Familie i bil på vej på ferie

Pak bilen til ferien

Hvad du skal have med på din biltur afhænger af flere ting. Tænk over hvor længe, du skal være væk, hvor du skal hen, og hvor du skal sove, inden du pakker bilen. Når du har styr på det, kan du gå i gang med at pakke bilen til ferien.

Måltider on the road

Overvej hvilke situationer, du kommer ud for, inden du pakker din bil. Hvis du skal på bilferie, er det en god idé at tage campingmøbler med, der kan foldes sammen. Vælg et bord og stole, der fylder så lidt som muligt. Og medbring rigeligt med engangsservice. Så kan du altid lave din egen lille restaurant i vejkanten.

En god køletaske, der kan holde din mad og dine drikkevarer kolde, er også god at have med. Husk at vælge en i en størrelse, der passer til dit behov. Med en køletaske kan du købe mad på forhånd og spise, når du er sulten. På den kan du købe stort ind en gang om dagen og dermed holde færre kedelige pauser.

Den bedste pakning af bilen

Pakning af bil kan godt føles som et spil tetris. Alt skal passe sammen, og ikke nok med det, så skal dine ting også være let tilgængelige.

Et godt råd er så vidt muligt at pakke, så dine ting står op i stedet for at ligge ned. På den måde undgår du, at din tandbørste ligger allernederst, når du er klar til at krybe til køjs.

Alternativt kan du pakke dine ting i gennemsigtige plastikkasser. På den måde skaber du et bedre overblik over de ting, du har med. Du kan nemlig nemt hive den kasse ud, som du skal bruge. Derfor er der ingen skade sket, hvis den står nederst.

Husk i øvrigt altid at pakke de ting, du skal bruge mest, til sidst. Det er irriterende at skulle rode efter en trøje nederst i bagagerummet, hvis du fryser. Så læg de ting, du bruger meget, øverst.

Pak bilen sikkert

Sikkerhed er altid vigtigt. Husk derfor at pakke din bil sikkert. Det er vigtigt, at du kan se ud af alle ruderne. Pak derfor ikke bilen med flere ting, end at det kan lade sig gøre.

Sørg også for, at dine ting står godt fast, hvad enten de står i bagagerummet eller på passagersæderne. Hvis du har større ting stående på sæderne, kan det være en god idé at bruge sikkerhedsselerne til at fastgøre dem, så de ikke vælter undervejs.

Vær også opmærksom på, at når du har fuld opbakning i bilen, så kan vægten være med til at øge bremselængden. Så kør forsigtigt med din oppakning.  

Undgå at sove i bilen

Hvis du har været for sent ude og du ikke kan finde et hotelværelse eller en bed and breakfast, kan du undtagelsesvist sove i din bil. Det eneste, du skal bruge, er en god sovepose og måske en hovedpude. Der er dog flere ting, der kan være gode at tænke over, inden du tager til drømmeland.

Det er ikke altid sikkert at overnatte i bilen, og det er ikke tilladt alle steder at parkere bilen og sove i den. Sørg for at undersøge forholdene og parkeringsreglerne, så du ikke vågner op med en bøde i forruden. 

Hvis du gerne vil have lidt privatliv, mens du sover, kan du stable nogle af dine ting op foran vinduerne i din bil. Så undgår du nysgerrige blikke. Du kan med fordel parkere i et hjørne eller et lidt mørkt sted. Så bliver du ikke så let set, og din søvn bliver ikke generet af lyset.

Udforsk mere

Fejr Sankt Hans aften med en havefest

Fejr Sankt Hans aften med en havefest

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Smukke must haves til strandturen

Smukke must haves til strandturen

Alt hvad du skal huske på din picnic

Alt hvad du skal huske på din picnic