Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
Gardinløsninger i en stue

Rullegardiner eller gardiner?

Dato:

Kategori: Gardiner

Det kan være svært at vælge mellem gardiner og rullegardiner. Alt afhænger af din personlige smag og det behov, du har – og så selvfølgelig af værelse, hvor du vil hænge dem op. Måske tænker du også over vedligeholdelse og rengøring af den løsning du vælger. I dette indlæg kan du læse om de ting, der er værd at overveje, inden du beslutter dig.

Gardiner skaber stemning i rummet

Rullegardiner har et enkelt look, og de fås i forskellige farver og mønstre. De bidrager med et minimalistisk look til dit hjem, og hvis du kan lide den klassiske skandinaviske stil, hjælper de med at forstærke det rene nordiske udtryk.

Gardiner findes i en række forskellige stilarter og stoffer, der har indflydelse på både deres udseende og funktionalitet. Lette gardiner kan skabe et blødt, drømmeagtigt skær i rummet. Gardiner i kraftigere stoffer er ideelle til at skabe en mere huleagtig atmosfære.


Topafslutningen på gardinet er overraskende vigtig for det samlede udtryk. Den afgør, hvordan gardinet falder, og kan give det – og dermed værelset - et moderne eller mere traditionelt udseende.

Topafstlutning med rynkebånd og løbegang

Et gardin med rynkebånd og løbegang er den traditionelle topafslutning på et gardin og et meget populært valg. Det fungerer godt både i det traditionelle, det moderne og det mere afslappede hjem.


Topafslutning med ringe

Gardiner med metalringe fordelt jævnt i toppen hænger i løse folder og tilføjer et moderne finish til din indretning.


Topafslutning med stropper

Stropper giver gardinet et moderne look, der er fantastisk, hvis du vil skabe et afslappet look i rummet.


Rullegardiner er det nemme valg

Rullegardiner har mange funktionelle fordele. De optager meget lidt plads i rummet og kan justeres vandret så du kan slippe lige den mængde lys ind, der passer dig. Mørklægnings-rullegardiner er et godt valg til soveværelset, da de er gode til at holde lys ude.


Gardiner er lette at trække til side og justeres lodret. Hvis du foretrækker at holde vinduet helt frit fra gardiner, når de er trukket fra, kan du bruge en gardinstang, som er bredere end vinduet. På den måde kan du trække dem helt til side. Gardiner i et let stof giver dig privatliv og lader lyset ind samtidig. Tunge gardiner har isolerende egenskaber og kan holde naturligt lys ude, samtidig med at de reducerer støj i rummet.

Hvis du ikke kan beslutte dig, så overvej en løsning med gardiner i flere lag. Dermed du kan nyde fordelene ved både lette og kraftigere gardiner - og tilføj rullegardiner for en komplet løsning.  


Rengøring og vedligeholdelse

Vedligeholdelse af både rullegardiner og gardiner er ret nemt. Rullegardinerne tørrer du i en nedadgående bevægelse, når de er rullet ud. Bruge en ren, fugtig klud, helst en gang om ugen. Du kan også bruge en støvsuger med et blødt børstehoved eller en håndstøvsuger. Når det gælder dine gardiner, kan du ryste dem forsigtigt, når du trækker dem for, og støvsuge dem på samme måde som beskrevet ovenfor. Nogle gardiner kan vaskes i maskine - se specifikationerne, når du køber dem.
Louise Content Specialist
Rikke

Hej. Jeg vil gerne bruge jeres beslag til plastvinduer ved opsætning af rullegardiner og persienner. Dette for at undgå at bore i trævinduerne. Har I en vejledning/video til opsætningen, bla. mål :-)

Louise

Hej Rikke. Tak for din kommentar. Der er en vejledning uden på emballagen til beslag til plastvinduer: 

https://jysk.dk/gardiner/tilbehor-vaerktoj/tilbehor/multibeslag-t-plast…

Her kan du se, hvordan man montere dem. /Louise

Eva

Hej med jer.
Kan i lave rullegardiner med tunger ?

Maj-Britt

Hej Eva. Tak for din kommentar. Ja, det kan vi under vores Specialmålsgardiner. Hvis du har mange rullegardiner, kan du med fordel bestille en gardinbus. Drejer det sig om et enkelt rullegardin, kan det bestilles her: https://gardiner.jysk.dk/konfigurator / Maj-Britt

 

Vibe

Hej
Har I en guide til hvordan man opsætter almindelige gardiner såsom jeres Amugen gardiner?

Annika

Hej Vibe. Tak for din kommentar. Du kan finde en guide til opsætning af AMUNGEN gardiner i vores Gardinguide. Side 20 og 21 er de relevante sider for dig, og du kan finde guiden via dette link: https://ipaper.ipapercms.dk/JYSK/dk/curtain/8c5f94de_50d7_49c8_b9dc_1e23e5246c01/?_ga=2.241531076.79917376.1561446326-1567459654.1534762773&page=1 /Annika

Bente

Hej.

Jeg har set rullegardiner, som skærmer nede fra vinduet. Altså man trækker dem op nedefra.
Er det noget i har??

Venlig hilsen Bente.

Louise

Hej Bente. Tak for din kommentar. Vi har plissegardinet LOVUND, der fås i forskellige størrelser og i hvid eller grå: 

https://jysk.dk/search?query=lovund&search_category=typed_query&op=S%C3… Du kan også bestille vores Gardinbus og få personlig vejledning inden for gardiner i specialmål. / Louise

 

Kommentarer