

Smykker

Har du for vane at opbevare dine smykker på badeværelset, kan du med fordel overveje at flytte dem. Det fugtige miljø gør nemlig, at smykkerne oxiderer hurtigere, så de mister farve og glans. Opbevar dem i stedet i et køligt og tørt rum. 

Elektronik

Ikke-vandfast elektronik og kabler hører ikke hjemme på badeværelset. Selvom badevægten, hårtørreren og barbermaskinen måske umiddelbart passer godt ind i din badeværelsesopbevaring, så skal elektronik ikke være permanent i et fugtigt miljø, hvis det ikke kan tåle vand. Ellers risikerer du, at dine ting går meget hurtigere i stykker, end hvis du havde opbevaret dem et tørt sted. Eksempelvis i en skuffe tæt på badeværelset. 

Skrabere og barberblade

Skrabere og barberblade er oplagte at opbevare på badeværelset, da det højst sandsynligt er der, du bruger dem. Desværre gør dampen fra badet og den høje fugtighed barberbladene sløve, og i værste fald ruster de. Opbevaring af skrabere og barberblade på badeværelset kan derfor ikke anbefales. 

Bøger

Hvis du holder af at læse på badeværelset, skal du huske at tage din bog med ud igen, når du er færdig. Fugt og papir er ikke en god kombination, og bøger skal opbevares tørt. Desuden kommer der mange bakterier på dine bøger, når de ligger på badeværelset. En bogreol fyldt med gode bøger giver varme og hygge for eksempel i stuen eller i arbejdsværelset. 

Kan din badeværelsesopbevaring ikke ændres?

Kan ovenstående ting kun opbevares på dit badeværelse, så hjælper det at have dem i et skab fremfor, at de står frit fremme, da skabet trods alt beskytter mod det værste fugt.