GREEN WEEK - SPAR OP TIL 60%

Daybed med puder og plaid ved væg med plakater og en sky-formet lampe

5 tip til at fortrænge vintermørket med lys

Om vinteren er det fristende at trække sig tilbage og blive indenfor. Iflg. flere eksperter har du brug for 3-5 lyskilder i et rum på cirka 20 m2, og i de mørke vintermåneder opdager du helt sikkert hvorfor. Desværre er det ikke meget naturligt lys, der skinner ind gennem vinduerne og en enkelt lyskilde som fx en loftslampe er ikke nok til at dække behovet. Hvis du vil skabe atmosfære i et rum, er det en god ide at bruge en række forskellige lyskilder, som kan skabe en fornemmelse af dybde i rummet.

Få vores bedste tip til at lyse dit hjem op her.

Vaser med lyskæder og blomster på et bord


1. Lyskæder kan fungere som både pynt og lyskilde

Lyskæder er en sjov og nem måde både at lyse et rum op og skabe atmosfære. Hvis du endnu ikke har gemt lyskæderne fra jul væk, og hvis du har en gennemsigtig vase, så lad de to oplyse rummet på smukkeste vis.

Lyskæde drapederet rundt om en væghylde med forskelligt nips


Lyskæder er meget lette, så du kan hænge dem fra en lille krog i et mørkt hjørne, eller du kan drapere dem om en væghylde som ovenfor. Bonustip: Hvis du kan lide at flytte om, er lyskæder lette at have med at gøre, da de kører på batteri.

 

Væghylde oplyst nedefra med LED lysbånd


2. Skab dybde i rummet med LED-lysbånd

Lys kan skabe dybde i et rum, når du placerer det rigtigt. En nem måde at gøre det på, er at placere en batteridrevet LED-lampe, som fx et LED-lysbånd under en hylde. Monter det bagerst, op mod væggen, og du har både en diskret lyskilde, og skaber opmærksomhed om din indretning.

Væg med billeder i rammer og skyformet lampe


3. Bland væglamper med plakater og spejle

Væglamper kan skabe en speciel atmosfære, og når du blander dem med anden indretning, er tiltrækker de både opmærksomhed til deres omgivelser og skaber et interessant spil mellem og lys og skygge.

 

Vase, lanterne og holder til fyrfadslys placeret på gulvet i et mørkt hjørne


4. Lys i mørke hjørner får rummet til at virke større

Stearinlys er fin og sød kilde til ekstra lys. Når du vil skabe en særligt hyggelig atmosfære, kan du tænde nogle stearinlys og placere dem i rummets dunkle hjørner. Bonustip: Du kan også få LED-stearinlys, der ikke forurener luften med os. De sparer dig også bekymringerne for brandfare - du kan endda placere dem i en reol og bare nyde det smukke, flakkende lys.

Lysboks med ordene "Change is good" på væghylde


5. Brug enhver mulighed for at lyse rummet op

Multifunktionelle møbler, der har mere end ét formål, er praktiske i en lille lejlighed, og det samme gælder for belysning. For eksempel kan du benytte bruge en lysboks som TORLEIF til at minde dig om dit nytårsforsæt eller dit yndlingscitat.

 


Få flere tip til en ”vinter-make over” og til at slippe af med rod og holde orden i dit hjem 

Hvad er dine bedste tip til lyse dit hjem op? Fortæl os om dem i kommentarerne!

 

Udforsk mere

Den personlige billedvæg: Tips og idéer

Værtindegaver til påskefrokosten

Ideer til årets temafest: Eurovision Song Contest

Praktisk indretning med kunstige planter

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.