Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

HAVEMØBELDAGE – SPAR 20-50%*KØB NU

 

Find ud af hvilken udendørstype du erTAG TESTEN HER

 

Vaskerum med vasketøjskurve og tøjstativ med skjorter til tørre

Indret et fedt multifunktionelt vaskerum

Dato:

Kategori: Indretning

Tags: Opbevaring, Vaskerum, Vasketøj

Det er ikke alle, som har muligheden for at have et decideret vaskerum med gode vaskefaciliteter i hjemmet. Vi har derfor brug for at integrere vaskerummet i andre rum – ofte i vores bryggers, badeværelse eller kælder. Få gode tips til, hvordan du indretter et pænt og overskueligt vaskerum, som gør vasketjansen lidt sjovere.

Vaskerum med flot og funktionel indretning

Vi kommer nemt til at tilbringe meget tid med at vaske. Især i børnefamilier kører vaskemaskinen i perioder nærmest uafbrudt. Uanset om du indretter et separat vaskerum eller et minivaskeri i bryggerset, på badeværelset eller i kælderen, skal du tænke over funktionalitet i indretningen, så arbejdet glider nemmest muligt. Samtidigt er det en fordel, hvis du også kan gøre dit vaskerum hyggeligt og indbydende.  

Simple ting som et par flotte og praktiske vasketøjskurve kan peppe dit vaskerum gevaldigt op. Har du mere end én kurv er det også praktisk, fordi du løbende kan sortere vasketøjet.

Vasketøjskurve og tørrestativ i bryggers eller vaskerum


Står din vaskemaskine og tørretumbler direkte på gulvet er det ikke den bedste position for din ryg, når du skal fylde og tømme maskinerne. Placerer du maskinerne på en solid bænk eller et lavt skuffeskab, bliver det nemmere at håndtere vasketøjet.

Minivaskeri i bryggerset

Bryggerset er i mange hjem et multifunktionelt rum, hvor der skal være plads til mange forskellige ting på forholdsvis lidt plads. Bryggerset skal typisk både have plads til entré, grovkøkken, garderobe, opbevaring af diverse ting og vaskerum.

Vælger du at indrette dit bryggers, så det også rummer vaskefaciliteter som vaskemaskine og tørretumbler, er det vigtigt, at du sørger for at holde orden og struktur, så det ikke kommer til at se rodet ud. Du kan eksempelvis vælge at ”gemme” vaskemaskine og tørretumbler væk bag skydedøre, så vaskerummet hurtigt kan skjules. Det løser også problematikken, hvis dine maskiner ikke er de kønneste.

Sørg også for at have et skab til opbevaring af vaskepulver og andet vaskegrej, så du har det lige ved hånden, og kan gemme det af vejen, når du ikke vasker. 

Få flere indretningsidéer til et kombineret bryggers og vaskerum.

Indret badeværelse og vaskerum i ét

I ”vaskeafdelingen” på dit badeværelse kan du vælge at stille vaskemaskine og tørretumbler oven på hinanden, i en såkaldt vaskesøjle, som sparer gulvplads. Dækker du vaskesøjlen med en skabslåge, er det en flot måde at kamuflere vaskerummet på. Er pladsen til det, kan du stille vaskemaskine og tørretumbler ved siden af hinanden og lægge en bordplade over dem, så du får praktisk plads til at folde vasketøjet.  

For at holde styr på de praktiske ting kan det være en god idé at hænge nogle hylder på væggen, hvor der er plads til at stille mindre opbevaringskurve. I kurvene kan du opbevare vaskemiddel, klemmer, vaskeposer og vaskebolde. Dermed har du godt styr på vaskegrejet, og du undgår rod i rummet. Du kan også bruge en praktisk rullevogn, der kan flyttes rundt som det passer dig. 

Rullevogn og vasketøjskurv i lyst vaskerum eller bryggers


Læs mere om praktisk opbevaring, som kan være en god løsning for dig, der har behov for at indrette et multifunktionelt vaskerum.

Praktiske vaskefaciliteter i kælderen

Har du en kælder, som bare står hen uden at blive brugt, kan det være det perfekte sted at indrette et vaskerum. I kælderen har du ofte en del uudnyttet plads, hvor du kan have plads til vaskemaskine, tørretumbler, opbevaring af vasketøj, strygebræt og det uundværlige tørrestativ. Derudover vil et vaskerum i kælderen ofte give mulighed for god bordplads, som gør det nemmere at folde det tørre vasketøj.


Det er vigtigt, at du husker at lufte godt ud i dit vaskerum i kælderen, så indeklimaet ikke bliver for fugtigt. Indendørs tøjtørring højner nemlig niveauet af fugt i et rum, og en høj luftfugtighed kan i værste tilfælde resultere i fugt og svamp på dine vægge.