Møbeldage - Spar op til 50%

Stjernehimmel

Drøm dig væk under åben himmel

Livet kan være overvældende. Vi udsætter os selv for utallige indtryk hvert eneste minut. Nogen af os arbejder på flere skærme, med musik i ørene eller hører radio til og fra arbejde. Andre ser deres ynglings-serie samtidig med, at de tjekker de seneste nyheder på telefonen. Så det kan næsten ikke undre nogen, at det sommetider tager tid at geare end og finde ro. Har du svært ved at falde i søvn, så skulle du overveje at tilbringe en nat under åben himmel. Naturen og den friske luft gavner krop og sind på mange måder. Læs hvordan her:

1. Mindre elektrisk lys nulstiller din døgnrytme

Når du er mindre udsat for elektrisk lys, får din krop ro til at nulstille sin døgnrytme. Elektrisk lys hjælper dig med at være vågen længere og stå tidligere op. Når du overnatter udendørs, falder du i søvn, når det bliver mørkt og vågner, når det bliver lyst.

2. Intet forstyrrer din dybe søvn

Når du sover udenfor, har du nemmere ved at koble af fra dit normale, travle liv. Du kan selvfølgelig vælge at tage din telefon med udenfor, men hvis muligt anbefaler vi, at du lader den blive indenfor. Sæt telefonen på fly-tilstand, hvis du bliver nødt til at have den på dig. Jo flere forhindringer du sætter op for dig selv, jo større chance er der for, at du ikke ender med at bruge telefonen, lige før du skal sove.

Der er flere grunde til, at du bør undgå at se på telefonen tæt på sengetid. Det blå lys sænker din søvnkvalitet, og du bør beskytte dig selv imod så mange indtryk som muligt. Læs emre om, hvordan lys påvirker din søvn

3. Frisk luft er benzin til hjernen

Den luft som, du indånder, bliver hovedsageligt brugt af din hjerne. Jo bedre luftkvalitet, jo bedre præsterer din hjerne. En nat under åben himmel befrier dine lunger, hjerne og muskler for gammel luft.

4. Den rutinemæssige verden stresser dig

Hvor mange gange har du ikke hørt din mor sige: ”Grønt er godt for øjnene”? Det viser sig, at hun har haft ret hele tiden. Naturen er godt for dit fysiske og psykiske helbred. Læg dig under stjernehimmelen, nyd skønheden, og lad nattehimmelen helbrede dit sind. De fredfyldte lyde fra naturen reducerer stress og beroliger dit sind. At sove udendørs er en fantastisk måde at afskære sig fra hverdagens distraktioner og finde indre ro.

Brug det rette udstyr

Sørg for at du ligger komfortabelt og ikke fryser.  Hvis du fortrækker at have et ”tag” over hovedet, så anskaf dig et telt. Du kan lade være med at lyne teltet, og på den måde stadig nyde nattehimmelen. Selv hvis du fortrækker et lukket telt, kan du stadig nyde naturens beroligende lyde.  

Underlaget er meget vigtigt for din nattesøvn. Sover du under åben himmel i en hængekøje, kan du vugge dig selv i søvn. Sover du på jorden er det vigtigt, at du har et godt underlag, som er behageligt hele natten.

Hvis du ikke har mulighed for at sove udenfor pga. manglende have eller altan, så kan du stadig skabe nogle af de samme forhold i dit soveværelse. Hold værelset køligt, åbn vinduet og sørg for, at du ikke får uvelkomne gæster i løbet af natten med et myggenet.

Udforsk mere

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

Guide: Sådan vælger du de rette havestole

Guide: Sådan vælger du de rette havestole

Skab en smuk oase med flettede altankrukker og havelanterner

Skab en smuk oase med flettede altankrukker og havelanterner

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler