Møbeldage - Spar op til 50%

Minimalistisk indretning i stue med grøn sofa

Sådan begynder du en minimalistisk livsstil

I starten af året eller i ferieperioder er der mange, der ser på deres liv og overvejer, om de ønsker at ændre noget. Måske får de lyst til at rydde op, få orden på deres hjem og begynde på en minimalistisk livsstil. Både de mørke vinterdage og et par regnvejrsdage i ferien er gode tidspunkter til at gå i gang med projektet, der slet ikke behøver at være så stort.

Sofa i enkelt indrettet spisestue

Hvad er minimalistisk indretning?

Minimalisme er en livsstil, der er handler om "enkelthed" – også i antal. At have et par velarrangerede ting på sofabordet er okay, men i et ægte minimalistisk hjem er der færre farver, færre møbler, færre nips. Når det er sagt, er der (mindst) tre typer af minimalister:

De æstetiske minimalister fokuserer på det visuelle. De ejer måske lige så mange ting som os andre, men de sørger for ikke at vise dem frem. Deres hjem har bare, hvide vægge, tomme gulve og kun få møbler.

De essentielle minimalister ejer så lidt som muligt. De har besluttet sig for, at de kun vil eje nogle få helt grundlæggende ting. De er ikke-materialistiske og nyder ikke rigtig at shoppe. Hvis de har brug for noget, sørger de for, at deres nyanskaffelse er af god kvalitet og kan holde resten af deres liv.

De bevidste minimalister sætter pris på deres ejendele – i en grad så nærmest alt i deres hjem har en historie, der gør dem glade. De smider de ting ud, som ikke har en særlig betydning for dem, og på den måde får de resterende ting ekstra fokus. Det giver de bevidste minimalister ro i sindet at være omgivet af meningsfulde ting.

Genkender du dig selv i en af disse tre typer? Hvis du vil i gang med din minimalistiske livsstil og indretning, er her nogle tips:

Tips til at begynde at indrette minimalistisk

1. Start med at se nærmere på dit hjem

Se på hvert værelse. Hvad er rummets funktion, og hvad skal det bruges til? Husk det, når du indretter det. Ryd alle ting ud og sæt kun det nødvendige tilbage.

2. Tænk funktion - og møbler med flere formål

Hvert møbel og indretnings-element skal have en klar funktion eller formål i rummet. Prøv også at kombinere funktion og dekoration, så de ting, du ejer er både nyttige og smukke. Og hvorfor ikke få en sovesofa, der sparer dig plads og tjener to formål på samme tid?

3. Sæt en grænse

Sæt en grænse for hvor mange ting, hvert rum må indeholde. Det lykkes måske ikke helt at overholde den, men alene det at have et mål, hjælper dig til ikke at proppe rummet med ting og møbler.

4. Sørg for at der er gulvplads

Skab plads til bevæge sig, så dine møbler ikke afgør, hvor du skal gå. Hvis der er god plads mellem dine møbler, føles rummet større. Dette er også værd at huske, når du køber nye ting. En mindre sofa vil få stuen til at se mere rummelig ud end en stor.

5. Vælg farver med omtanke

Maling kan tilføje noget særligt til et rum. Brug det til at skabe et rum, der er minimalistisk indrettet, men alligevel ikke virker tomt. En neutral farvepalet kan få rummet til at se mere ryddeligt ud, så sørg for, at dine stole, borde, tæpper osv. følger den samme farveskala.

6. Smart opbevaring

I et minimalistisk indrettet hjem skal du stadig have et sted til at opbevare de ting, som mange af os lige smider på køkkenbordet, spisebordet osv. Svaret er æsker. Når ting skal være nemt tilgængelige, men ude af syne, er æsker ideelle.

Flere intelligente opbevaringsløsninger og tips til smart indretning

7. Brug tekstiler og planter

Et værelse med minimalistisk indretning kan synes lidt koldt, men det er nemt at varme op med hyggelige tekstiler og planter.

Blå sofa i minimalistisk stue
Sofa EGEDAL 2.5-pers. mørkeblå velour
2500,-/stk.
3299,- /stk.
Laveste pris 30 dage 3299,- /stk. (-24%)
Spar 24%
Kun online

Det er vigtigt at sætte sig mål, men hvis du skal justere dem lidt undervejs, går det nok. Mange af os knytter os til de ting, vi ejer, og med et klart mål bliver det lettere at afgøre, hvilke der virkelig er vigtige, og hvilke der ikke er.

Udforsk mere

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil