Spisestue med rødt og lyserødt interiør og kontor med blåt og grønt interiør

Skab en harmonisk boligindretning med farver

Det kræver ikke et stort budget at skabe en rød tråd i din boligindretning. Du kan let skabe en visuel sammenhængende indretning, ved at gøre dig nogle overvejelser omkring brugen af farver.

Sådan vælger du farver til boligen

Når vi ser smukke hjem på sociale medier eller i blade, glemmer vi ofte alle de tanker og det arbejde, der går forud. Mange indretningsarkitekter starter med at skabe såkaldte moodboards, hvor de afgør, hvilke farver der skal være gennemgående i boligindretningen.

Brune og beige tæpper og pyntepuder i brun og beige


Ved at holde dig til en bestemt farvepalette vil din boligindretning virke mere sammenhængende og velovervejet. Dette betyder ikke, at du kun skal vælge én farve og derefter bruge den i alle rum.

En farvepalette kan også betyde, at man holder sig til enten varme toner som f.eks. brune og røde eller kolde toner som grå og blå, men det kan også betyde, at man beslutter sig for 3-4 farver, som du vil bruge i hele din indretning. Du kan både vælge at skabe en palette hvor farverne passer sammen, eller hvor de giver hinanden modspil.

Tilfør farve med tekstiler og accessories

Du kan tilføre farve til din indretning på mange måder. Farvede vægge er flotte og moderne, men hvis du er til en mindre omfattende løsning, så kan du tænke over farvevalget på dine bolig accessories. Tænk på farvepaletten, når du vælger møbler, tæpper, puder, lamper, plaider, nips osv. En enkel måde at skabe et harmonisk hjem er ved at føre ting fra den samme farvepalette igennem hele huset.

Hvis du kan lide stærke farver, kan det være en god idé at holde dem til enkelte møbler eller accessoires f.eks. som en farverig sofa eller i endnu mindre skala med farverige hylder eller sofapuder. På den måde er det let at ændre, hvis du bliver træt af farverne.

Stue med pude og tæppe i rødt og rosa væghylder
ROSEPlaid ROSE 130x170 bordeaux
35,-/stk.
50,- /stk.
Laveste pris 30 dage 45,- /stk. (-22%)

Brug farvehjulet til at vælge farver

Dem, der elsker at fordybe sig i designprincipper, vil måske finde farvehjulet brugbart. En tommelfingerregel er, at tilstødende farver på hjulet vil skabe mindre kontrast og en roligere boligindretning, mens valg af komplementære farver (overfor hinanden på hjulet) vil skabe større kontrast og et rum med højere energi.

At forstå forholdet mellem de forskellige farver kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor visse farvekombinationer kan have en bestemt effekt på din indretning.


Men husk, at der ikke er noget rigtigt eller forkert, og det er et spørgsmål om præference. At bruge en velovervejet farvepalette i din boligindretning er bare en nem måde at skabe en rød tråd i dit hjem. 

 

Udforsk mere

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Vælg den rigtige blomstervase

Vælg den rigtige blomstervase

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave