Reol bag et spisebord med vase og en spisebordsstol

5 trin: Skab din egen stil

Kunne du tænke dig at skabe en indretning, der er helt din egen og afspejler din personlighed? Med den rette forberedelse kan du skabe et hjem, der giver dig plads til at lade op og få jordforbindelsen igen.

Hvor ofte spørger vi os selv, hvilket indretning, der er den rette? Hvis du vil udforske din helt egen personlige stil, så kig på denne liste over ideer og ting, der er værd at overveje, inden du går i gang.

Find dine personlige præferencer

Hvis du vil udforske din egen stil kan du lave et ”mood board”. En korktavle eller et whiteboard er ideelle, men du kan også gøre det elektronisk. Her samler du billeder af forskellige typer indretning, som du godt kan lide. Sørg for at du nemt kan opdatere dit moodboard, så du kan skifte billeder ud, når du finder noget nyt, eller noget som bedre matcher din stil.


Du kan finde billeder i magasiner, bruge postkort eller fotografier eller endda farveprøver eller stykker af stof. Med tiden vil du se din helt egen personlige stil udvikle sig.

2. Vælg de rigtige farver

Farver er en grundlæggende måde at afspejle din personlighed. En kombination af varme eller kolde farver kan skabe et dynamisk og legesygt udtryk. Neutrale toner som grå, mørkeblå, beige eller hvid er et godt valg hvis du går efter et sammenhængende, harmonisk udtryk. Kombinationen af forskellige farver er en god måde at skabe en dit helt eget look..

Glasskåle i lilla og grå med genopladelige fyrfadslys

3. Hvordan vil du forankre din stil?

Find én ting, som fx en skål, lampe, plakat eller en vase, som du er virkelig glad for. Brug den som dit ”anker”, og indret resten af rummet efter den ene ting. Måske er en høj, rund, farverig eller flettet vase dit valg?

Se vores guide til at vælge den rigtige blomstervase.


Med én ting der forankrer din indretning, kan du bedre skabe en rød tråd i dit hjem.

Vase på en spisebordsstol

4. Start i det små

Beslut dig for et afgrænset sted i dit hjem - en væghylde, toppen af en kommode eller et hjørne af stuen. Her samler du et par ting, som du virkelig godt kan lide, som fx en rattan bordlampe, en dekorativ vase og et indrammet foto, og arrangerer dem fint.

Rattan bordlampe med en lys lampeskærm


At indrette et lille område kræver mindre af dig end et helt rum, og det hjælper dig med at finde ud af, hvad du kan lide, og hvad din personlige stil er.

5. Besøg JYSK for at finde din personlige stil

Kig forbi den nærmeste JYSK-butik og se de mange fine ting i vores sortiment. Du finder helt sikkert noget, der matcher din stil og smag.

Udforsk mere

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Gaveidéer til Mors Dag

Gaveidéer til Mors Dag

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion