Person der slår terninger i pakkeleg

Hyg jer med pakkeleg

Årets korteste måned er februar, og den længste må absolut være december. Især for børnene, men også voksne kan opleve ventetiden som udfordrende. En god idé til sjovt tidsfordriv er underholdende julelege og -spil. Rigtig mange spiller fx pakkeleg til julens fester og sammenkomster.

Et særligt spil om gaver

Der er nok ikke to familier, der spiller pakkeleg efter de samme regler. Udgangspunktet er dog det samme: Hver person medbringer en lille, indpakket gave og lægger den i en bunke på bordet. Et æggeur bliver sat til et uspecificeret antal minutter – ingen ved hvor længe. Og så skal terningen kastes på skift rundt om bordet. Hvis du får en sekser, må du vælge en af gaverne og lægge den foran dig. Hvis du får en etter, kan du snuppe en gave fra én person og give den til en anden. I kan også vælge at bruge flere terninger og supplere med jeres egne regler – fx at alle gaver rykker en plads til venstre, hvis du får en treer - så du ender med din nabos gave-lager. På den måde kan I selv styre hele balladen, og hvor ofte gaverne bytter plads. Når tiden løber ud, må du pakke gaven eller gaverne foran dig ud - hvis du altså har nogen.

Gaver til pakkeleg

Det kan være virkeligt udfordrende at finde gaver til spillet. Typisk er de ikke så dyre, og da du ikke ved, hvem der ender med at pakke din gave ud, skal du forsøge at finde én, der passer til alle. En lille stykke julepynt eller en lyskæde er ideelle gaver til pakkeleg.

Bakke i flet med julekugler i forskellige røde farver og materialer


En anden ide er nips og tilbehør til køkkenet. Det kan se så fint ud at supplere sit stel med nye glas og skåle. Hvis stemningen under pakkelegen bliver lidt hektisk, skal du huske at pakke gaven godt ind. 


En anden ide er hyggeligt nips og opbevaring - det kan langt de fleste bruge. 

Dæk et dejligt julebord

Julen handler om at bruge tid sammen med de mennesker, du elsker. Vi samles omkring bordet til mange timers hyggelig snak og god mad sammen med familie og venner. Med lys og juletræskugler, stjerner, bånd og kviste kan du dække et magisk julebord, hvor I kan hygge jer med gaver og pakkeleg.

Julegaver pakket ind i gavepapir i forskellige farver

Find mere inspiration til opdækning af julebordet

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Ny lænestol? Få gode råd inden du køber

Ny lænestol? Få gode råd inden du køber