Møbeldage - Spar op til 50%

Topmadras rullet sammen på en seng

Fordele ved en topmadras

Er en topmadras andet og mere end overflødigt tilbehør, der forstyrrer din indsats for at skabe et sengemiljø, der ser pænt og ordentligt ud? På alle måder! En topmadras er en optimering af din madras, som supplerer den og forbedrer din søvnkvalitet. Den kan endda forvandle en middelmådig eller ligefrem dårlig madras til én, der giver dig en behagelig og afslappet søvn. Desuden kan en topmadras forlænge levetiden på din madras og spare dig penge i det lange løb. Disse er blot nogle af de fantastiske fordele, du får med en topmadras.

Hvad er en topmadras?

En topmadras er en tyk (ca. 5 cm) madras, der skal ligge oven på din almindelige madras. Den skal ikke forveksles med en rullemadras, som er en tyndere og mere fleksibel madras. En rullemadras er det øverste lag mellem (top)madrassen og lagenet og tjener primært et hygiejnisk formål.

Suppler en tynd madras med en tyk topmadras

Måske valgte du forkert, da du købte din madras, eller måske har du taget på eller tabt dig, siden du købte den. En topmadras kan opveje for begge situationer. Den kan tjene som kompensation, hvis din madras er for fast eller for blød, eller hvis din kropsfordeling har ændret sig, og du ligger dårligt. En gammel madras får nyt liv med den rigtige topmadras.

Har du en god madras allerede – så forkæl dig selv og madrassen med en topmadras

Selvom du allerede har en madras af høj kvalitet, er det en god ide at supplere den med en topmadras. Den understøtter trykpunkterne i din krop, beskytter madrassen og forbedrer din søvnkvalitet. Alt i alt vil topmadrassen forlænge levetiden på din madras:

• Den beskytter madrassen mod fugt
• Den beskytter madrassen mod slitage
• Den øger holdbarheden på madrassens facon

Det er en god ide at skifte det øverste lag i din seng mindst hvert femte år, så du undgår ophobning af husstøvmider. Hvis sengens øverste lag er madrassen, kan det blive temmelig dyrt i længden at skifte den så ofte. Derfor er den lidt billigere topmadras også en god investering. På nogle topmadrasser kan du fjerne betrækket og vaske det for at fjerne husstøvmider, men selvom betrækket ikke kan vaskes, er det stadig meget billigere at udskifte en topmadras med jævne mellemrum, end det er at erstatte selve madrassen.

Er der nogen ulemper?

Ikke rigtig. Hvis du bekymrer dig om, at sengen ser sjusket ud, fordi lagenet ikke længere dækker den i højden, er der ingen grund til det. Du kan nemlig finde lagener, der er høje nok til at dække de 3-5 centimeter, som topmadrassen tilføjer til sengen.

Hvilken topmadras skal du vælge?

Hvilken topmadras, du skal vælge, er helt individuelt. Foretrækker du at din seng er fast eller blød? Kan du bedst lide det køligt eller varmt, når du sover? Hvilke mål skal topmadrassen have for at dække din seng? Tag dig god tid til at overveje disse spørgsmål og at mærke efter, hvordan topmadrassen passer til dig, når du ligger på den. Hvis du har dårlig ryg, så tjek vores gode råd om valg af madras

Udforsk mere

Sengeguide

Sengeguide

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?