Hyndeboks til havehynder på terrasse

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Hvor opbevarer du dine havehynder og udendørs lanterner, når du ikke bruger dem? En hyndeboks er en god løsning til dine opbevaringsbehov. Den hjælper dig med at holde uderummet pænt og velorganiseret, det giver dig nem adgang til dine havehynder om sommeren, fritager dig fra at finde indendørs opbevaringsplads, og den rigtige model beskytter dine ting, når det regner og om vinteren. Samtidig fylder en hyndeboks meget mindre end et haveskur. Men hvordan vælger du den rigtige? Der er en række ting, du skal overveje:

  • Hvor meget plads har du til udendørs opbevaring på din terrasse/altan?
  • Hvad skal du opbevare, og hvilken størrelse er den rigtige?
  • Planlægger du at flytte hyndeboksen rundt?
  • Hvad er din stil, og hvilken hyndeboks matcher dine andre havemøbler?
  • Vil hyndeboksen stå beskyttet mod regn og kulde, eller skal den være frostsikker og vandtæt? 

Nogle funktioner er "nice to have", mens andre måske er "need to have" for dig. I dette blogindlæg guider vi dig igennem nogle af de overvejelser, som du bør gøre dig, inden du køber.

Udendørs opbevaring til små terrasser og altaner

Hvis du har begrænset plads, skal du se efter mindre møbler og nogle gange også tænke dig ekstra godt om før du køber. Start med at måle det område, du vil bruge til din hyndeboks, så du er sikker på at finde en, der passer. Mens mange hyndebokse er beregnet til store terrasser, er der også andre små og praktiske alternativer. Hvis du har en lille altan eller terrasse, eller hvis du kun ønsker at bruge et begrænset område til hyndeboksen, er den kompakte HALKEVAD halvt så lang som de fleste andre hyndebokse og et godt bud.

Hvis du har begrænset plads til rådighed på din terrasse eller altan, er det altid en god idé at finde multifunktionelle møbler. Nogle hyndebokse er konstrueret til at bære vægten af en eller flere personer, så de kan fungere som både opbevaring og siddeplads. Sådan er det med SVENDBORG. Håndtagene gør det nemt at trække hyndeboksen hen til dit havebord, hvis du ar flere gæster, end du har havestole.

KARLBY er mere en udendørs bænk med opbevaring end end egentlig hyndeboks, men du kan både brude den til dine havehynder i den og som siddeplads. Den kommer med en pude, så du og dine gæster kan sidde godt. KARLBY er FSC®-certificeret (FSC® N001715) og det rigtige valg for dig, hvis du elsker træ og holder af naturen.

Se også vores guide til at vælge den rigtige haveparasol

Stor hyndeboks med masser af plads

En stor altan eller terrasse med havesæt og loungemøbler kræver typisk opbevaring af mange hynder og puder. Du har måske også bedre plads til en stor opbevaringsboks, der ikke kun kan rumme havehynder og lanterner, men også udstyr til havearbejdet. Hvis det lyder tiltalende, råder vi dig til at kigge efter en, der kan rumme 700 + liter.

STAVERN er et godt bud på en stor hyndeboks. Den har et hydraulisk låg, som åbner og lukker roligt i.

Flytbare hyndebokse

Har du nogle gange brug for at flytte rundt på møblerne på din terrasse? Eller kan du bare godt lide at prøve forskellige muligheder af? I de tilfælde vil en hyndeboks med håndtag gøre dit liv lettere. BISNAP er en lille, let hyndeboks, der nemt kan flyttes rundt. Den er lavet af UV-beskyttet plastik og er både frost- og vandtæt.

YDERUP er lidt større end BISNAP og har plads til flere ting. Det er også lidt tungere, men er udstyret med hjul for at gøre den endnu mere manøvredygtig. Den fås i natur og sort og tilføjer et stilfuldt touch til din terrasse eller altan.

Den rigtige stil

Rattan, træ og plast er almindelige materialer til hyndebokse, og hver har deres egenskaber og fordele. Farve og vedligehold bestemmes af det materiale, du vælger.

Du kan enten vælge en hyndeboks, der ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed, eller en, der matcher dine andre havemøbler. Nogle er endda en del af samme kollektion som et loungesæt. Fx matcher TAMBOHUSE hyndeboksen TAMBOHUSE loungesættet og fås i grå og natur, så du kan skabe et ensartet look på din terrasse.

Beskyt dine havehynder 

Hvis din nye hyndeboks er beregnet til at stå et sted, hvor den vil blive udsat for sol eller regn, bør du kigge efter en, der er UV-beskyttet og/eller vandtæt. UV-beskyttelsen beskytter mod at falme, og dine ting forbliver tørre, hvis den er vandtæt.

Vær opmærksom på, at stoffet på dine havehynder kan blive beskadiget ved hvis det fryser og tør flere gange, så hvis din hyndeboks er beregnet til at stå et sted, hvor den ikke er beskyttet mod kulden, bør du kigge efter en, der er frostsikker.

At finde den perfekte hyndeboks handler både om funktionalitet, stil og hårdførhed, et organiseret uderum og om at sikre, at beskytte dine havehynder året rundt. 

Udforsk mere

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du de rette havestole

Guide: Sådan vælger du de rette havestole