Inspiration til julen - Spar op til 50% 

 

Trampolin og en glad dreng der hopper

Trampolin-træning forbedrer dine børns motorik

En have-trampolin kan hjælpe dit barns fysiske udvikling på vej. De bevægelser, børn laver på trampolinen, kræver, at de koordinerer krop, arme og ben, holder balancen, reagerer hurtigt, holder ”rytmen” og altid er opmærksomme på, hvor de er på trampolinen. Alle disse evner er nødvendige for deres fysiske udvikling, deres selvbillede og sanse-opfattelse. Og der er endnu flere fordele ved trampolinspring.

Fitness i forklædning

Trampolinspring øger hjertefrekvensen og er hård træning forklædt som sjov leg. Træningen er så underholdende for børn, at de ofte ikke engang opdager, at de får sved på panden! Derfor er trampolin-træning perfekt til børn, der ellers ikke bryder sig om fysiske udfoldelser eller sport.

Forbedret kropsholdning

Trampolinens ustabile dug bevæger sig konstant, så man skal altid være opmærksom på sit tyngdepunkt, og når børn lærer at holde balancen på en trampolin, styrker de deres muskler – noget der kan medvirke til at forbedre deres kropsholdning.

Mentale fordele

Efterhånden som børn lærer at kontrollere kroppens bevægelser, kan det hjælpe dem til også at lære andre færdigheder, og det kan forbedre forskellige mentale evner. Der er særligt tre områder, hvor trampolinspring kan booste hjernen:

Evnen til at lære

At hoppe op og ned lærer et barn balance og koordinering, og det kan betyde, at barnet klarer sig bedre i skolen. Mange børn oplever, at skolearbejdet bliver nemmere, når de hopper på trampolin regelmæssigt. De får bedre muskelkontrol og bedre koordineringsevner, og det kan hjælpe dem med at lære andre ting også. Undervejs forbedrer de også deres koncentration. At balancere, hoppe og forudsige den næste passende bevægelse kræver, at de multi-tasker både fysisk og mentalt, og det hjælper dem til at være opmærksomme og fokuserede på andre områder også.

Selvtillid

Når børn lærer nye færdigheder på trampolinen, øger det deres selvtillid. Det kan forbedre deres selvbillede, og det kan igen bidrage til at styrke deres succes i skolen.

Udholdenhed

Det tager ofte mange forsøg, før man mestrer en ny færdighed på trampolinen. Enhver med det mindste kendskab til børn vil vide, at tålmodighed ikke er deres stærkeste side. Men at hoppe på en trampolin er så sjovt, at børn bliver ved og ved med at øve sig, indtil de kan det nye trick til perfektion. Dermed lærer de den vigtige lektie at resultatet er den hårde indsats værd.


Glem aldrig at holde øje med børnene, når de er på trampolinen. Overhold altid sikkerhedsforskrifterne for trampoliner, lad aldrig mere end én person hoppe ad gangen og tillad ikke børn at lave stunts, som f.eks. saltomortaler. Læs mere om sikkerhed på trampolinen

Udforsk mere

9 tips til en flot og sikker udendørs julebelysning

Engangsgrill: Den perfekte løsning til udendørs madlavning

Skab en lækker pool lounge

Forny terrassen med flot indretning af din pavillon