Havemøbeldage - Spar op til 50%

Bedstemor, mor og ung datter smiler sammen omkring gaveidéer til mors dag

Gaveidéer til mors dag

Hvad skal man give sin mor i mors dag gave? Først og fremmest skal man finde noget, der vil gøre hende glad – og det behøver ikke at koste en formue. Vi har samlet en liste med mors dag gaveidéer i forskellige priskategorier, så du kan finde en passende gave.

1. Mors dag gaver, der skaber hygge

Mange mødre sætter pris på et hyggeligt hjem, og pyntepuder og plaider er noget af det, der kan tilføje varme og komfort til sofa og lænestole.

2. Mors dag gaver, der pynter

Nips, skåle, vaser og andre ting, der pynter, er noget af det, der gør et hus til et hjem, så det er måske også noget for din mor? 

3. Mors dag gaver, der lyser hjemmet op

Hyggelig, rar og varm belysning kan bringe hyggen frem i enhver situation. Overvej, om gaven til din mor skal være en lysestage, en lille lampe, en fyrfadsstage eller en lyskæde. De vil ikke blot lyse hjemmet op, men også din mors smil.  

4. Mors dag gaver, der skaber orden

Når alle ens ting har et fast sted at ”bo”, bliver hjemmet mere ryddeligt og ordentligt, og man kan spare både tid og kræfter på at lede. Opbevaringsløsninger kan være både praktiske og dekorative på samme tid, og det er der nok mange mødre, der sætter pris på.

5. Gaveidéer til en smuk borddækning

For mange mennesker er der intet som mors madlavning. Fine tallerkener, glas, og kopper sammen med en pæn dug og matchende servietter yder den hjemmelavede mad retfærdighed og præsenterer den bedst.

6. Mors dag gaver til haven

Inden længe er det sommer, og din mor vil sikkert sætte pris på at kunne indrette altanen eller haven med en smuk lanterne til at skabe lys og hygge, eller andre ting, der pynter udenfor.

7. Wellness gaveidéer

Vil du hellere forkæle din mor med gaver, der oser af wellness, kunne et oplagt valg være tilbehør, der tilføjer et dekorativt look til badet eller dufter af velvære og kurbade.

Hvor stammer mors dag fra?

Traditionen ’mors dag’ stammer fra USA. En mor ved navn Anna Marie Reeves Jarvis fra Grafton i Virginia arbejdede i en gruppe, som hed ’Mothers Day Work Club’, som stod for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødelighed.

Anna Marie Reeves Jarvis fik idéen til at indføre en national mindedag for mødrenes arbejde. Det lykkedes dog ikke for hende at få udlevet dette. Til gengæld havde hun en datter ved navn Anna Jarvis, som i starten af 1900-tallet fik indført dagen, og i 1914 udråbte den amerikanske præsident Woodrow Wilson Mors Dag til at være national mærkedag.

Voksen datter og smiler smiler sammen foran hus

2. søndag i maj

Traditionen ’mors dag’ kom først til Danmark i 1929. Fejringen af dagen blev indført af Christian Svenningsen, som kom hjem fra USA i 1920. Mors dag fejres på forskellige datoer verden over, og datoen er heller ikke den fast herhjemme i Danmark, men du kan i stedet huske, at mors dag altid fejres den 2. søndag i maj. 

Fars dag ligger fast den 5. juni. Mangler du gaveideer, kan du finde vores bedste forslag til en fars dag gave her

Kilder: https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-fejrer-vi-mors-dag

 

Udforsk mere

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil