To personer taler om vinterdyner og sommerdyner

Send din vinterdyne på sommerferie

Det er flere måneder siden vi besøgte familien Lykke fra Esbjerg. I mellemtiden er de flyttet ind i et nyt hus, og temperaturen udenfor er steget. Begge dele har indflydelse på deres søvnkvalitet.

De færreste mennesker tænker over at skifte dyne efter årstid, og i familien Lykke er det ikke anderledes. ”Jeg kan huske, at da jeg var en lille pige, skiftede mine forældre min dyne om sommeren, men sommerdynen var nu ikke en rigtig dyne. Og jeg har aldrig gjort i min egen familie,” siger Louise, der er mor til to piger.

Vores søvnekspert, Carsten svarer: ”Det er en klassisk fejl ikke at bekymre sig om, om man har de rigtige dyner til årstiden. Men tænk over dette: Du bruger hverken vinterjakke eller vinterdæk om sommeren, så hvorfor skulle du bruge en vinterdyne?”

En sommerdyne er den samme dejlige dyne, som du kender, men med mindre fyld og derfor ikke nær så varm som en vinterdyne. Også børn får det varmere, når temperaturen stiger udenfor, så det er vigtigt, at hele familien skifter til sommerdyner.

Husets isolering kan påvirke din søvn

Familien Lykke er flyttet ind i et nyt hus, der er bedre isoleret end det gamle. Mange tænker ikke over, at husets isolering har en stor betydning for deres søvn. ”Vi har bemærket en klar forskel i vores soveværelse,” siger Karsten, far i familien. ”Det nye hus er varmere, selvom vi sover med åbne vinduer. På varme nætter har jeg sovet under et lagen, men jeg savner den dejlige fornemmelse af min dyne,” fortsætter han.

”I trænger til nogle nye, lette og svale dyner, så I kan få jeres høje søvnkvalitet igen. Vi sender jeres vinterdyner på sommerferie,” slutter vores søvnekspert.

Se i videoen, hvilke sommerdyner der passer til familien Lykke:


Sådan opbevarer du din vinterdyne

Når du har skiftet din dejlige, varme vinterdyne ud med en ny, sval sommerdyne, er det vigtigt, at du opbevarer den korrekt.

Det er en god ide at vaske dynen i et enzymfrit vaskemiddel, før du pakker den væk. De fleste dyner kan vaskes ved 60 grader, men tjek først vaskeanvisningen. Det vil eliminere støvmiderne, og hvis dynen har naturfyld, undgår du at ødelægge det naturlige og beskyttende lag fedt på dunene. På den måde bevarer dunene deres fylde og spændstighed, og din dyne vil føles som ny, når du skal bruge den igen.

Efter vask er det vigtigt, at du tørrer dynen i en tørretumbler sammen med nogle tørrebolde, indtil dynen er helt tør. Det kan godt tage et par timer. Når dynen er tør, pakker du den ned i den taske, som den kom i, da du købte den.

Nu er du klar til at sende din vinterdyne på sommerferie.

For mere information, se vores guide til vedligeholdelse af dyner og puder.


Om Flora Danica og Ringsted Royal

Alle Flora Danica og Ringsted Royal produkterne er Oeko-tex 100 certificerede og altså fri for kemi, velegnet til husstøvmideallergikere og fyldt med rene, nye dun. Der er op til 10 års garanti, og så er de designet og produceret i Danmark.

Alle dun og fjer i Flora Danica og Ringsted Royal produkterne er fra udvalgte gårde i Europa og har garanti for god dyrevelfærd og fuld sporbarhed. Læs mere om JYSKs arbejde med dyrevelfærd.

Flora Danica sælges udelukkende i JYSK.

Udforsk mere

Hvilken dyne skal du vælge? Den ultimative guide

Hvilken dyne skal du vælge? Den ultimative guide

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner