Cafesæt og dækket sommerbord med krus, guld bestik og skål

Idéer til sommerhusindretningen

Et sommerhus er for mange et frirum, hvor de får et afbræk fra hverdagens travlhed. Sommerhuset skal være et sted, hvor du kan slappe af og nyde varme sommerdage, men det skal samtidigt være et sted, hvor du kan tilbringe blæsende og regnfulde efterårsdage. Din sommerhusindretning skal derfor være hyggelig, men også praktisk.

Læs med og få inspiration til sommerhusindretning, som giver dig og famlien de perfekte rammer for jeres fritid!

Fornyelse i sommerhusindretningen

Med en god indretning kan du få dit sommerhus til at føles, som var det dit andet hjem. Sommerhuset skal rumme jer alle, og skal du have stor glæde af det, skal det kunne tåle at blive brugt – især hvis du lejer det ud i perioder. Benyt dig af disse indretningstips, som kan give sommerhusindretningen en skøn fornyelse.

Skab hygge med lanterner og lyskæder

Intet kan skabe en god stemning som dæmpet belysning. Derfor er lanterner og lyskæder geniale til at skabe hygge i sommerhusindretningen, både inde og ude.

Møbler med flere funktioner

Tænk praktisk og indret med møbler, der har flere funktioner. Brug eksempelvis taburet som natbord – så kan du nemt skaffe ekstra siddepladser.

En anden praktisk løsning er et rullebord, der kan flyttes efter, hvor I har brug for det.

Mange sengepladser

Sengepladser kan der ikke være nok af i sommerhusindretningen. Vælg en flot sovesofa til stuen, som hurtigt kan forvandles til ekstra soveplads. Er der gæsteværelser eller børneværelser, kan de indrettes med køjesenge for at få flest mulige sengepladser.

De uundværlige havemøbler

Det siger næsten sig selv, men havemøbler er uundværlige i et sommerhus, når sommeren skal nydes udendørs.

Havebord med fire havestole på træterrasse

Flere tips til sommerhusindretningen 

  • Har du et ældre sommerhus, er maling et mirakelmiddel til at shine indretningen op. Et hvidt loft, hvide vægge og hvide gulve kan få dit sommerhus til at virke større og mere indbydende.
  • Glem ikke badeværelset, når du indretter sommerhuset. Lækre badehåndklæder og gæstehåndklæder både føles skønne og klæder indretningen.
  • En god lænestol, der er placeret med udsigt til vand eller skov er det ultimative sted at slappe af med en god bog, avisen eller iPad’en. Måske har du brug for to lænestole, så der ikke bliver for meget kamp om den ene.
  • Overvej at købe møbler, der kan bruges både ude og inde 
Lyst cafebord og lyse klapstole på terrasse

De små indretningsdetaljer tæller

Den hyggelige sommerhusstemning skabes ofte gennem små detaljer. Små nipsting kan gøre en verden til forskel i sommerhusindretningen. Sørg for at have små lanterner, vaser til nyplukkede blomster, keramik eller inspirerende billeder på væggen – alt sammen kan give hyggen et nøk op.    

Sørg for masser af plaider og puder

Plaider, sommerdyner og puder bidrager også til en hyggelig sommerhusstemning. Når det rusker udenfor eller på kølige sommeraftener er gode plaider et must i sommerhuset. Sørg for at have nok til dig selv og dine gæster. Det smarte ved de små detaljer er, at netop lysestager, tæpper og puder også kan bruges på terrassen, og det giver en gennemført sommerhushygge.

Seng redt med dyner og puder på en eng
Sengetøj EDIT 140x200 blå
2 for 369,-
249,- /sæt
Spar 26%
plus

Udforsk mere

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Smukke must haves til strandturen

Smukke must haves til strandturen

Alt hvad du skal huske på din picnic

Alt hvad du skal huske på din picnic

Pakkeliste til den perfekte strandtur

Pakkeliste til den perfekte strandtur