Rullebord med magasiner, pyntepude, tæppe og spejl med vase og lysestage

Sådan indretter du dit hjem maksimalistisk

Nogle gange slår livet en kolbøtte og det skaber en naturlig lejlighed til at se på sit liv og overveje, om noget trænger til forandring. Vi er stadig i begyndelsen af et helt nyt årti, og måske inspirerer det dig også til at foretage nogle ændringer derhjemme.

Indretningstrends ændrer sig konstant, og efter flere år med minimalisme og rene, skandinaviske linjer, ser vi nu en ny tendens rundt om i de danske hjem. En tendens til at tænke større og mere farverigt, når man indretter sit hjem.

Hvad er maksimalistisk indretning?

Den maksimalistiske indretningsstil inviterer farver, mønstre, forskellige møbler og masser af nips og pyntegenstande indenfor i hjemmet. Du kan bare bruge din fantasi, hvis du vil skabe en maksimalistisk indretning – prøv dig frem og eksperimenter! Det handler om at skabe et varmt, personligt og unikt hjem.

Møblerne skal have stærke og yndefulde linjer, og det er tilladt at have det sjovt med former og farver. Trenden tillader dig at sammensætte forskellige stilarter og lege lidt med indretningen af dit hjem. 

Lænestol med pyntepuder og gulvlampe

Sådan indretter du dit hjem maksimalistisk:

 1. Maksimer din indretning med pyntegenstande. Tanken i den maksimalistiske trend er ”jo mere, jo bedre”. Fyld dit hjem med rejsefund, vaser, keramik og dekorative opbevaringskurve. Slå dig løs og vis alle dine fine ting frem i stedet for at gemme dem af vejen.
   
 2. Vær ikke bange for at bringe farver ind i dit hjem. Mal én eller flere vægge i livlige farver -  og hvis du er modig, kan du måske også male gulvet eller loftet. Det er en nem måde at gøre dit hjem personligt på, og de nye farver vil give nyt liv til dine gamle billeder, nips og møbler.
   
 3. Mix det gamle med det nye. En af grundene til den maksimalistiske trends popularitet er, at du ikke behøver at købe en hel masse nye ting på én gang. Bland de møbler og ting, du allerede har, med nye omhyggeligt udvalgte genstande. Blandingen af nyt og gammel vil få dit hjem til at fremstå personligt, unikt og moderne.
   
 4. En billedvæg er en meget populær og personlig måde, hvorpå du kan dekorere din vægge. Mix alle de forskellige billeder og plakater, du har samlet gennem tiden. Det er en proces, der kan tage lidt tid - men slutresultatet er det hele værd. Et godt tip er først at lægge alle billederne på gulvet. Dermed kan du rykke rundt og finde den perfekt kombination, før du begynder at lave huller i væggen.
   
 5. Et sidste tip til, hvordan du skaber et maksimalistiske look i din indretning er at hæve fornemmelsen af rummets højde med tunge og smukke gardiner. Det behøver ikke at være en dyr affære, men det giver et luksuriøst præg til hjemmet.

Gør dit hjem personligt

Det er en almindelig misforståelse, at maksimalistisk indretning indbefatter rod og uorden. Maksimalistiske indretning gør dit hjem mere visuelt interessant og iøjnefaldende. Den giver dig mulighed for at vise din personlige stil og skabe et helt unikt hjem. Du behøver ikke nødvendigvis at bruge hele farvepaletten, og er du til et mere afdæmpede look, kan du fx bare øge antallet af møbler og dekorative elementer. Placér dine ting i spændende små opstillinger, hvor de enkelte ting komplementerer og kommer til deres egen ret på samme tid.

Er du minimalist eller maksimalist?

Før du begynder at ændre alt for meget derhjemme kan det være en god ide at undersøge, hvilken type ­­­indretning der bedst passer til din personlige stil. Læs vores blogindlæg: Sådan begynder du en minimalistisk livstil - og se om en minimalistisk indretning passer bedre til dig.

Udforsk mere

Find det rigtige TV-bord til din stue

Find det rigtige TV-bord til din stue

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?