Gardiner i flere lag i et soveværelse

Tendenser i 2021: Ideer til dine vinduer

Har du prøvet at bladre boligmagasinerne igennem og blive inspireret af de fantastiske, stilfulde hjem - men har du svært ved at skabe den samme stemning derhjemme? Måske er det, fordi du har overset et af de områder, der får dit hjem til at virke både rummeligt, luksuriøst og stilfuldt: gardiner!

Gardiner kan "samle" et rum og skabe en særlig atmosfære - uanset om du er til en luksuriøs hotel-stemning eller mere romantisk anlagt. Gardiner kan være funktionelle, dekorative eller begge dele. Brug dem til at matche din personlige stil.

Tunge tekstiler og lange gardiner

I lang tid har gardiner skullet være diskrete og minimalistiske – gå i ét med tapetet og ikke kræve opmærksomhed. Men det er slut nu! Den nyeste trend hvad angår moderne gardiner, gør dem til en synlig del af din indretning.

I denne sæson er tunge gardiner i stof som fx velour meget trendy. Et tungt gardin som det blå AUSTRA giver fylde til et rum og skaber en hyggelig og næsten overdådig atmosfære.


Tunge og voluminøse gardiner skaber bedre akustik i dit hjem. Især i en spisestue er gardiner i kraftigt stof praktiske, da de reducerer det støjniveau, der opstår, når familien er samlet og vender dagens oplevelser.

Luksuriøs hotel-atmosfære i dit hjem

En populær tendens i 2021 er at skabe en hotel-agtig atmosfære i dit eget private hjem. Det opnår du ved at bruge forskellige gardiner i flere lag. Kombinationen af et tungt, langt gardin og et gardin i et let materiale skaber et luksuriøst og stilfuldt look.

ALDRA curtain

Drapér gardinerne på gulvet for at skabe den autentiske hotel-stemning. Du kan også bruge persienner og skabe et komplet look i tre lag. For eksempel kan du kombinere det grå ANTEN med BOLGA mørklægningsgardin i hvid i soveværelset.


Vores bedste tip til dig: Hvis du vil have lange, tunge gardiner men er bange for, at rummet bliver for mørkt, kan du bruge en gardinstang, der er længere end vinduets bredde. Det betyder at du kan trække gardinet helt fra, så det dækker væggen frem for vinduet. På den måde har du et gardin, der binder rummet sammen, og som stadig lukker lys ind.

Lys og luft er stadig trendy

Hvis tunge gardiner ikke passer til din smag, er en lettere version måske bedre egnet til dig. Gardiner i lette, tynde materialer er stadig moderne. Det er perfekt til stue-gardiner, da du kan bevare privatlivet ved at trække for – men du lukker ikke alt lyset ude. 


De luftige gardiner skaber et blødt udtryk og passer til alle værelser i dit hus. I soveværelset kan det være en god idé at supplere med mørklægningsgardiner, som vil holde alt lys ude. Det vil bidrage til at sikre en god nats søvn. Læs mere om hvilken påvirkning lys har på din søvn.

Har du brug for mere plads?

Du kan bruge gardiner til meget mere end at dække for sollys. Moderne gardiner kan skabe stil og atmosfære, og endda give dig oplevelsen af have ekstra plads. Og ja, de kan hænge andre steder end ved vinduet.

Brug et gardin som rumdeler og skab et "rum i rummet" i løbet af et øjeblik - uden at det er en permanent løsning.

BOLMEN curtain

En rumdeler er en fantastisk måde at få mest muligt ud af den plads, du har til rådighed, og et billigt alternativ til at etablere en rigtig væg. Når du bruger et gardin som rumdeler, kan du give et åbent rum en mere hyggelig stemning.

Se blogindlægget Inspiration til opdeling af rum for flere ideer. 

 

Udforsk mere

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

Sådan vælger du spisebordsstole

Sådan vælger du spisebordsstole