Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
Minimalistisk indrettet stue

Sådan begynder du en minimalistisk livsstil

Dato:

Kategori: Indretning

Tags: Boligindretning, Opbevaring

I begyndelsen af året er der mange, der ser på deres liv og overvejer, om der er noget de ønsker at ændre. Måske får de lyst til at rydde op, få orden på deres hjem og begynde på en minimalistisk livsstil. Timingen er perfekt. Brug de kolde og mørke dage på at få tingene gjort, inden foråret kalder.


Hvad er minimalistisk indretning?

Minimalisme er en livsstil, der er handler om "enkelthed" – også i antal. At have et par velarrangerede ting på kaffebordet er okay, men i et ægte minimalistisk hjem er der færre farver, færre møbler, færre nips. Når det er sagt, er der (mindst) tre typer af minimalister:

De æstetiske minimalister fokuserer på det visuelle. De ejer måske lige så mange ting som os andre, men de sørger for ikke at vise dem frem. Deres hjem har bare, hvide vægge, tomme gulve og kun få møbler.

De essentielle minimalister ejer så lidt som muligt. De har besluttet sig for, at de kun vil eje nogle få helt grundlæggende ting. De er ikke-materialistiske og nyder ikke rigtig at shoppe. Hvis de har brug for noget, sørger de for, at deres nyanskaffelse er af god kvalitet og kan holde resten af deres liv.

De bevidste minimalister sætter pris på deres ejendele – i en grad så nærmest alt i deres hjem gør dem glade. De smider de ting ud, som ikke har en særlig betydning for dem, og på den måde får de resterende ting ekstra fokus. Det giver de bevidste minimalister ro i sindet at være omgivet af meningsfulde ting.


Genkender du dig selv i en af disse tre typer? Hvis du vil i gang med din minimalistiske livsstil og indretning, er her nogle tips:

Tips til at begynde at indrette minimalistisk

1. Start med at se nærmere på dit hjem
Se på hvert værelse. Hvad er rummets funktion, og hvad skal det bruges til? Husk det, når du indretter det. Ryd alle ting ud og sæt kun det nødvendige tilbage.

2. Tænk funktion - og møbler med flere formål
Hvert møbel og indretnings-element skal have en klar funktion eller formål i rummet. Prøv også at kombinere funktion og dekoration, så de ting, du ejer er både nyttige og smukke. Og hvorfor ikke få en sovesofa, der sparer dig plads og tjener to formål på samme tid? 


3. Sæt en grænse
Sæt en grænse for hvor mange ting, hvert rum må indeholde. Det lykkes måske ikke helt at overholde den, men alene det at have et mål, hjælper dig til ikke at proppe rummet med ting og møbler.

4. Sørg for at der er gulvplads
Skab plads til bevæge sig, så dine møbler ikke afgør, hvor du skal gå. Hvis der er plads mellem dine møbler, føles rummet større. Dette er også værd at huske, når du køber nye ting. En mindre sofa vil få stuen til at se mere rummelig ud end en stor.


5. Vælg farver med omtanke
Maling kan tilføje noget særligt til et rum. Brug det til at skabe et rum, der er minimalistisk indrettet, men alligevel ikke virker tomt. En neutral farvepalet kan få rummet til at se mere ryddeligt ud, så sørg for, at dine stole, borde, tæpper osv. følger den samme farveskala.

6. Smart opbevaring
I et minimalistisk indrettet hjem skal du stadig have et sted til at opbevare de ting, som mange af os lige smider på køkkenbordet, spisebordet osv. Svaret er æsker. Når ting skal være nemt tilgængelige, men ude af syne, er æsker ideelle.


Flere intelligente opbevaringsløsninger og tips til smart indretning.

7. Brug tekstiler og planter
Et værelse med minimalistisk indretning kan synes lidt koldt, men det er nemt at varme op med hyggelige tekstiler og planter.


Det er vigtigt at sætte sig mål, men hvis du skal justere dem lidt undervejs, går det nok. Mange af os knytter os til de ting, vi ejer, og med et klart mål bliver det lettere at afgøre, hvilke der virkelig er vigtige, og hvilke der ikke er.

Hvilken slags minimalist er du? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor! 
 

Louise Content Specialist
Vinderen

Hej, selvom jeg vandt flere miljoner på lotto er jeg et essentielt minimalist
bare der er plads til min Ferrari og min Tesla så er jeg glad. Jeg stadig køber i Jysk dog, fordi værdi for penge et stadig min motto.

engstien36@gmail.com

Jeg må være en blanding af den essentielle og bevidste minimalist.
Super fin artikel, kunne dog godt opdateres med lidt flere foreslag til minimalistisk møbelindretning.

Vh Peder

Louise

Hej Peder. Tak for din kommentar. Vi er glade for, at du kunne bruge vores blogindlæg og vil overveje dit forslag om at opdatere den. /Louise 

Else Thybo

Jeg mener selv jeg er i kategorien
"bevist minimalist ".
Som yngre blev jeg ofte grebet af nye trends som jeg måtte eje. Rokerede tit om i vores hjem og synes altid der manglede noget. Kunne ikke finde min egen stil.
Det har ændret sig med årene. Jeg har solgt ud af overskud på diverse loppemarkeder og har kun de ting der virkelig betyder meget for mig tilbage. Det er alt fra arvestykker til design ting jeg bruger i min indretning nu. Har ikke alt jeg ejer stående fremme ,men bytter rundt også i de forskellige rum med de samme ting så tingene bliver ' nye igen. Jeg er typen - lidt men godt og så er det for mig uden betydning om tingen har været dyr eller billig.

Tinamari

Tak for god inspiration

Louise

Selv tak, Tinamari :-) /Louise

Kommentarer