Louise Lykke prøver dyne og pude i en JYSK butik

Vælg din dyne og pude med omhu

Familien Lykke fra Esbjerg har aldrig rigtig taget stilling til, hvilke dyner og puder de har – eller tænkt over, at dyner og puder har stor indflydelse på deres søvnkvalitet. I løbet af det kommende år vil vi følge dem på deres rejse mod en god nats søvn.

Familien består af fire medlemmer: Louise (35), Karsten (33), Uma (2) og Thit (8). De har aldrig tænkt over deres valg af dyner og puder: "Jeg har virkelig ikke tænkt, at en dyne kunne gøre en forskel," siger Louise.

Hvilken dyne er bedst?

Louise og Karsten går i seng omkring kl. 22:00 og står op igen kl. 6:30 på hverdage. Louise har svært ved at falde i søvn og vågner flere gange i løbet af natten. Karsten sover med det samme og vågner først, når vækkeuret ringer. Deres dyner er ens og købt på tilbud. ”Vi har da helt sikkert brugt flere penge på sengetæpper end på dyner,” fortæller de med et smil.

Karstens dyne er for varm, så han sover ofte uden. "Jeg har det altid varmt, når jeg sover, så jeg sover ikke rigtig med dynen," siger han. Omvendt trækker Louise sin dyne helt op under hagen for at holde varmen natten igennem, men "så snart man er ude af sengen, glemmer man det," siger hun. "Vi har glemt, hvor vigtige dyner er for søvnen."

Karsten og Louise sover ved siden af ​​hinanden, i samme rum og i samme seng. Derfor er det vigtigt, at de hver får den bedste dyne, der passer til deres individuelle behov. JYSK har den rigtige løsning til dem. Flora Danica har en dyne-serie kaldet TUSINDFRYD med tre varmegrader: sval, varm og ekstra varm. Det giver Louise og Karsten mulighed for at vælge den samme fantastiske kvalitet med forskelligt fyld. Louise vælger en ekstra varm dyne og Karsten en varm dyne.


Se, hvordan en af ​​vores søvneksperter hjælper Karsten og Louise:

Hvorfor er puden vigtig? 

På samme måde som du prøver en kjole eller et par sko inden et køb, bør du afprøve din pude. Flora Danica TUSINDFRYD findes i lav, mellem og høj udgave. Puderne er specielt designet med fjer i det midterste kammer for den støttende effekt og dun udenpå, så du ligger dejlig blødt. Efter at have prøvet både en mellem pude og en høj pude valgte både Louise og Karsten en høj.


Dyner og puder til børn

Pigerne, Thit på 8 år og Uma på 2, har det begge varmt om natten. De sparker som regel dynen af, så deres forældre er nødt til at stå op for at lægge den på igen.

Thit sover med sit nattøj på, hvilket er vigtigt at huske på, når man vælger dyne. Familien valgte en sval Flora Danica TUSINDFRYD til hende i samme gode kvalitet som deres egen dyne, men med markant mindre fyld, så den ikke er så varm som deres. Thit fik også en lav Flora Danica TUSINDFRYD pude. Det er vigtigt, at børn sover med en pude, der ikke er for høj, da det kan skade deres nakke.

Til Uma på 2 år valgte familien en Ringsted Royal juniordyne og -pude. Lykke-familien er nu alle udstyret med dyner og puder, der passer til deres behov. Følg med her på bloggen og hør mere om, hvad et velovervejet valg af puder og dyner betyder både for familiens søvn og for deres vågne timer.

Få tips til valg af den rette størrelse sengetøj

Om Flora Danica og Ringsted Royal

Alle Flora Danica og Ringsted Royal produkterne er Oeko-tex 100 certificerede og altså fri for kemi, velegnet til husstøvmideallergikere og fyldt med rene, nye dun. Der er op til 10 års garanti, og så er de designet og produceret i Danmark.

Alle dun og fjer i Flora Danica og Ringsted Royal produkterne er fra udvalgte gårde i Europa og har garanti for god dyrevelfærd og fuld sporbarhed. Læs mere om JYSKs arbejde med dyrevelfærd.

Flora Danica sælges udelukkende i JYSK.

Udforsk mere

Hvordan vælger du en god hovedpude til nakkeproblemer?

Hvordan vælger du en god hovedpude til nakkeproblemer?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner