Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

FANTASTISKE JULETILBUD - SPAR OP TIL 60%

KØB NU
Få gaveideer til mors dag

Gaveidéer til mors dag

Dato:

Kategori: Inspiration

Tags: Mors dag, Gaveideer, Boligindretning

Er du træt af at komme med blomster eller chokolade til mors dag? Du kan sagtens finde en mere fantasifuld gave, som vil gøre din mor glad - også uden at det koster en formue. Vi har samlet et bredt udvalg af gaveidéer i forskellige priskategorier, så du finde den gave, som passer til dit budget og behov.  

Vaser, fyrfadsstager og pynteting på en skænk


Mors dagsgaver til boligindretningen

Skandinavisk design er kendetegnet ved den æstetiske enkelthed. De nye farvetendenser viser en tydelig sammenhæng mellem de varme og de mere støvede og nedtonede nuancer. Vi har fundet en række smukke, produkter, som passer perfekt ind i et feminint, hyggeligt univers.

Pyntepude og pude med betræk i en lænestol af rattan

 


Dekoration og hyggelige nips

Foråret er over os, og inden længe kommer sommeren. Din mor vil sikkert sætte pris på at kunne indrette sit hjem med smukke, lette ting, der både har en visuel og en funktionel side. Du kan også vælge en smuk lanterne til at skabe lys og hygge på terrassen, når mørket falder på, eller en plaid til at varme sig med i de køligere forårs- og sommeraftener.

Batterilamper og lanterner til stearinlys der lyser op i aftenmørket på en terrasse


Wellness gaveidéer

Vil du hellere forkæle din mor med gaver, der oser af wellness, kunne et oplagt valg være tilbehør, der tilføjer et dekorativt look til badet og dufter af velvære og kurbade.

En anden oplagt gaveidé kunne være de meget trendy akrylbokse til makeup-opbevaring eller en fin æske til din mors yndlingssmykker.

Smykkeskrin i glas og messinglook og opbevaringskrukker med låg

 


Hvor stammer mors dag fra?

Traditionen ’mors dag’ stammer fra USA. En mor ved navn Anna Marie Reeves Jarvis fra Grafton i Virginia arbejdede i en gruppe, som hed ’Mothers Day Work Club’, som stod for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødelighed.

Anna Marie Reeves Jarvis fik idéen til at indføre en national mindedag for mødrenes arbejde. Det lykkedes dog ikke for hende at få udlevet dette. Til gengæld havde hun en datter ved navn Anna Jarvis, som i starten af 1900-tallet fik indført dagen, og i 1914 udråbte den amerikanske præsident Woodrow Wilson Mors Dag til at være national mærkedag.

2. søndag i maj

Traditionen ’mors dag’ kom først til Danmark i 1929. Fejringen af dagen blev indført af Christian Svenningsen, som kom hjem fra USA i 1920.

Mors dag fejres på forskellige datoer verden over, og datoen er heller ikke den fast herhjemme i Danmark, men du kan i stedet huske, at mors dag altid fejres den 2. søndag i maj.

Kilder: http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-fejrer-vi-mors-dag