Møbeldage - Spar op til 50%

Luftmadras med dyne og pude

Luftmadras, foldemadras eller gæsteseng?

Er en slå ud-seng eller en folde ud-seng den bedste løsning til overnattende gæster? Foldemadrasser, luftmadrasser og gæstesenge har hver deres fordele, og hvad der er bedst, afhænger bl.a. af, hvor meget plads du har til rådighed, og hvor mange nætter dine gæster skal sove hos dig.

Gør gæsteværelset klar, og hvis du ikke har et, så indret et hjørne af stuen hvor din gæst kan sove. Som gæstfri vært kan du gøre lidt ekstra for at sikre dig, at dine gæster får en god nats søvn: Tag et kig på fordele og ulemper ved slå ud-senge som luftmadrasser, gæstesenge og foldemadrasser.

Luftmadrasser er nemme at opbevare

Hvis du har brug for en madras til gæster, er en luftmadras en meget behagelig løsning. Der er modeller, der højdemæssigt ligner en rigtig seng, så det er let at lægge sig og komme op og stå igen. Luftmadrasser kommer ofte med en lille taske til opbevaring, og nogle har en indbygget elektrisk pumpe. Det betyder, at de hurtigt er pustet op og klar til brug. Andre modeller er mere basale og kræver, at du bruger en fodpumpe til at puste dem op. Et luftmadras i en ordentlig kvalitet bør kunne holde luft hele natten.

Slå ud-senge er behagelige at lægge sig i

Gæstesenge nok det, mange tænker på som ”slå ud-senge”. De ligner lidt almindelige senge, men kan foldes på midten. De er funktionelle, bekvemme og behagelige, så dine gæster kan få en god nats søvn. Husk dog, at de ikke er designet til daglig brug. De er nemme at slå op og folde sammen, og nogle har hjul, så det er nemt at rulle dem på plads.

Før du køber, skal du kontrollere, hvor stor sengen er i udfoldet tilstand, så du er sikker på, at den passer til din gæst. Kontroller også hvor meget sengen fylder i sammenfoldet tilstand, så den passer ind der, hvor du planlægger at opbevare den, når den ikke er i brug.

Foldemadrasser er nemme at opbevare og har en fornuftig pris 

Folde ud-senge eller -madrasser har normalt tre paneler, der foldes over hinanden. De er meget nemme at folde ud og folde sammen, og de er nemme at opbevare. For de fleste madrasser gælder det, det at jo tykkere de er, jo mere behagelige er de at sove på. Foldemadrasser også meget alsidige. Nogle modeller kan foldes til en lænestol, og mange børn elsker at lege på dem og lave huler eller fort ud af dem.

Fordele og ulemper ved slå ud-senge og luftmadrasser

Luftmadras

For: Luftmadrasser kan gemmes væk i en taske, når de ikke er i brug
For: Tilgængelige som både enkeltseng og dobbeltseng
Imod: Luftmadrasser er upraktiske under opholdet, medmindre du lukker luften ud hver morgen
Imod: Nogle modeller kræver, at du pumper dem op med en fodpumpe

Gæsteseng

For: Gæstesenge er lette at folde sammen og sætte i hjørnet hver morgen under opholdet
For: Har en god højde, så det er let at komme ned at ligge og op at stå
Imod: Gæstesenge optager meget plads, når de ikke er i brug
Imod: Primært tilgængelig som enkeltseng

Foldemadras

For: Foldemadrasser er lette et at opbevare
For: Har en overkommelig pris
Imod: Foldemadrasser kan være mindre behagelige end luftmadrasser eller gæstesenge
Imod: Ligger på gulvet og kan svære at komme ned på og op fra

Sådan føler dine gæster sig velkomne

Hvis du vil gøre noget ekstra for dine gæster, så giv dem mulighed for at have lidt privatliv. Hvis du ikke har et separat gæsteværelse, kan du hænge lange gardiner omkring gæstesengen i et hjørne af stuen, så de har et "privat" rum. Husk også en lille taburet der kan tjene som et sengebord til mobiltelefon, pung og godnatlæsning.

Flere ideer til gæsteværelset

Udforsk mere

Sengeguide

Sengeguide

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?